Gullvivan

Datum:2008-08-31 Tid:21:33:31   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

I sin tidiga ungdom ingen vänder sig om
men i mitten av livet för en rik ålderdom
finns det stunder att gömma i sin djupaste själ
som när gullvivan blommar för törstande själ



Kantareller

Datum:2008-08-31 Tid:19:58:58   I kategorin:Allmänt | 4 Kommentarer

Förut när jag var på väg till tvättstugan, mötte jag våra grannar, som hade vart i skogen och plockat svamp. En hel korg med kantareller!! Gud så gott!! Jag vill med plocka!

Är det någon som kan Ljungsbros skogar, som vet alla bra svampställen? Någon som vill följa med mig! ;)

Kan ju bara ställen i S:t Anna, men det känns lite långt och åka 20 mil för och plocka svamp en kväll.. :S

Säg till, om någon vill!! :D


Jul!!

Datum:2008-08-26 Tid:23:43:38   I kategorin:Allmänt | 4 Kommentarer

Jag tror jag är sjuk. Jag vill att det ska bli jul! Och jag hatar julen annars! Men just nu vill jag det. Har tjatat om det flera dagar nu på jobbet, de tycker väl inte jag är riktigt klok! haha!! Men jag tror det är för att den boken jag håller på med nu, är det jul i, och de verkar ha det så mysigt. Ta fram julgardiner, sätta upp stakarna och stjärnorna, baka pepparkakor och lussebullar, sjunga julsånger, tända ljus! Mysigt! Jag vill ha allt myset nu! Fast själv julafton och allt sånt skit kan vara, de dagarna kan vi hoppa över. Kan hoppa fran 23 december direkt till nyårsafton, för då börjar det bli okej igen! :)








Snart halva veckan gått!!

Datum:2008-08-26 Tid:23:04:24   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Jaha, då har man jobbat klart för idag då! Tiden gick riktigt fort idag, och nästan halva veckan har gått! :) Det går undan!! Fast imorgon blir det nog en jobbig dag, ska på möte på jobbet mellan 9-12 eller nåt sånt, sen tillbaka till halv två och prova ut hörselproppar, och sen jobba till 22. Känns tungt redan nu! Men, det ger timmar till Bulgarien! :D Inte längt kvar nu!! :D

Vi var inne i stan i förmiddags en sväng (lediga samtidigt för en gångs skull) och skulle kolla på TV och handla lite. Hem, och lagade någon ny sorts korvgryta som jag hittade recept på, faktiskt riktigt god! 

Och så vart vi bjudna på tack-för-hjälpen-för-flytten-middag på lördag av Jenny. Det var snällt! :) Plus att årets höjdpunkt, Ljungsbro marknad är i helgen. Hehe. Börjar faktiskt bli lite trött på marknader nu, men, det är väl bäst och gå en sväng på byn i helgen och kolla lite ;) Hehe!! 




Min lilla stumpa, se nu till att allt ordnar upp sig runt omkring! Både du och bror! Fan, kan ju inte ha det såhär!! Jag älskar ju er!!  :`(  Jag är ju här för er!!







Mamma Mia!!

Datum:2008-08-24 Tid:22:30:34   I kategorin:Allmänt | 9 Kommentarer

Idag var jag och Lovisa i Stockholm och såg Mamma Mia på Globen. Jätte, jättebra var det! Alla borde se den, som inte redan sett det! Det var världens fart i Globen ju! ;)

Vi åkte buss från Norrköping, halv elva på förmiddagen gick den, och vi var upp strax innan ett. Så vi hade två timmar att strosa runt i köpcentret som låg precis bredvid och att äta. Vi gick och åt direkt, åt jättegod fläskfilé (idag igen ;) ) med grönsaker och hemmagjord pomme. Sen gick vi runt lite, jag köpte nya hårklämmor på Glitter, för vi hade fått ett rabatthäfte i bussen, så jag fick ta 3 betala för 2. Sånt gillar vi!! ;)


Lovisa och jag i bussen på väg upp till Sthml


Globen

Tyvärr fick man ju inte fota inne på föreställningen, så jag har inte mycket mer bilder än så och visa (ovanligt nog). Det kom vakter och tog folks mobiler och kameror om man hade dem uppe, för det var en tjej som stod ett par rader framför oss som filmade med sin mobil i slutet, men då var vakten där direkt och tog hennes mobil!

