Fredag!!

Datum:2009-01-30 Tid:13:34:33   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Nu har jag äntligen fått ett eget bord till datorn igen! Har tagit in mitt lilla vit bord, så det står i vardagsrummet nu! :) Vill inte ha datorn på vardagsrumsbordet, så mycket sladdar och så trångt! :S

Nu ska jag strax åka in till optikern och få mina linser! Hoppas att det går bra!

Sen ska jag faktiskt köpa mig en pärm också, och ett register. Är så mycket papper att hålla reda på nu! Papper från Arbetsförmedlingen, a-kassan, jobbsökningar och allt. Måste ha en pärm med allt på samma ställe, känner jag!

Bokade precis tåget till Sthml imorgon!! Sista minuten, 122 kr Linköping - Stockholm. Det är helt ok!! Och då ingick sittplats!! :P

Gjorde lite tarot på en sida:

Datum:2009-01-30 Tid:01:42:20   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Fyra Mynt
Fyra Mynt

Saker som du bör släppa:

4 Pentagram: Situationen som representeras av 4 i pentagram är för det mesta en situation där ens materiella trygghet och säkerhet känns hotad. Man har jobbat under en längre period för något, skaffat sig en bra grund, och man vill ha kvar det som man anser är sitt. I kärlek kan kortet betyda att man lätt blir svartsjuk och att man är rädd för att förlora sin partner.

Enligt en annan tolkning betyder kortet ett kontrakt som gynnar frågeställaren ekonomiskt. Om 4 bägare finns med, betyder kortet gåva från sin älskning. Kortet kan också betyda en möjlighet att köpa sig något på REA. Kortet kan också betyda egendom på landet.

Döden
Döden

Saker som du bör behålla i ditt liv:

Döden: Döden betyder att situationen omvandlas. Kortet framkallar även en ändrad inställning till situationen och ett nytt sätt att tänka. Döden handlar väldigt mycket om att släppa taget för att smärtan som kommer med det här slutet eller omvandlingen skall kunna försvinna. Kortet kan dyka upp i samband med en förändring på arbetet, i ens relationer eller ens sätt att leva. Döden anses för det mesta vara positivt eftersom det som leder till döden är oftast mindre trevliga händelser i ens liv, som kan orsaka smärta och lidande.

Enligt en annan tolkning betyder Döden även att en viss situation - positiv eller negativ tar slut. Hur det slutar kan andra kort berätta. Om Döden dyker upp bredvid ett pentagramkort, slutar situationen bra ekonomiskt sett för frågeställaren. Men om Döden dyker upp bredvid Tornet, kan slutet innebära död eller en annan stor katastrof.


Kejsarinnan
Kejsarinnan
 

Saker som du håller på att få i ditt liv:

Kejsarinnan: Du kommer att känna kärlek, överflöd, harmoni och balans, oavsett vilken fråga du har ställt. I allt som du företar dig är du mycket kreativ och du använder dina inre tillgångar väl. Situationen som du nu befinner dig i kommer att ta fram hela din kreativa potential som du kommer att utveckla vidare. Kejsarinnan är det enda kortet i tarot som symboliserar äkta ovillkorlig kärlek. Men hon symboliserar även överflöd, rikedom och stor kreativitet. Kejsarinnan är ett positivt kort, som även kan betyda graviditet, i synnerhet om Page i Pentagram eller Page i Bägare finns med.

Enligt en annan tolkning betyder Kejsarinnan ansvar, disciplin, kontroll över situationen, arbetsförmåga, aktivitet. Kortet anses mycket positivt för dig som är kvinna. Kejsarinnan står för alla mogna kärleksfulla kvinnor som tar ansvar och som tar hand om andra: mor, mormor, farmor, etc. Kortet står även för det övergivande som de här kvinnorna kan lida.


Fem Mynt
Fem Mynt
 

Din omgivning - hur den påverkar dig:

5 Pentagram: Vänta dig en ekonomisk förlust, ekonomisk nöd, uteslutning eller dålig hälsa. Perioden kan vara svår eftersom man är ensam med sina problem. Man känner sig marginaliserad och fattig.

Enligt en annan tolkning betyder kortet förutom det som står ovan även personlig depression och en oförmåga att klara av vardagens krav och måsten. Ibland kan kortet betyda att man blir bestulen.


Översteprästen
Översteprästen
 

Saker som du bör ge till andra eller din omgivning:

Överprästen: Social och moralisk makt och de konsekvenser detta får för den enskilde individen. Någon vill att du skall bete dig eller tänka på ett visst sätt och han/hon går på dina nerver. Det är nog dags att försöka inse vem man är och var man står i förhållande till alla andra. Priset för gemenskap med en viss grupp kan innebära att man måste ge upp en del av sig själv. Överprästen kan även betyda något som anses omoralisk.

Enligt en annan tolkning betyder kortet stora löften, stora planer, solidaritet, övertalningsförmåga, men även illusion och hopp.


Tio Stavar
Tio Stavar
 

Något som snart börjar:

10 Stavar: Kortet står för en tung bördan som måste bäras. Kanske är det frågan om ett mycket stort ansvar som har lagts på frågeställaren. Du jobbar väldigt mycket, du är helt utmattad och du vet inte längre varför eller vilka dina mål är längre. Det är dock en börda som du själv måste bära eftersom det inte finns någon annan som kan stödja dig.

Enligt en annan tolkning bombarderas frågeställaren med nya uppgifter eller för många uppgifter samtidigt. Även kärlekslivet är kaotiskt. Frågeställaren får anstränga sig dubbelt så mycket för att bli av med den här bördan.


Åtta Svärd
Åtta Svärd

Din läxa - det som du bör lära dig nu:

8 svärd: Kortet betyder förtryck, blockeringar, och en allmän känsla av att fastna i en situation. Du kan känna att du inte kan komma vidare i ditt liv. Det finns alltid något sätt att ta sig ut från en situation. Kortet kan också betyda att man är besatt av en person eller idé.

Ett mycket negativt kort.  


Funderingar och efterforskningar

Datum:2009-01-30 Tid:01:31:12   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer


Ser det inte för gott ut? :)

Kärleken

Datum:2009-01-30 Tid:01:17:20   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

"Det är med den sanna kärleken som med spökena;
alla talar om den men få har mött den"






Har du sett spöket??

Ärr...

Datum:2009-01-30 Tid:00:27:01   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Sitter här och läser om mina keloider, alltså mina ärr som jag har... Malin hittade en sida med någon kräm på som skulle dämpa ner ärr och keloider. Ska testa den salvan och se om det funkar.


Har ju gjort allt som man kan annars; jag har behandlat med silikonplattor, gjort kortinsoninjektioner i varje keloid, fryst dem med flytande kväve, både injicerat och fryst på samma gång och ätit piller. Men inget funkar ju!!

Fy fan när jag tänker tillbaka på de där kortisoninjektionerna. Så hemskt! Jag var så spruträdd innan. Och tänkte först vägra göra behandlingen, eftersom att de skulle sticka in en trubbig nål i varje keloid. Men duktig som jag var, härdade jag, tjöt som en gris första gångerna jag gjorde det, men efter 4-5 gånger gick det riktigt bra. Gjorde så himla ont. Var så stel efter varje gång jag gjorde det, kunde inte ligga ner på rygg. Under typ ett års tid, åkte jag in till sjukan var 5:e vecka och sprutade in kortison i varje keloid. Fatta inte hur jag orkade... Men det är väl tack vare det som jag inte är spruträdd längre. Inget ont som inte har nåt gott med sig :)

Och det värsta av allt är ju att det finns inget att göra. Har provat allt som Landstinget har att erbjuda, eller i alla fall allt de hade att erbjuda för typ 3 år sen. Kankse ska kontakt med dem igen och kolla om utvecklingen har gått framåt!