Ja, en mycket trevlig dag och jättebra föreställning var det! Se den!! :)

Restaurang <3

Datum:2008-08-23 Tid:22:51:39   I kategorin:Allmänt | 5 Kommentarer

Idag sov jag länge, länge, ända till 11 nästan, då ringde Sandra. Hon hade precis kommit hem från jobbet och träning då, och skulle äta frukost och sen sova hela dagen, för en gångs skull ;) Så jag låg kvar i sängen medans hon åt fruksot, och när hon var klar, gick jag upp. Så, klockan var nog närmare halv tolv innan jag kom upp! Men skönt var det! Tog en sväng i skogen direkt innan frukost på en timme, var länge sen jag sprang i skogen! :) Så det var en upplevelse ;)

Kom hem, åt frukost och skulle bara kolla mailen innan jag skulle börja möblera i vardagsrummet. Men jag fastnade med Lovisa och Evelina på msn, så två timmar försvann direkt. Och helt plötligt var klockan halv 4, Benny skulle sluta jobba 4, och jag hade lovat att plocka ur alla skåp i alla fall, så vi skulle bära möblerna när han kom hem direkt. Men, nä, jag hann inte på en halvtimme, jag började inte ens, för jag hittade gamla fotoalbum i en av hylllorna som jag satte mig och blädrade i. Och det var kul! Gamla minnen! Roligt! :)

Men vi struntade i och fixa vardagsrummet, ingen av oss kände för det. Istället hoppade vi in i duschen och gjorde oss iordning för att åka in till stan och äta. Benny ville bjuda mig på namnsdagsmiddag, och det säger man ju inte nej till ;) 3-rätters, blev det. Jag åt vitlöksbröd med någon vitlökscreme och sallad till förrätt, potatisgratäng och fläskfilé till huvudrätt, och sen jordgubbspannacotta till efterrätt!! Det var så gott!
Tack min älskling! <3


Ungefär såhär såg den ut ;)


Nu ska jag nog snart krypa ner i sänge, imorgon blir det ju och gå upp tidigt, ska ju till storstaden och se Mamma Mia med Lovisa! Första gången jag åker till Globen också, men det är ju inte så stort som man tror, har jag hört. Jag värmde faktiskt upp lite igår inför morgondagen, för Benny hade tagit ett vanligt kassettband av sin mamma och testet om kassetten i bilen fungerade. Och det råkade ju vara just ABBA på det bandet! Så igår när vi åkte till Norrköping lyssnade vi på ABBA!! Haha!! ja, just det ja, vi var ju i Norrköping igår också, med Björn och Madde. Gick lite på marknaden och kollade lite på de som spelade på de olika ställena. Köpte i alla fall en Oriflame lotion som jag länge tänkt köpa, för den luktar så gott, men är alltid så dyr i tidningen. Men nu var den mycket billigare! Använde den förut efter duschen, den luktar underbart!!


Vill ha alla de här!!


Nu ska jag hoppa i säng! God natt och sov så gott sen, alla mina vänner!
Puss å kram

 

Spruta - igen

Datum:2008-08-21 Tid:19:49:11   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Igår var det dags igen, spruta nummer två inför Bulgarien. Och den här gången gick det riktigt bra, Sandra var jätteduktig. Fille var med in också som extra stöd. Så nu är det bara en kvar - om ett halvår - så har vi skydd resten av livet. :)

Efter sprutan tänkte vi att vi skulle gå på marknaden, för det är ju Augustifestival i Norrköping nu. Och då tror man ju självklart att det är marknad alla dagar. Men vi gick halva Norrköping runt, men inte fanns det någon marknad inte! Haha! Det visade sig att marknaden inte var förens på fredag-lördag.

Vi gick till Fräcka och fikade lite istället och jag köpte mig en ny skolväska höll jag på och säga, men en jobbväska. En svart och cericerosa Pumaväska, jättefin! :)

Jobbar ju natt den här veckan, och kunde inte alls sova igår på dagen. Så jag gick upp och var redo och åka till Sandra vid 12-tiden. Och vem kommer hem när jag ska åka precis? Jo, Benny. Han kom hem tidigare eftersom han hade vart på jobbet under natten och jobbat lite, för han har jour. Så det blev ju bara hej - hejdå. Och samma sak på kvällen när jag kom hem från Sandra. Hörde jobbmobilen ringa redan ute i trapphuset, och han var tvungen och åka ner till jobbet. Hej - hejdå igen. Plus att det hände idag på förmiddagen också, jag kunde inte sova längre och tänkte gå upp, och precis då ska han åka och fixa bilen, hej - hejdå. Och han kommer nog inte hem förens imorgon någongång, sen jobbar han hela helgen, så framåt nästa vecka ses vi nog igen. Hehe. Fast jag klagar inte alltså, tycker bara det är så himla komiskt, det är som att det inte är menat att vi ska ses den här veckan. Haha! Men det är faktiskt skönt, skönt och vara själv! :) Kankse låter dumt och konstigt, men jag tycker faktiskt det! :)

Annars har det väl inte hänt så mycket idag. Var på möte på jobbet, så det blev ju nästan 2,5 timmar komp, aldrig fel. Sen var det träning direkt efter, body pump. Äta, duscha och nu sitter jag här. Ska väl vila lite innan jobbet tänkte jag, eftersom jag sovit dåligt hela veckan. Så jag orkar med sista natten.

Puss å kram mina vänner!!

Mamma Mia

Datum:2008-08-19 Tid:19:18:31   I kategorin:Allmänt | 4 Kommentarer

Igår kväll ringde Lovisa och frågade om jag ville med till Globen och kolla på Mamma Mia på söndag. De hade två biljetter kvar, hennes pappa har hand om bussresor och sånt dit, så då frågade hon om jag ville med. Och det ville jag ju självklart! Såg ju filmen precis när den kom, och den var ju jättebra, så då borde ju musikalen också vara det! Sen fick jag höra att det är den engelska verisionen vi ska se, men, det är nog bättre det än den svenska, för jag menar, jag vill ju inte höra låtarna på svenska! Eller sjunger de ändå på engelska, fast pratar på svenska emellan? Jaja, det här blir nog jättebra! :)


Grisfest

Datum:2008-08-19 Tid:19:08:22   I kategorin:Allmänt | 5 Kommentarer

I lördags var det dags för årets grisfest hos Karina, lika galet och roligt som förra året! Mysigt och annorlunda! Tror säkert massa människor är skeptiska till det, men, det var skitkul! Det blir ju vad man gör det till :) Hur som helst, en mycket trevlig eftermiddag/kväll/natt :) Behöver väl inte skriva så mycket, bilder är ju roligare! :D


Jag har fixat morots- och gurkstavar med dipp till förfesten, på mitt nya fat :)


Protein innan allt skit ;) Taktiskt ;) (Gjorde faktiskt samma sak innan tårtan på kvällen)


Förfest hos Jenny. Ankan, Carro och Evve


Grisen är färdiggrillad, dags och börja äta!


Martin med gris i munnen :P


Ful eller finbild, tror kommunikationen inte fungerade korrekt ;)


Fredric bygger öltorn


Vad är det Fredric visar för Evelina?!?! :S


Ja, man fick ju så vackert ställa upp luftgitarr i år igen..


.. och rida stolen.. Hehe..


Pojkarna


Evve på dass, och jag är i spegeln ;)


Alltid trevligt med sällskap på dass, det fanns två platser där inne :)


Carro och Evve på dass


Fredda, Evve och Jenny i baren, och Jenny dricker öl - IGEN!!


Ankan upplyste om att det skulle vara månförmörkelse på kvällen,
och det var vi ju tvugna och se!