Grejen är ju den, att går jag till en plasikkirurg, nån privat, så kan de försöka ta bort ärren, alltså operera bort dem. Men hur blir det då? Vad är det som säger att jag inte får ett ny keloid av operationsärret? Risken är ju mycket stor att det kommer bli så! Och är det då värt att förvärra det hela? Eller ska man chansa? När till och med läkarna på plastikkirurgin säger att det oftast misslyckas...

Åååå, fan, så jävla jobbigt, fattar inte varför just JAG har fått dem!! Eller, det är det ju ingen som vet, inte ens läkarna. Massa små hudtumörer liksom, kul... 

Jag kan inte ha en urringad tröja. Då syns det. Och folk riktigt glor! Är så trött på det! Fattar de inte att det gör ont? Att jag blir sårad? Men nej, nåt onormalt, då måste vi glo. Gärna lite extra. Och det är de vuxna som stirrar. Speciellt vuxna kärringar. Och blänger man på dem lite, att de fattar att man ser att de stirrar, blir de helt ifrån sig. Fy fan säger jag bara!!

Badhuset är hemsk. Man kan ju inte direkt gå och ha handduken om ryggen hela tiden. Eller sommaren överhuvud taget. Sol och bad och badkläder = hemskt!! Omklädningsrummet likaså. Kvittar vilket omklädningsrum, kolla bara på jobbet. Trodde folk där, som jag har jobbat med så länge, skulle vänja sig. Men inte fasen gör alla det! Usch!!

Går heller inte att sminka över dem. Ytan är liksom så glatt, så ingeting fastnar. Det sitter inte kvar alls länge. Det ända som dämpar lite, är att sola, så jag blir brun. Då lyser keloiderna inte upp lika mycket. Jag som inte ens får sola. Varken solarium eller ute i solen. Måste egenligen alltid ha en tröja på mig ute. Får inte bada i bikini ens. Eftersom huden är så tunn på keloiderna och så känslig. Men jag solar ändå. Det gör ändå att det känns lite bättre.

Tänk om jag inte haft dem.. Tror mycket skulle vart annorlunda då..

Nä, blir bara så trött på det! Orkar inte med det längre nu!

FAN!!


Torsdag

Datum:2009-01-29 Tid:23:17:01   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Började dagen med en mogonpromenad med Sandra i örat. Och hon satt och åt frukostbuffé på ett hotell samtidigt som jag var ute och gick. Då blev man ju inte alls hungrig.. :P Hihi!!

Hem, frukost, dusch, sen åkte jag och Malin in till stan en sväng. Kollade lite på glasögon åt Malin, hon ska skaffa nya vartefter. Och det är ju alltid bra att ha med sig lite smakråd! :)

Var lite på Jysk och ÖB också. Hade ju köpt en jättefin (tyckte jag :P) bädd till lille mannen. Som en mysig liten koja med tak på! Köpte den igår, men när jag och Benny kom hem med den, kollade Zigge på mig och sa "men, vad dum du är, där inne får ju inte jag plats!!" :P Haha!! Jag riktigt hörde honom säga de!! Och mycket riktigt, den var ju lite liten... Han låg bara lite grann i den igår, så vi bestämde oss för att lämna tillbaka den. Så nu har vi tagit in bädden som Malin hade i sin bil istället. Så nu är han nöjd!! :D 


Den här hade vi köpt först, men den var lite för liten...


Men nu har han denhär istället! Lurvig och mysig! :) ♥
Hans lilla tuttis - kossan, ligger bredvid :)

Börjar känna mig ruggig, fryser lite och ont i halsen. Så jag pressade mig precis 3 stora apelsiner, tänkte att det kankse behövs lite c-vitamin för att hämma föskyldningen lite.. :)

Imorgon ska jag in till optikern och få mina linser! :D Hihi!! Ska bli skönt!!

Såg på nyheterna på 4:an förut, att det var många av dagens chefer som kollade upp arbetssökande på tex Facebook. Gäller att man "umgås med rätt människor" då, kan man ju säga.. Eller skriver rätt saker.. Så man kankse ska passa sig!! :P Hihi!! Kankse inte ska länka till min blogg längre.. :P

Nä, nu ska jag boka tågbiljetter till helgen, sen ska jag nog hoppa i säng. Har ju vart en aktiv dag idag, eller vad säger du Malin?? :P

Sov så gott mina vänner!! ♥

Fy fan...

Datum:2009-01-29 Tid:19:59:07   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Fy fan va jag blir trött på vissa människor! Som bara har munnen fulla med skit! Fan, behåll den i era egna munnar istället!!

Rensat bland mailadresserna

Datum:2009-01-29 Tid:00:06:45   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Jag har precis rensat bland mina kontakter på Hotmail. Herregud vad mycket människor som fanns där som jag inte har en aning om vilka de är! Så jag tog bort allt jag inte kände igen! :P Så, förlåt, om jag har tagit bort någon som jag inte borde, men då får ni väl lägga till mig igen :P

Har förövrigt skrivit både CV och personligt brev nu ikväll! Duktigt gjort! Tog bara en månad liksom... :S

Tror nog att jag ska ta mig en kopp te nu, börjar faktiskt få ont i halsen. Bara det inte är min tur nu... :(



Jäkla Word!!

Datum:2009-01-28 Tid:21:10:43   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Å, jag blir så trött!! Word bara krånglar för mig!! :(

Jag som skulle vara duktig idag och skriva mitt CV, eftersom min tid med handläggaren på Arbetsförmedlingen blivit flyttad, så jag har inte många dagar på mig nu.

Hade skrivit ett CV före jul, men hittar det inte, antagligen skrev jag det på jobbet, så det ligger på datorn där. Så jag skulle börja om. Tog fram en sån där färdig mall och började fylla i. Gick bra till en början, men sen när jag ville lägga till extra rutor och rubriker och grejer, börjar det krångla! Å, jag blir så trött på sånt!!

Men nu är i alla fall CV:t klart, bara personliga brevet kvar..

Hittade en bild på Benny och lille Zigge. Benny har ju hållt på och plockat och donat med en cykel nu senaste tiden. Här sitter han och putsar skärmarna, och då ska ju självklart Zigge vara med! "Vuxna män gör saker tillsammans..." :P


Fast frågan är ju om de verkligen pillar så mycket med cykeln, eller om
de mest dricker öl, kolla nere i högra hörnet.. ;)


Det kunde vart jag..

Datum:2009-01-28 Tid:18:28:22   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Fick en tidning idag, en från skolan. Är ju fortfarande registrerad som att jag har studieuppehåll från universitetet, så därför får jag en tidning som elever på skolan skriver några gånger per år. Och i dagens nummer var en tjej som jag jag gick i samma klass som första året med. Det stod om att hon snart var färdig Civilingenjör i Maskinteknik, det var bara 5 veckor kvar! 5 VECKOR KVAR BARA!! OCH DET KUNDE HA VART JAG OCKSÅ, OM JAG HADE FORTSATT!! Fasen!! Fatta, att JAG hade kunnat vara Civilingenjör i Makinteknik om 5 veckor, OM jag hade fortsatt. Och nu har jag alla år framför mig istället..