Efterfest hos Marcus, älsklingen spelar "Nothing else matters" <3


Marcus och Fredric


Markus spelade - lika mysigt som vanligt


Framåt morgonkvisten var det nog, då somnade jag i soffan som vanligt :P


Uppställning för gruppfoto utanför Marcus innan hemgång

Rihanna - Cry

Datum:2008-08-16 Tid:15:31:41   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Jag är helt beroende av Rihanna - Cry, den är så bra!! Jag lyssnar på den hela tiden! Underbar låt! Sorglig, men sann.. Lyssna på den!



För övrigt har jag precis fixat tilltugget till förfesten, morots- och gurkstavar med dipp. Tänkte lägga upp det på det nya fatet sen som jag köpte när jag, Anna och Jocke var inne i stan i onsdags. Fast jag la ner det vanliga burkar nu, vill inte balansera det fatet med allt på ända ner tell Ljungsbro City ;) 

Och så börjar det väl bli time och hoppa in i duschen. Fredric kommer vilken sekund som helst, så då förpassar jag väl mig in till badrummet, som vanligt ;) Kankse inte ska gå på grisfest som jag är nu, har ju inte duschat efter träningen än heller :P Annars vill ingen sitta bredvid mig. Hehe.

Vädret ser ju ut och bli riktigt bra till kvällen också, det är klarblå himmel och sol här nu! Fast i och för sig är ju vädret lite smått opålitligt idag, regn, sol, regn, sol, regn, sol... Bara det är upphll ikväll så! :)

Satt och kollade på bilderna från grisfesten förra året. Och fick syn på den här bilden, det är tydligen så, att alla nykomlingar måste göra någonting inför alla andra. Här på bilden vet vi nog inte ännu vad i ska göra, men dommen blev: spela luftgitarr!! Så, alla vi här på bilden fick så vackert göra det! Och då kom jag och tänka på att det är ju i alla två nykomlingar i år som jag vet, Fredric och Carro, undra vad de får göra!! :P Ska bli roligt och se :P


Snart daxs för luftgiutarr ;)

Nähä, kanska dax och ta tag i det nu då!

Ha en bra kväll, alla mina vänner, och alla andra som jag känner!!

Puss & Kram

Lunch

Datum:2008-08-16 Tid:14:03:22   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Nu har jag precis tagit min vanliga runda runt kanalen! Givetvis skulle det småskvälla lite, och jag som inte hade några fickor på byxorna, hade mobilen hängades runt halsen. Så jag fick springa och hålla i den samtidigt, så den inte skulle bli alltför blöt. Min telefon brukar ju ha oturen och bli utsatt för vätska! Haha!!

När jag kom hem fixade jag lunch, tonfisksallad med ägg, tomat, gurka, paprika, advocodo, sallad och lite tzatziki. Är jättegott med limepeppar på, prova det!! :)


Dagens lunch

Nu ska vi åka ner och handla lite, lite inför ikväll och sen till mat imorgon, tänkte göra porterstek imorgon i min nya gjutjärnsgryta!! Har aldrig gjort det själv förut, men mamma påstår att det är jättelätt, så, vi får väl se.. ;) Frågan är om man kan få den lika god som mammas. Mammas mat är ju alltid mammas mat :)


Varmt o kallt

Datum:2008-08-16 Tid:12:00:57   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Jag vill ha sån här på kranen, lyser blått när man spolar kallvatten och rött när man spolar varmvatten. Blir det lila när man spolar ljummet vatten då? :) I sånna fall skulle det nog alltid lysa lila om vårt vatten, det blir aldrig riktigt kallt! Kankse möjligtvis om man spolar i 10 min :S Munnstycket kostar i alla fall 179:- på CoolStuff, frågan är om man ska beställa en.. ;)


Varmt..                                                                                                
 

.. och kallt

Snoppsugrör

Datum:2008-08-16 Tid:11:26:59   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Jaha, då är man snart ägare av egna snoppsugrör då, så Sandra kan få tillbaka sina som jag har här hemma. Benny hittade sånna i olika färger på tradera, som han köpt till mig :) Synd att man inte hade dem ikväll bara ;)


Olika färger dessutom ;)




Body Pump

Datum:2008-08-14 Tid:20:34:01   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Jaha, då var dagens träningspass avklarat, 60 min Body Pump! Det var riktigt jobbigt idag, har ju inte kört det på hela semestern, och det kändes. Plus att jag ville ta det lite vackert, är inte riktigt hundra i nacken efter igår. Höll på och få en hel stapel med Polly över mig, den välte ut ur maskinen rakt mot mig, och när jag hoppade undan, knakade det till i nacken, jag slängde väl med huvudet lite. Och jag tror att det var att jag var så kall, för i det rummet jag var i, är det bara 16°C, så jag var lite stel. Hade det inte varit för det, tror jag inte jag hade känt nåt!

För er som kankse inte vet vad Body Pump är, så är det ett styrkepass (kondition också, den absolut ultimata träningen, påpekade instruktören idag) med skivstång. I och med att man tränar så stora muskelgrupper samtidigt, blir man riktigt flåsis också, trots att man i princip står stilla på stället! Men det är så himla kul! Skitkul! Har ni testat? Om inte, gör det!! Måste ju ha med en bild för att visa också:


Roligt :)


Storkok

Datum:2008-08-10 Tid:16:49:09   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Japp, nu har jag precis gjort storkok på köttfärssås och makaroner! Massa blev det! Vi åt båda två, plus att det blev 6 matlådor. Bra och ha i frysen. Synd att man inte kan göra "storskärning" av sallad också, för det får man ju stå och skära upp varje dag till matlådan. Frysa in sallad kankse? Fast, jag fick faktiskt ett recept av Gertie på "veckosallad", den står sig en hel vecka! Är typ som pizzasallad, med vitkål, purjolök, paprika, rödlök och sånt i. Kankse vore ideé och göra en stor balja med sån varje söndag, så har man till hela veckans matlådor!


Matlådor :)


Donationsregistret

Datum:2008-08-10 Tid:10:36:41   I kategorin:Allmänt | 4 Kommentarer

Jag gjorde nyss nåt viktigt, som jag tänkt göra länge, men hela tiden glömt bort. Jag anmälde mig till donationsregistret, om jag vill donera mina organ eller inte når jag dör. Har i och för sig ett sånt kort i plånboken, men, det är ju inte säkert att man har det med sig jämt. Känns i alla fall tryggt att det ändå finns registrerat nu!

Så, alla som inte har amnält sig, gör det!

www.livsviktigt.se

Tycker det är svårt och jobbigt och tänka på det där med donation, om hur man ska göra.
Vad tycker ni?
Ska ni donera eller inte?



En sväng i skogen

Datum:2008-08-09 Tid:14:03:59   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Gick en sväng i skogen nu på förmiddagen för och se om vi hittade någon svamp. Måste ju börja utforska skogarna häromkring nu när hösten och svampen kommer, det blir ju lite långt och åka till Vikbolandet eller S:t Anna varja gång man vill plocka, för det är ju vi har våra ställen.

Men, vi letade nog på fel ställe, hittade bara typ 5 kantareller eller nåt. Men det var dåligt med svamp överhuvudtaget i skogen. Och inte ens några blåbär! Tänkte att jag skulle gjort en blåbärspaj annars.

Tog några bilder, hade bara mobilen att ta med, men de blev fina ändå!






Det enda vi stötte på var två skalbaggar som parade sig ;)

Nu ska jag hoppa in i duschen en sväng, ska iväg till Vikbolandet ikväll och skjuta lerduvor hos några grannar till Bennys föräldrar :D Lite mat och lite fest. Var ju ett helt år sen jag sköt sist!! Se hur det går den här gången!!

Have a nice lördag!!

Puss!!

Skännninge Marknad

Datum:2008-08-09 Tid:13:54:22   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Kankse ska ta och skriva lite om Skänninge, var ju där på marknad både i onsdags och i torsdags!