Jaja, väldigt glad för hennes skull i alla fall!! Måste vara en underbar känsla att ha klarat av en sån pass tuff och svår utbildning!

"Elva långa veckors väntan på a-kassa"

Datum:2009-01-28 Tid:11:28:35   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Såg den här rubriken på Aftonbladet nyss. Herregud, ska det verkligen få vara så? 


"Den andra januari gick Katarina Dahlbäck till arbetsförmedlingen och anmälde sig som arbetslös. Men först i april kan hon vänta sig några pengar. Orsaken: hennes a-kassa har tio till elva veckors handläggningstid. På a-kassan hänvisar man till socialen."

Så står det i artikeln. Men visserligen var det alfakassan det gällde, så man får väl hoppas på att Livs a-kassa är lite snabbare..


Imorgon...

Datum:2009-01-28 Tid:00:10:48   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Imorgon måste jag.. Kan inte dra ut på det längre.. Fan, kommer säkert få mig en jäkel.. :S
Men jag tycker ju att det ska vara JAG som ska få bestämma en sån sak. Ingen annan. Men sanningen är ju någon helt annan...

Kan ni inte lämna ett litet avtryck när ni ändå är här? Besökarna bara ökar och ökar varje dag här, men ingen som skriver nåt. Skulle ju vara kul om ni gjorde det!! :)

Puss å god natt

God Natt!!

Datum:2009-01-27 Tid:00:19:38   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

 Läste någonting som jag tyckte stämde riktigt bra förut:

"Det är inget fel på onani. Det är ju att ha sex men någon man verkligen älskar"
Woody Allen

Jag menar, stämmer det inte, så säg!! :P

Mycket grejer som händer nu framöver. Tur att man har en almanacka!! :P

Nu är det dags att hoppa i säng!

God Natt!!


Flytt imorgon!!

Datum:2009-01-26 Tid:13:47:58   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Imorgon bär det av först mot K-holm, sen vidare till Sthml för att hjälpa Sandra flytta!! :D

Bokade precis biljett, sms-biljett, jättesmidigt ju!! Slipper man hämta ut biljetterna! :)

Nu ska jag äta lite blomkål, blev lite över i förrgår!! :D Hihi!! Sen blir det ner och sola lite, och senare ikväll blir det träning.

Fick mitt arbetsgivarintyg från Cloetta idag också, så nu ska papprena bara kopiers och skickas in, så jag får några pengar någon gång!! :)

Och det var så mysigt imorse, då var "allt som vanligt" igen. Gick morgonpromenad i regnet och pratade med Sandra!! Ååå, vad jag har saknat det!! 

Ny ankomsttid!!

Datum:2009-01-25 Tid:09:36:45   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Sandra kommer hem idag!!! :D :D :D Gud vad jag har saknat henne, det är så att det gör ont i mig!!

Planet skulle landa 16.35, men nu stod det en anmärkning om att det inte skulle landa förens kl 17.00. Fast, det är klart, vad gör 25 min, när man suttit stilla i 12-14 timmar eller hur lång tid det nu skulle ta hem?

Måste åka upp till henne i veckan, så jag får pussa på henne lite!! :D

Nu ska jag göra mig iordning, ska åka till IKEA med mamma idag. Ska nog i alla fall köpa sånna där ljus igen, som luktar kanelbulle och choklad eller vad det var. Och sen funderar jag på en lampa som jag tycker är jättefin, men vet inte vart jag ska ha den!! Får väl se om jag köper den eller inte.. :P

Nä, bästa och äta lite frukost då, ifall hon kommer snart :)

Lördag / lite uppdatering från veckan och framöver

Datum:2009-01-24 Tid:22:43:37   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Lite uppdatering om vad som har hänt senaste dagarna:

♥ Har (nästan) skaffat linser
♥ Var på bio med Malin och sett Mammut
♥ Tränat
♥ Vart inne i stan flera gånger
♥ Vart på 25-årskalas, GRATTIS IGEN, EVELINA
♥ Blivit brunhårig
♥ Solat


Saker som händer framöver:

♥ IKEA med mamma imorgon
♥ Tillbaka till optikern och få linserna
♥ Sthml i veckan (?)
♥ Träna
♥ Sthml 7-8/2 (?)
♥ Sola


Och numera är jag inte blond längre!! Fast nu har jag även starka funderingar
på att klippa mig som Anna, efter att jag såg hennes frisyr idag. Mmm, ska
man vara så vågad? Slipper ju använda balsam i alla fall... :P


Tisdag dag/kväll

Datum:2009-01-20 Tid:19:56:17   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Nu har jag bokat tid för linsprovning! På fredag kl 15.00 ska det provas linser! :D Hehe!!

Blir mycket stan den här veckan, var inne idag, ska in med Malin imorgon, med Jenny på torsdag förmiddag, med Malin igen på tordag eftermiddag/kväll och sen till optikern på fredag! Haha, fult upp!! :)

Och nu har jag precis vart på aerobics också. Var tvungen och röra på mig lite! :P Riktigt kul, älskar aerobics!! :D

Nu ska jag hoppa in i duschen (för andra gången idag) och sen äta lite. Kolla på det där husprogrammet på 4:an sen. Sen blir det nog sängen, är riktigt trött faktiskt!


............................................................................................

Dagens i-landsproblem: MÄT DINA FLINGOR!!!! :P

............................................................................................

Tisdag morgon

Datum:2009-01-20 Tid:11:06:01   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Började morgonen med 45 min core! Var riktigt jobbigt! Första gången jag körde ett corepass. Bara armhävningar och situps och rygg, det kändes. Träningsvärken kommer säkert att smyga sig på imorgon kväll eller tordag, skulle jag tro!

Sitter här och äter frukost nu, äggmacka och te. Sen ska jag hoppa in i duschen och åka in till stan en sväng. Tar bussen in, för Benny ska in och hämta en cykel hos polisen sen direkt efter jobbet, så då hämtar han upp mig där inne.

Nä, duschen nästa!!

Linser

Datum:2009-01-19 Tid:20:27:45   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Jag tror jag ska skaffa linser. Ja, jag tror jag behöver det! Jag märker det när jag går hemma, att det blir ju många gånger per dag som man går fram och tillbaka mellan tv:n och datorn och så. Mer än det är när man har jobbat. Och jag har jätteont i ögonen. Använder ju inte glasögonen. Vet inte varför, trivs inte med dem, eller, tycker mest att de är i vägen. Och jag vet ju att jag MÅSTE ha dem på mig sen när jag ska börja plugga. Annars går det inte. Så jag funderar på linser. Ska ändå in en sväng till stan imorgon, så jag funderar eventuellt på att gå till någon optiker och boka tid för linsprat! Kankse dags och göra en ny synundersökning också.

Men det tar ändå emot lite och ha linser. Tycker att det verkar äckligt att peta sig själv i ögat! Hade det vart för ett halvår sen hade jag inte ens tänkt tanken, att eventuellt skaffa linser! Har alltid tyckt att det är jätteäckligt! Men jag börjar ändra mig. prova kan man ju alltid göra!!

Men i sånna fall ska jag nog ha sånna månadslinser, som man bara byter en gång per månad. Men samtidigt så får man ju knappt aldrig öva på att ha ut och in dem då. Kankse skulle ha dygns eller dagslinser eller va det nu heter först, för att komma in i det lite??