I onsdags var jag där med Ankan, Evve och Enya, men då köpte jag inte speciellt mycket, bara en strut brända mandlar (såklart) och 5 smörknivar för 20:-. Men sen kom jag ju på att det var ju ganksa onödigt, för, för det första äter jag inte smör på mackan, och sen äter jag inte mackor speciellt ofta heller. Men, det var fina färger på dem! ;)


Onsdagens inköp

På torsdagen var jag med Benny, mamma och Amanda. Då handlade jag lite mera! Och det var inte alls lika mycket folk, man kunde ju gå hur man ville, och det var skönt! För det är ju det som är det värsta med marknader, gå och trängas med allt folk, och man kommer inte fram till stånden för att kunna kolla. Men torsdagen var jättebra och gå! Så, här kommer torsdagens inköp:


En jättefin hårklämma


Två nyckelband
(Amanda blev jätteledsen för det inte fanns nån med Lillasyster :( )


Äpple och kanlechips, dvs torkade äpplen med kanel på :P


Det här tyckte jag var smart :P En låda och lägga kiwi i, så de inte blir
mosiga i väskan! Och så fick man med 4 st sånna här kiwiskedar + 4 gula
kiwisar, för bara 20:-. Går ju även och lägga typ nektariner i, för har ju också
en tendens till att mosas i väskan på vägen till jobbet...

Ja, det var väl det hela.. Och sen köpte vi två nya lampor som vi ska ha i vardagsrummet sen, när vi gjort om det. Men, de får ni se sen när vardagsrummet är klart! ;)

080808

Datum:2008-08-08 Tid:22:45:49   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Jaha, då var det 080808 idag då! Antar att det är massa människor som gifter sig och förlovar sig idag. Men jag var med om nåt häftigt idag! För, igår när jag gick och la mig, ställde jag klockan på 8:15, eftersom vi skulle iväg idag. Och jag vaknade innan klockan ringde, för jag var tvungen och gå på toa. Då kollade jag på klockan och tänkte att det är ju ingen mening med att lägga sig igen, ska ju strax gå upp ändå. Då var kl 08:08, men det tänkte ju inte jag direkt på då. Utan det var senare under dagen när vi pratade om att det var 080808 idag, som jag kom på det! Jag vaknade till och med 08:08 080808!! Häftigt va??


Helsingfors

Datum:2008-08-07 Tid:21:49:40   I kategorin:Allmänt | 11 Kommentarer

Jaha, mina vänner, nu ska jag äntligen skriva om resan.

Vi åkte ju bussen upp till Sthml på söndagen, och kom upp runt 16-tiden. Gick på båten direkt och letade upp hytten. Då hade vi lite tid över innan buffén, den öppnade inte förens klockan 17. Gick ut på däck lite, och tog några turistbilder! ;)


Båten i hamnen i Sthml. Vädret är ju inte det bästa, men,
det finns ju tak på båten ;)


"Åhh, är det inte mat snart?" Observera att Benny sitter på flytvästaran,
måste ju veta var de är! Jag kolla till o med livbåtarna, är lite småorolig
sådär, tänker ju på Estonia :S

Hur som helst, klockan gick och maten öppnade. Och de hade verkligen allt! Allt! Mycket skaldjur och fisk, kyckling, grillat, potatisgratäng, wook, potatismos, till och med kalopps och kokt potatis fanns! Hamburgare och tacos och pannkakor till barnen. Och för att inte tala om efterätten! Ahhh!! Deras chokladmousse, mumma, mumma, säger jag bara. Sen hur mycket dricka man ville till! Blev en flaska vin, tänkte, bättre och vara lite smålullig från början, ifall det gungar! ;)


Mat!!


Efterrätten!!