Nån som har linser? Är det äckligt? Svårt? Knepigt att få dem rätt?? Hmm.. Får väl prova hos optikern, se om jag vågar peta mig själv i ögat!! :P

Måndag

Datum:2009-01-19 Tid:17:06:40   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Måndag igen. Har faktiskt inte gjort någonting idag, första dagen som har vart "lugn" under tiden jag vart arbetslös.

Gick ner och solade direkt imorse när jag vaknade, solade i solariet med musik i! :D Det var skönt, och ha lite musik och lyssna på under tiden!

Sen gick jag förbi Evelina och lämnade hennes kamera, hon glömde den här igår.

Hem, åt frukost och sen la vi oss framför tv:n, jag och Zigge. Kollade på Thelma och Louise, somnade lite mitt i filmen, men har ju sett den så många gånger, så det gjorde inget.

Sen var klockan efter tre helt plötsligt, och Benny kom hem! Så dagen har gått väldigt fort, men det har vart skönt att inte gör nåt alls! :D

Nu ska jag gå och göra köttfärslimpa, potatis och brunsås med ärtor och morötter! :D Sååå gott! Ska fixa det nu när Benny sover, han la sig på soffa och somnade nästan direkt när han kom hem. Jobbigt och börja 2 timmar tidigare än vanligt :P

Kalas för vännerna

Datum:2009-01-18 Tid:21:05:35   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Idag var det dags för kalas för vännerna! De droppade in lite i omgångar på fika, mycket trevligt! :D


Några har kommit :)


Fast det hade hänt nåt med vaniljbullarna, de hade smält och klibbat i varandra :S


Benny och Jenny


Fikande flickor :)


Nästan alla, bara Malin och Zigge som kom lite senare :)


Jenny, Evelina, Ankan och Marcus


Jocke, Anna och Benny


Marcus, Malin, Zigge och Jenny som spelar Buzz


Benny fotade alla sina presenter :)


Bennys fiskeglasgrej som han fick av sina föräldrar - jättefin!

Trevligt att alla kom och fikade!

Och nu har vi Zigge här igen, som ligger i sin bädd under bordet och snarkar! :) Så mysigt! Har saknat honom nu när han inte har vart här på ett par dagar. Så nu ska han vara här upp hos oss ett tag framåt! :D Ska väl strax gå ut och gå en sväng med honom, sen blir det nog sängen vartefter, är jättetrött! Och Benny börjar jobba kl 5 imorgon bitti, så hon borde väl absolut gå och lägga sig snart!

God Natt mina Vänner!!

Kalas för familjerna

Datum:2009-01-18 Tid:10:00:54   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Igår var det dags för kalas för familjerna! Som vanligt lite småtrångt, när vi är så många i våran lägnehet. Men det gick bra!


Vi hade gjort smörgåstårtor


Men äckliga räkor på!! :P


Mamma och Victor äter smörgåstårta


Och Amanda


Pappa, Madde och Börje


Björn, Gertie, Nova och Nicoline


Mor och svärmor


Alla mätta efter maten


Paketöppning


Pappa, Björn, Nicoline, Börje och Madde


Benny fick bla en fiskeglasfigur


Och Buzz


Sen var det dags för fika


Lilla Nova


Färdigfikat :)


Dotter, dotter och mor :) Någon likhet??


Jag och Amanda är väl lite lika i alla fall?? :)


Senare på kvällen blev det självklart rester för oss, massa tårta över!


Vi ♥

Klart för kvällen!

Datum:2009-01-16 Tid:23:27:02   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Nu är allt klart för kvällen. Eller, ska bara packa ner kärleksmummsen när chokladen stelat ordentligt uppepå. Sen blir det nog sängen, tror ja. Känner mig lite halvdan, har haft lite småont i halsen, örat och kroppen sen i tisdags-onsdags någonting. Bara på morgonen och kvällen. Men man blir ju lite extra hängig och trött då!

Zigge har gått hem till sig nu, han har vart här nästan en hel vecka i stäck. Och det är jättetomt att inte ha honom här! Ingen som ligger i bädden under bordet i vardagsrummet och snarkar, ingen som skäller på alla djur på tv:n, ingen att gå ut och nattkissa med och nu inatt kommer det inte vara någon som snarkar i sovrummet. Eller, förhoppningsvis inte, om inte Benny gör det! :P Hur som helst - tomt är det! Men jag hoppas på att vi får låna honom snart igen! :D

Nä, nu ska jag nog kolla om det är nåt på tv:n, annars blir det nog och krypa ner.

God Natt mina Vänner!! ♥

Hon ♥ Han

Datum:2009-01-16 Tid:22:27:44   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Kopierade den här från Evelina! ;)


Vad heter ni?
Benny och Louise
Hur träffades ni? Ja, trappuppgången får jag väl säga, vi var grannar. Sen kom vi även på att vi jobbade på samma ställe :P
Hur länge har ni varit tillsammans?
Det blir 2 år nu framme i vår! ♥
Är ni förlovade? Nej, det är vi inte
Bor ni ihop? Ja, jag flyttade in i Bennys lägenhet ganska snabbt...
Har ni barn? Nej!!!
Har ni båda körkort? Ja
Kommer du ihåg er första kyss? Mmm, var uppe hos Benny
Vem sa "jag älskar dig" först? Jag
Vem är äldst? Benny
Vem fyller först på året? Benny, han fyller år idag! :D
Vem är längst? Benny
Vem sjunger bäst? Benny!!
Håller ni i handen på stan? Självklart
Kände ni varandra innan ni blev ihop? Nej
Vad har ni gemensamt?  Många grejer
Blev du kär vid första ögonkastet? Nej, men det växte fram väldigt fort
Har ni någon speciell låt? Mmm, Sonata Artica - Shy, den är speciell
Har ni stora framtidsplaner? Absolut!!
Har ni gråtit i varandras armar? Ja
Har ni varit utomlands tillsammans? Ja, Finland :P
Vilket är ert bästa minne? Alla långa nätter på balkongen i början 
Vem är bäst på att laga mat? Benny
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Vi har inte haft så många vardagkvällar ihop senaste halvåret, eftersom vi jobbat olika. Men annars blir det väl laga mat ihop, kanske träna ihop ibland, handla, mysa framför tv:n och sånna typiska saker
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Ja, oftast
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Hehe, ca 5 m fågelvägen :P
Blir ni lätt svartsjuka? Nej! Gillar inte sånt!
Ringer eller sms:ar ni mest till varandra? Både och, beror på situationen. Kör någon av oss bil, blir det såklart att prata. Men annars är det nog oftast sms. Om man inte vill ha svar på någoting snabbt förstås!!
Brukar någon av er prata i sömnen? Nej, det tror jag inte


Färdigbakat

Datum:2009-01-16 Tid:22:03:56   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Nu har jag bakat klart, jag fick ett ryck nu på kvällen och bakade lite till imorgon. Fast jag inte tänkt att jag skulle det.


Först bakade jag vaniljbullar






Sen bakade jag mockarutor, eller kärleksmums eller vad man nu vill kalla dem





Båda recepten var från Leila's kokbok, jättebra recept i! :)






♥ Och GRATTIS mina vänner, måste jag bara få säga!! ♥


Grattis Älskling ♥

Datum:2009-01-16 Tid:15:47:39   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

♥♥♥
GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÄLSKLINGEN!!
♥♥♥



















Ams...