Efter maten gick vi en sväng till taxfreen och handlade lite. Fast, jag vet inte, är det så himla mycket billigare egentligen? Det är väl om man köper typ en jättedyr champange, som man kan spara in lite, men det gör man ju inte. Nä, jag blir lite snål sådär, plus att de är ju svårt att veta hur mycket dricka man ska ha och när. Bättre att köpa när man väl ska ha det. Och sen ska man bära skiten hem också!! Det är ju inte lätt precis!! ;) Jag köpte i alla fall en flaska smultronlikör, dels för att det var en plastflaska (då kan den ju inte gå sönder) och för att den var billig, bara 50:-. Sen ett paket tuggummi och en toblerone. Sen var jag nöjd!! ;)


Första svängen till taxfreen


Benny är på smirren direkt! ;)

När vi packade hemma innan vi åkte, sa Benny att han skulle ha med sig diskproppen. Jag trodde nåt slagit slint i huvudet på honom, jag menar, han ska väl inte diska på båten! Men sen nere i hytten förstod jag vad han skulle ha den till, och det var ju faktiskt inte så dumt!


Han skulle ju ha proppen till handfatet, finns det inget kylskåp, får man ju
kyla drickan med kallvatten!! Benny har sina ljusa stunder!! ;)


Lite sol var det på kvällen. Vackert!


Shoppinggatan

På kvällen badade vi lite i bubbelpoolerna, fanns flera stycken. Glastak, högst upp på båten, så man satt och kollade ut över havet!


Poolerna


Här lämnar vi Mariehamn på natten


Första drinken för kvällen, var nog den godasta orgasm jag någonsin
druckit! Den var skummig och jättegod! Kolla Bennys glas, det står i
vårt vitrinskåp här hemma nu ;)
 


Nästa bar och nästa drink! Typ mintorgasm, den var jättegod!
Benny dricker jäger och någon tranbäsrdrink, tror jag

Ja, kvällen och natten gick, vi drack lite drinkar, gick i affärer och gick ute på däck och kollade. Nästa morgon gick vi upp kl 7 (kl 8 finsk tid) för att äta frukost. Båten skulle vara framme i Helsingfors kl 10, så vi hade två timmar på oss att göra oss iordning och äta frukos. Men när vi vaknade gungade de ganska mycket, och jag hade svårt att äta frukost, åt bara lite. Gick ut på däck och kollade när båten la till i hamn.


Passagen in i Finland. Helsingfors precis runt hörnet!


Äntligen land under fötterna! I den fina saulhallen precis i hamnen,
den var jättemysig!


Är man i Helsingfors, måste man ju till Stockmann. Men, vad fasen,
jag skiter ju i märket på kläderna, så det blev inga stora investeringar där inte!!


Här sitter vi i hamnen och äter en baugett som vi köpt i saluhallen.
Och de är inte kallt, det är inte därför jag har huvan på mig, det är för att
inte håret ska blåsa när jag äter!


Det var ju inte bara en pippi fågel som ville ha våra mackor..


Nere i hörnet bodde vi, precis under buffén

Efter en dags turistande i Helsingfors, gick vi tillbaka till båten och duschade, jag ville göra den medans den stod still och inte åkte. Jag menar, stå där inne i det trånga untrymmet och vågorna guppar - aldrig i livet!! Vi gjorde oss iordning, sen var det bara att gå till buffén igen och börja äta!!


Vi, innan maten. Med konkurrenten i bakgrunden ;)

Men, den här gången kunde jag knappt äta. Hann "bara" äta en portion mat, sen började de gunga aldelles för mycket. Trodde att jag skulle spy på min bordsgranne där ett tag. Så jag kunde inte äta! Och inte röra mig! Var tvungen och sitta där, stilla på stolen, och kolla långt framåt! Kolla ner på tallriken gick inte! Usch! Det var så pass att Benny gick till receptionen och hämtade en åksjuketablett till mig. Men jag hade ju redan hunnit dricka två glas vin, så jag vågade inte ta den. Och tydligen var jag inte den ända som behövde tablett, det var flera stycken före Benny i kön som tog! Det blåste rejält!! Hur som helts, jag tog inte tabletten, utan satt där vackert på stolen, medans Benny åt. Men efter ungefär en timme, vände båten upp, så vågorna kom åt andra hållet, och då gungade de inte alls lika mycket. Så då kändes de riktigt bra igen, och jag gick loss på efterrätten!! Så, den fick jag i alla fall!! :P


Benny på buffén


Efter en drink senare på kvällen, kändes knappt vågorna!!