Datum:2009-01-14 Tid:18:25:17   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Sitter här och kollar på ams hemsida. Hmm, inte mycket att hurra för. Finna bara säljjobb, och det vill jag inte ha! Usch! Plus många som det står att man måste ha tillgång till egen bil. Och det har ju inte jag!! :P Haha!! För det ska de väl inte kunna rota och röra i, hoppas jag.. :S

Ska till jobbcoachen imorgon och prata lite! Se vad vi kommer fram till!! :P

Nä, nu ska jag gå och baka lite, degen har stått till sig lite :) Bakar till Bennys kalas i helgen :D


Min hals...

Datum:2009-01-14 Tid:11:22:23   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Har fått jätteont i halsen :( Så nu på morgonen var jag nere på apoteket och köpte de här nya halstabletterna, som ska vara som en värktablett för halsen. Tror de säger nåt sånt i reklamen i alla fall. Zyx heter det i alla fall. Tog en precis nu, och ja, det känns lite bättre i halsen, men mest känns det på tungan. Den har tappat känsel!! :P Helt bedövad!! Hehe!! Var ju halsen och inte tungan som behövde bedövas :P

Jag köpte med mintsmak, var den ända som fanns här nere i byn :P Men de var faktiskt jättegoda, smakar som de där "doktorhalstabletterna" som man åt när man var liten. Någon vinröd påse med en doktor på. Jättegoda!! :)

Nu ska jag nog försöka att ta tag i julsakerna, börja plocka ner dem... :S

Åååå!!

Datum:2009-01-14 Tid:00:49:18   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

JAG PRATADE MED THAILAND NYSS!!!!
♥♥♥

UNDERBART!!!
WIIEEE!!
♥♥♥


Städa bort julen..

Datum:2009-01-13 Tid:17:14:29   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Ja, egentligen borde jag nog städa bort julen nu, det är ju tjugondag Knut eller vad det heter idag. Men det har vart fullt upp idag, har inte hunnit än!

Vart inne i stan och handlat, lagat mat och nu ska jag strax iväg och träna. Ok, kankse inte så mycket som jag har gjort, låter det ju inte som i alla fall, men det har tagit hela dagen! Man behöver ju inte stressa när man är abetslös ju!! :P

Benny var och opererade sig idag. Ser ut som om han har blivit skjuten i halsen, in på ena sidan och ut på andra. Stora plåsterlappar på varja sida. Usch, ingen höjdare. :S

Nä, nu ska jag byta om, för Jenny kommer nog strax, ska åka och träna!! :D

I söndags...

Datum:2009-01-12 Tid:23:03:58   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Sista dagen Amanda var hos oss. Åkte och mötte mamma, pappa och Victor vid bowlingen inne i stan och bowlade lite.


Frukost


Amanda passar på att bada när hon är hos oss!!


Amanda bowlar


Vilket klot är mitt??


Victor in action


Väntar på sin tur


Mamma


Vi ♥


Ja, här ser ni ju hur bra det gick för mig.. Klotet är farligt nära rännan.. :P


Mamma och jag ♥

Ja, det var helgen det! Kul att Amanda var hos oss!!

I lördags...

Datum:2009-01-12 Tid:22:55:14   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

I lördags var vi en sväng på Ikanohuset och sen på Busfabriken!
Lite bilder:


Amanda sitter och lyssnar på sin mp3


Kolla vilka snygga stövlar Amanda har!!


I provrummet på HM, köpte nya tröjor!!


Sen åkte vi till Busfabriken!!


Åkte ju självklart massa!!


Och klättrade


Sköt lite också


Hoppade studsmatta :D


Benny och Amanda tävlade


Undrar vem som har roligast... :P


Lite nerförsåkning!!


Söta Amanda ♥


Klätterapor :P


Amanda och jag


Självklart tog vi en glass när vi var där!!


Hemma igen, sjöng Benny, Amanda och Zigge Singstar


Amanda myste massa med Zigge


På kvällen myste vi med chips framför Lejonkungen :P


I fredags...

Datum:2009-01-12 Tid:22:27:43   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

I fredags fyllde ju Amanda 8 år. Vi åkte dit på eftermiddagen och firade henne!
Lite bilder från då:


Födelsedagsbarnet


Amanda, mamma fixar pizza, pappa i bakgrunden


Syskonen P, är vi lika?? :P


Amanda får paket


Mina föräldrar


Amanda fick kläder av oss, jeans, stickad tröja och en top


Sen fixade Amanda tårta


Hon hade gjort en ritning på tårtan innan, som hon följde! :) Med grön grädde på!!


Ior kom lite väl nära kameran... :P


Vi ♥


Ser ni spöket på bilden?? Då menar jag inte pappa eller Victor alltså... ;)


Är det kalas så ska det ju vara sugrör med blingbling :P


Till och med Victor drack kaffe med sugrör :P


Och såhär blev tårtan!! Jättegod!! :D

På kvällen åkte vi hem igen, och tog med oss Amanda. Hon skulle vara hos oss tils söndagen!! :D

Garderobsrensning

Datum:2009-01-12 Tid:13:11:30   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Började för några dagar sedan att rensa alla garderober här hemma. Gjorde mina egna garderober då, och fick nästan ihop en hel sopsäck själv med gamla kläder! Nu idag har Benny rensat sina garderober, och jag bland jackorna i förådet. Massa, massa som ska slängas!! Skönt att det äntligen är gjort!! :) Bara att åka iväg med alla kläder sen!!


Lista

Datum:2009-01-12 Tid:13:08:39   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Lästa i Evelinas blogg, att jag skulle svara på de här frågorna! :P


Tio första

Första bästa kompis: Ann-Sofie
Första bil: URBAN!! Min lilla lila golf!! ♥
Första kärlek: Hmm, måste väl vart nån på lekis :P
Första husdjur: Bamse, min gråa och vita katt ♥
Första semester: Hmm, Öland tror jag, har bara sett på kort, kommer ju inte ihåg själv.
Första jobb: Sommarjobb - S:t Anna Kyrkogård
Första köpta skiva: BSB
Första piercing: Har ingen
Första konsert: Markoolio när han var i Sörping för många, många år sen!

Nio senaste

Senaste alkoholdrycken:
Oj, det som slank ner på nyår...
Senaste bilfärd: Idag, till Linköping och tillbaka
Senaste filmen du såg: Lejonkungen, med Amanda och Benny igår kväll :P
Senast ringda telefonsamtal: Victor
Senaste bubbelbadet: Måndags, tror jag
Senaste spelade CD: Nåt i bilen
Senaste kyss: Någon minut sen
Senaste gången du grät: Idag
Senaste måltiden: Pasta med gorgonzola och fläskfilé på någon restaurang inne i stan.

Åtta har du någonsin

Dejtat en av dina bästa kompisar: Nej
Blivit arresterad: Nej
Blivit kär vid första ögonkastet: Ja
Fastnat med blicken i någons urringning: Ehh, nja, det tror jag inte
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Ja... 
Haft ett one night stand: Mmm
Busringt till någon: Hehe, ja

Sju saker du har på dig

1. Strumpor
2. Trosor
3. Jeans
4. Linne
5. BH
6. Tröja
7. Smycken

Sex saker du har gjort idag

1
. Ätit frukost
2. Duschat
3. Promenad med Zigge
4. Bowlat
5. Ätit på restaurang
6. Kört bil  

5 favoritsaker utan rangordning


1. Mobilen
2. Benny
3. Mina vänner
4. Min familj
5. Datorn

4 personer du kan berätta allt för 

Svår fråga 

3 val

Blått eller rött: Rött
Sommar eller vinter: Sommar
Choklad eller chips: Choklad

2 saker att göra innan du dör


Bo i ett stort fint hus med massa djur 
Gifta mig

En sak du ångrar

Finns många


Fyra personer du vill ska göra samma blogginlägg:

Anna
Malin
Therese
Martin


Ok, ni får läsa dethär som om det vore söndag, för jag började att fylla i frågorna igår, men gjorde klart dem sista nu! Om det nu spelar någon roll!! :P


Träna, någon?

Datum:2009-01-12 Tid:10:52:36   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Någon som ska träna ikväll? Det börjar ikväll, Ljungsbros Gymnasikförenings träning! :D Hoppas på mindre sjukdom under våren, så jag kan vara med mer är i höstas! :P

Men jag ska ikväll, någon som ska med?? :D


Amanda 8 år!!

Datum:2009-01-09 Tid:11:14:13   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Grattis Amanda 8 år!!

Idag fyller Amanda 8 år! 8 år!! Herregud, så stor hon är nu! Var ju inte länge sen man drog omkring med henne i barnvagnen ju. Tiden går fort! Och när Amanda blir äldre, blir ju jag också äldre... :S Fasen, tycker jag börjar bli gammal nu.. :S

Satt och tänkte på det igår, när jag läste om utbildningar. Om jag börjar plugga i höst och tar den utbildningen jag är inne på nu, är jag inte klar förens jag är 28 år! 28 år!!!! Och hur gammal lär jag inte känna mig då, om jag känner mig gammal när jag är 23?? :P

Nä, men slutsatsen av det hela blev i alla fall att det är precis rätt tid och börja plugga nu till hösten. Plugga 5 år, sen jobba ett par år och sen eventuellt börja tänka på familj och sånt, lagom tills man är 30 eller nåt. Ganska ok planer va? :P

Ska åka och fira Amanda i eftermiddag, och sen efter det ska hon följa med oss hem och vara här tills på söndag! :D Så det ska bli kul! Funderar på om jag och lillasyrran ska ta en sväng på stan imorgon och kankse kolla om det går någon bio som vi kan se. Om det nu är så att något som går passar henne!! Tror att alla barnfilmer gick kl 13 eller nåt sånt...

På söndag ska vi bowla inne i Linköping, Amanda sa att hon ville göra det när hon fyllde år. Men eftersom vi ska ut till S:t Anna och fira henne idag, så bowlar vi på söndag istället allihopa, när de hämtar hem Amanda.

Nu ska jag Zigge gå ut en sväng.

Utbildning!!

Datum:2009-01-08 Tid:23:52:13   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Jag tror att jag har hittat min utbildning nu!! Känns som det i alla fall. Hittade den för över en månad sen, och har tänkt på den sedan dess. Och det känns rätt!! :) I alla fall idag! Imorgon kanske jag känner någonting helt annat..

Men Norrköping blir det i alla fall. Helt klart. Jag vill inte plugga i Linköping. Inte en chans. Då skiter jag hellre i det...

Vi satt och pratade om det förut, Benny och jag, om flytt till Norrköping. Så OM det är så att jag betämmer mig för att plugga i Norrköping och OM jag kommer in (får ju reda på det först i slutet av juli om jag söker), så blir det flytt till Norrköping under semestern!! :D Älsklingen är så gullig och "offrar" sig för mig, så jag ska slippa ha långt till skolan då. Då får han långt och åka istället. :S Tyvärr är det ju så, i alla fall så länge vi pluggar och jobbar på olika ställen... Men han kan ju i alla fall sammåka då!

Längtar faktiskt till hösten just nu!! :D













Solat

Datum:2009-01-08 Tid:14:12:54   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Japp, då var man nysolad också då! Passade på att hoppa in i solariet några minuter, när jag ändå var nere "på byn" och skulle handla lite frukt och kesella. 16 min, kändes som 2 min, tror jag somnade som vanligt! :P

Nu ska jag äte lite mat och sen hoppa in i duschen. Efter det ska jag nog lägga mig i soffan med en gosig filt och kolla på någon film. Slappa lite bara!

Puss å hej!

Dagens horoskop

Datum:2009-01-08 Tid:13:50:28   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Skorpionen 24/10-22/11

Bra dag för kärlek och för kreativa sysselsättningar. I övrigt händer det praktiskt taget ingenting.

Så står det i Aftonbladets horoskop idag.
Hmm, bra dag för kärlek - Benny sover ju hela dagen eftersom han jobbat natt. Så, nej, det tror jag inte på! Och jag ska iväg ikväll, så jag ser honom inte så himla mycket idag.
Kreativa sysselsättningar - ja, frågan är väl vad det är då. Har inte gjort så mycket kreativt idag, än.. :P
I övrigt händer det praktiskt taget ingenting - Jo, jag har faktiskt flera saker planerade idag! :P

Så, ska man tro på horoskop? Eller vill man bara tro att de stämmer, om det står någonting bra? Jag är nog lite så, vill tro på det när det står någonting bra i det. I alla fall när det är sånna här dagshoroskop.

Men däremot sånna horoskop som säger hur en skorpion är, de tror jag mer på. För alla sånna som jag har läst stämmer in på mig!

Men får väl se här nu under dagen, om jag gör någonting kreativt eller kärleksfullt!! :P






Vit oleander

Datum:2009-01-07 Tid:23:15:15   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Fastnade framför filmen Vit oleander nu ikväll. Jag tycker att den var jättebra!! Varför vet jag inte egentligen, men jag var tvungen att kolla klart på hela. Utan att somna, dessutom!! Den var så sorglig, men ändå så fin på nåt sätt...



Nu ska jag ocj Zigge gå ut på kvällspromenad, sen sova.

God Natt!!

090107

Datum:2009-01-07 Tid:19:35:29   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Dagen har faktiskt gått riktigt fort idag! Har haft fullt upp.

Vaknade vid 9-tiden, och gick ut och gick i en timme. Nu blir det morgonpromenad varje morgon! :) Pratade med Anna lite när jag gick, usch vad jag saknade jobbet då! Att veta att alla är där, och inte jag... :`(

När jag kom in igen, låg Zigge fortfarande kvar i sin bädd inne i sovrummet och snarkade förfullt. Jag ropade ut honom, så jag kunde bära ut bädden i vardagsrummet och stänga in till sovrummet, så att vi inte skulle störa Benny som jobbat natt. Men vilken blicka jag fick av honom! Han ville då inte gå upp, och absolut inte flytta från den mörka sovrummet ut i ljusa vardagsrummet! Men han kom ändå och lade sig i sin bädd, dock med ryggen mot tv:n, det har han aldrig annars! Så det var nog protest!! :P

Jag åt frukost och satt lite vid datorn, och Zigge snarkade vidare. Vid halv 12 tyckte jag att det var dags för honom och gå upp och gå ut och kissa. Men det var knappt att jag fick med honom! Så morgontrött!

Efter rundan fick jag för mig att jag skulle gå bort till simhallen och simma lite. Så jag simmade 45 min och sen tog ett varv i bubbelpoolen :D Det var 31.5 grader i bassängen, så varmt tror jag aldrig jag har sett det vara på ett badhus. Så det var jätteskönt att simma! Gjorde till och med hårinpackning medans jag satt en stund i bastun efteråt. :)

Gick hem och åt lite tacosrester från igår och busade med Zigge :)

Nu i eftermiddag/kväll eller vad man ska kalla det, gjorde jag kalops! Å jäklar vad gott det var! Mumma!! Det är väl så att man börjar slå mammas mat snart!! :P Haha!!