Den gröna drinken där, var underbart god!! Med lime och äpple,
någonting. Hur god som helst!

Ja, kvällen gick igen och nästa morgon var det bara äta frukost, sen var båten framme i Sthml. Sen sov vi nästan hela bussresan hem! För hur det än är, så sover man ju alltid lite dåligt på båten, motorljud och obekväm säng. Så, det var riktigt skönt att komma hem!!


Och så fick jag äntligen min parfym!! <3

Inte idag..

Datum:2008-08-06 Tid:23:30:45   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Har massa att skriva egentligen, om resan och marknad och massa grejer, men jag känner bara inte för det idag! Det går bara inte! Inte rätt dag idag! Så, lugna mina vänner, det kommer, en annan dag :)




Vadstena

Datum:2008-08-02 Tid:21:00:26   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Igår var det dags för en tripp till Vadstena med halva Bennys släkt! ;) Nä, då, men ganska många ar det! 18 st var vi sammanlagt! Och sen visade sig att alla var ju faktiskt inte han släktingar, det var ju vänner också.

Det började med fika i Berg vid typ halv 11-tiden, så vi fick åka hela lååånga vägen dit först. Börje, Bennys pappa, fyllde år, så vi födelsedagsfikade där, och han fick paket.

Sen åkte vi vidare till Vadstena och började med att köpa galss :D


Här är väl större delen av sällskapet..

Sen var det dags för och bada lite, men jag och Benny hade ju inte badkläder med oss, tänkte inte på de när vi åkte hemmifrån. Men jag drog upp kjolen så långt jag kunde, och gick i ändå! Fick hålla mig på det grundare med barnen. Men det var ändå skönt att svalka sig lite, för det va så himla varmt!


Här bakom Benny badade vi

Vi gick lite på stan och köpte två jättegulliga tavlor i den där affären som bara har änglar. Jag bara fastnade för dem, de var så gulliga! Så de tänkte jag hänga upp i vardagsrummet någonstans, sen när vi tapetserar i höst :)


De söta tavlorna :)

Vi gick en lite sightsing runt slottet också, måste ju v ara turist ju!! ;)


Typisk turistbild ;)


Vy från slottet


Det fanns ankor i Vadstena också ;)

Senare på eftermiddagen, gick vi till ett ställe och åt grillbuffé, och det fanns allt, verkligen ALLT!! Massa olika sallad, potatissallad, klyftpotatis, bakad potats, TZAZIKI, aioli, massa kött, fisk, ja, allt!! Till och med efterrätt, ost och kex samt blåbårspaj med vanlijsås! :P

Där vi satt och åt, hade de en liten scen, och det satt en gubbe där och pratade och spelade musik. Och eftersom Börje fyllde år, så tänkte vi, vi måste ju sjunga för honom, när det finna mic och allt! Men det blev väl inte riktigt som vi tänkt oss, för det slutade med att jag och Madde var uppe på scen själva, och sjöng för svärfar och halva Vadstena! Ahhh, snacka om puls innan!! Jag som inte sjunger, och speciellt inte i nyktert tillstånd. Benny blev så förvånad att jag sjöng inför alla, att han till och med filmade!! Haha!! Men, det lät inte så himla dumt ändå, nu när jag lyssnat på det efter! Men svärfar blev nog glad i alla fall!!

Idag har vi vart inne i stan en sväng, växlat lite pengar till imorgon. Eller till måndag är de ju, måste ju ha euro i Finland ju. Och det konstar tydligen att växla på båten har jag hört, så vi gjorde det här hemma.

Och kom ihåg att inte ringa eller messa mig nu när vi är iväg, vet ju inte hur mobilräkningen blir annars!! :P Men jag är hemma till tisdag kväll igen!! :)


RSS 2.0