Mumma!! Glömde ju bort att fota den
goda maten, så jag fick låna en bild! :P


Och sen så har jag hunnit med och fixa födelsedagspresent till Benny idag med... :D

Nu ska jag kolla om det är nåt på tv, har inte hunnit med det än idag. Stressigt att vara arbetslös!! :P

Puss alla mina vänner!!


♥ ♥

Datum:2009-01-06 Tid:21:41:09   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer


Trettondag Jul

Datum:2009-01-06 Tid:20:27:00   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Jaha, idag är det alltså trettondag jul. Vad nu det är, höll jag på och säga! :P Tretton dagar efter julafton, men mer då? En extra ledig dag, får man väl se det som. Eller i alla fall de som jobbar, för mig blir det ju ytterligare en karensdag som läggs på mina dagar.. :( Så för mig är det illa - för dem som jobbar bra!

Gjort idag då? Ja, jag började dagen med en promenad vid kanalen, medans Benny låg kvar hemma och sov (han ska jobba natt, så han behöver ju sova så länge som möjligt). Kom hem och gjorde frukost åt oss, och insåg att termometern närmade sig nollan. "Vi SKA tvätta bilen idag!" sa jag, eftersom det var första dagen på länge det var så varmt och bilen verkligen behövde tvättas! Åkte bort till Preem och tvättade den, halva bilen var! Går ju så snabbt också när man hjälps åt!

Kom hem och tog det lite lugnt, fixade mat. Åt tacos och gjorde massa guacamole till, fick en hel kartong med mogna advocdo av Malin igår! :) Jättegott!! :)

Skrev ett tack-kort till alla på jobbet, för de fina presenterna och gick bort med det till Anna, så hon skulle kunna ta med det till jobbet imorgon. Sen gick vi en promenad runt vid kanalen! :)

När jag kom hem igen, gick jag ner till Malin en sväng och sen hämtade upp lille Zigge! Han ska vara här ända fram tills på fredag nu!! ♥ Så mysigt!! Så får jag lite sällskap också! :)

Ja, det är väl ungefär vad som har hänt idag!

Planer för imorgon då? Hmm.. Nja, inga än så länge. Morgonpromenad såklart! Sen umgås med Zigge, hmm, umgås med Zigge och umgås med Zigge!! :P Jo just det, jag ska göra kalopps imorgon också!! Ojojoj, fullspäckad dag!! :P




Tänkvärt

Datum:2009-01-06 Tid:00:05:25   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Kalle är den typen du älskar att hata.  
Han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga.
När någon frågade honom hur han mådde svarade han:  
 'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'.
Han var en naturlig inspiratör.  
 
Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade  
om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.

Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle  
och frågade honom: 'Hur lyckas du?'

Kalle svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv:  
Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du  
kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör.'

Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller  
dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det.

Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera  
deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.  

Jag väljer de positiva sidorna i livet.

'Säkert, men det är inte fullt så enkelt', protesterade jag.

'Det är det', svarade Kalle. Livet handlar om val.  
När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val.  
Du väljer hur du vill reagera på situationen.

Du väljer hur folk skall påverka ditt humör.
Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.
Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.  
Jag funderade över vad Kalle hade sagt.

Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget.  
Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde  
ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.  

Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig olycka
med ett fall på 20 meter från en radiomast.  
 
Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven,  
blev Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen.  
Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan.  
Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han:  
 'Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar.  
 Vill du se ärren?'
Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom  
om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.

'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Kalle.

'Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val..  
Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva'..

'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade jag

Kalle fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk.  
De sa hela tiden att allt kommer att gå bra.  
Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg  
uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd..  
I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'. Jag visste att jag måste göra något.

Vad gjorde du då?', frågade jag.

Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Kalle.

Hon frågade om jag var allergisk mot något.

Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan  
de väntade på mitt svar.   Jag tog ett djupt andetag och ropade: 'Tyngdkraften'.

Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva.  
Operera mig som om jag var levande, inte död'.

Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning.
Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut.

Inställningen är, trots allt, allt.

Gör er därför inga bekymmer för morgondagen.  
Den får själv bära sina bekymmer.  
Var dag har nog av sin egen plåga'. Matteus 6:34  ; )

Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.


Hungrig!!

Datum:2009-01-05 Tid:23:53:22   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Jag är hungrig!!
Men de är så sent, ska inte äta nu. Blir inget förens frukost imorgon! Ååå...

Puss & God Natt!!

Är det såhär?? :P

Datum:2009-01-05 Tid:23:17:28   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

HUNDENS DAGBOK

07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!

08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!

09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!

12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!

14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!

15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!

16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!

17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!

18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!

20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!

22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns! 





KATTENS DAGBOK

783:e dagen i fångenskap. Mina kidnappare fortsätter att tortera mig
med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas
leva på torrfoder och slemmig burkmat.

Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas
rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på
möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att 
försöka fälla dem med min kropp.

Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att
sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras
favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.

Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid
dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till,
så att de ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en
massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är.
Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst.

Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften
av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer.
Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att
framkalla något de refererade till som ?allergi'. Jag måste komma
underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte
anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden
släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är
uppenbarligen efterbliven.

Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med
våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han
rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i
metallrummet är han för tillfället i säkerhet. Men jag kan vänta.

Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias...


En eftermiddag på Roxen

Datum:2009-01-03 Tid:19:57:08   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Var ute en sväng på Roxen idag! Marcus och Benny åkte skridskor, jag och Malin gick. Vi hade både dubbar under skorna och stavar med dubbar, och de gick åt! För det var jättehalt när snön hade lagt sig på isen. Vi gick ut mot vädersträcksgubben och runt lite. Sen grillade vi ju självklart korv och drack varm choklad!! :D Det var jättegott i kylan!


Marcus gör sig redo för skridskoåkning, med sexiga röda strumpor!! :P


Malin är redo - dubbarna är på!!


Ja, vi gick ju ut till gubben


Marcus och Benny


Turistbild!! :P


Man måste ju kolla tjockleken på isen!! :)


Här kommer vi gåendes :)


Benny fixar varm choklad


Och det var riktigt gott med något varmt i sig!! :P


Matsäck!! :P


Skål!!


Var är korven?? :P


Malin med sin söta korv :)


Fikastund


När vi var klara och skulle gå, hade stormköket frusit fast!! Så det var bara
att tända på igen, och vänta tills det tinade upp!!


Från den här vinkel ser man ju inte slussarna så ofta!!

Skönt att komma ut lite, mysigt med varm choklad och korv! Men det vart väldigt kallt efter att vi åt, man kyls ju av så snabbt när man inte rör sig. La lig i ett varmt bad när jag kom hem, det var skönt!! :)


Tack mina kollegor!! ♥

Datum:2009-01-03 Tid:19:23:36   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Japp, igår anmälde jag mig på Arbetsförmedlingen. Så nu är jag registrerad som arbetslös. Fick en tid för att träffa en handläggare, men den tiden var först den 5/2. Så det är ju en hel månad kvar!! Ska tydligen söka jobb på egen hand under tiden.

Efter Arbetsförmedlingen gick jag och Anna en sväng på stan och sen lite på IKEA. Och fikade så klart!! :D


Goda mackor och varm dricka!!


Anna ♥

Sen hade mina gamla kära kollegor samlat ihop pengar till mig när jag slutat, som jag skulle få köpa någonting för! Jätegulligt av dem! ♥ Vi var runt och kollade på Duka och Cervera, och när jag hittade vad jag ville ha, så var det så himla lång kö. Så jag handlade sakerna idag istället, när jag och Benny var inne i stan på förmiddagen. Jag valde en karaff och en jättefin ljusstake!


Karaffen med vatten och hallon i :D


Orange botten :)


Gott med hallon i vattnet


Här är den fina ljuslyktan :D


Den är jättefin när den brinner!!


Ljuset sitter fast bakom




Tack så jättemycket, alla ni M12!! Jättegulligt av er!! ♥


Bilder från Midsommar (!)

Datum:2009-01-02 Tid:23:17:03   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Benny fick ett mail för några dagar sen, från sin morbror med bilder från midsommarafton!! Haha!! Var hos Bennys moster, vid Ensjön utanför Norrköping förra midsommar. Kolla bilderna:


Jag går in stenhårt inför lekarna!! :P Tror jag har en sked med ett ägg eller
boll eller någonting på, i munnen här också!! :P


Sjunger lite :)


Jag och Annelie

Trevlig midsommar, snart är det dags igen!! :D

God Morgon!

Datum:2009-01-02 Tid:09:14:34   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Sitter här och äter lite frukost och kollar arbetsförmedlingens hemsida.. Vilken höjdarmorgon... :P Nä, men jag tänkte att jag måste väl "känna till" jobben som ligger ute nu. Men det finns ju fasen inga jobb för oss "som inte är nåt"!! Vad är det då för jobb man ska söka, ska man söka läkarjobb ändå, bara för sökandets skull?? :S

Såg att Cloetta sökte en fabrikschef!! :P Kanska vore nåt!! Haha!! Och vet ni vad det står? Första meningen i ansökan lyder: "Cloetta befinner sig i en expansiv fas".  Va?!?!? EXPANSIV FAS!! Och sparkar massa människor, jo, det är ju jätteexpansivt!!

Satt sent igår kväll och fyllde i något papper som jag har fått, "Amnälan om arbetslöshet" hette blanketten. Fick den på jobbet samma dag som jag fick sparken. Men det står inte på pappret vem som ska ha det eller vart det ska skickas. :S Men jag tar väl med det in nu, se om arbetsförmedlingen vill ha det!! Men det är ju så konstiga frågor på pappret! Och konstiga ord!! Vad betyder tillerkänts?? Någon som vet de? För det finns inte med i Svenska Akademins Ordlista, och då är det ju inte så lätt och veta vad det är!! Frågan är: "Har du tillerkänts pension eller annan form av ersättning som grundar sig på tidigare arbete?" Ok?? Först tolkade jag det som har du fått penson, alltså fått det utbetalt. Sen när jag och Benny började prata om det, kankse de menar har du pension, alltså den pensionen arbetsgivaren sparar åt en. Hmm?? Så jag har inte fyllt i än. Inte värt och fylla i fel!!

Nä, nu ska jag fixa mig klart, sen är de dags och åka..

Ljuslyktor

Datum:2009-01-01 Tid:23:32:59   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Sitter här och kollar lite på ljuslyktor på IKEA. Skulle nog kunna köpa alla olika jus och lyktor som finns! Älskar ljus, de är så fint och så mysigt! Nu funderar jag på de här lyktorna, och ha dem på vardagsrumsbordet:

Och 5 kr/st är ju ett ganska ok pris!! :P

Nyårsdagen

Datum:2009-01-01 Tid:22:52:39   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Usch vilken dag! Kom väl inte i säng förens framåt 4-hugget imorse, vaknade kl 9 och mådde så illa och hade sån huvudvärk!! :S Gick upp och drack säkert en liter vatten och la mig igen. Men efter en timme eller nåt, stod jag inte ut med huvudvärken, gick upp och tog ett par tabletter. Sen vaknade inte jag förens halv 2!! Men då kändes det mycket, mycket bättre!

Åt lite frukost, sen ville benny ut och åka lite skridskor på kanalen. Så jag följde med och kollade på! :) Funderar på att köpa ett par, var ju så roligt att åka när man var liten, men det är ju ganska många år sen det!! :P

Hade ju självklart kameran med mig också..


Benny snörar på skridskorna


Hann ut precis innan solen gick ner


Det ser ju så lätt ju!!


Benny var jätteduktig på att åka!! :)


Det var väldigt mycket folk ute, både som åkte skridskor och som gick längs kanalen


Min sötnos ♥

Skönt att komma ut lite och få lite luft!

Annars har det mest vart lugnt idag. Det känns att det blev sent igår, så man har vart lite småseg... Malin och Zigge har vart här lite, vi åt lite rester från igår.


Gosat lite med Zigge ♥

Vi har möblerat i vardagsrummet föresten! Så nu står soffan mot fönstret och fotöljen rakt framför tv:n, med soffbordet mellan. Ska testa och ha det så nu ett tag. Men jag vill ha en ny lampa, en golvlampa med en spotlight på, som jag kan ha i hörnet bredvid min soffa. Kan ju inte sitta i soffan och läsa nu, finns ju inget ljus alls! Kankse stannar till på IKEA imorgon efter arbetsförmedlingen.

Usch ja, ska till arbetsförmedlingen imorgon... :S Vill inte.. :( Undrar hur lång kö det är där imorgon! Tänkte vara där till kl 10, när de öppnar. Så jag får det gjort. Anna skulle följa med också!! :) Skönt att ha lite sällskap i köandet!! :) Så blir de en sväng på stan sen! Och sen kankse IKEA :P

Nu ska jag strax hoppa i säng!!

Sov så gott!
Puss


Nyår!!

Datum:2009-01-01 Tid:22:30:48   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Igår var det nyårsmiddag här hemma! Var jättetrevligt! :D


Dukningen


Confettidekorationer :P


Malin och Jenny lägger upp förrätten: toast med kräftstjärtar och grönsaker :)


Dags att börja ta plats


Sen var det dags för huvudrätten: grillat kött, potatisgratäng, sallad och tzatziki








Sen kom självklart gitarrerna fram!! :D


Malin hade självklart ett snoppsugrör :P


Eller, alla hade snoppsugrör!!


Jag hade självklart ett rosa!!


Lille Zigge var också med!! :)


Martin och Emma


Det fixades shotar, Malin bjöd på någon specialare!! :P


Skål!!


Marcus går in stenhårt för Sing Star!!


Vi ♥


Ännu mer shots...


Haha, vilken inlevelse!! :P


Vätsekontroll efter sången :P


Emma övar redan vid 11-hugget på att öppna flaskan!!


Och hon lyckades få upp den!! :P


Vid 12-slaget gick vi upp till kanalen en sväng


Lyckades fånga en raket på bild i alla fall!! :P


Raketer??


Dethär är i alla fall raketer!! :)


Gott Nytt År!!


Hmm...


Gruppbild


Väl hemma igen var det dags för efterrätten: marängsvisse!! Självklart med tomtebloss!!


Börjar bli väldigt sent nu... :P


Fast Malin håller igång!!


Emma dansar med tomteblossen :P

En väldigt trevlig nyårsafton, men också väldigt jobbig - nu är jag ju arbetslös på riktigt... Men 2009 kommer bli ett bra år!!

Gott Nytt År!!


RSS 2.0