Nackspärr...

Datum:2009-09-28 Tid:20:22:13   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer


Ja, nackspärr, det är precis vad jag har fått...

Tror att det är provkuddens fel. Har antagligen sovit lite konstigt på den :S Så som det känns nu är den verkligen inte värd 1300 kr!! Haha!!!

Tar nog min gamla kudde inatt igen ;)

Har smörjt nacken med Voltaren gel och tagit ett par tabletter. Och nu har jag precis suttit med vetekudden runt halsen, det var riktigt skönt och bra! Känns mycket bättre! :)

Hyresvärden var här förut och kollade om det var någon fukt i väggen i sovrummet. Och det var det. Men han visste ändå inte vad han skulle göra åt det. Och han visste heller inte om det var mögel eller inte. Han tog fönsterputs (?!?!?!) på väggen och tvättade bort det vita och gröna, så det är ju borta för tillfället i alla fall. Tror att han sa att han skulle skära bort tapeten och kolla hur det såg ut bakom också.

Och om det nu är så att han ska skära bort tapeten, måste det ju sättas upp ny tapet. Så frågan är vad man ska välja för någon då? :) Om det nu inte finns några gamla rullar av den som vi har. Men det skulle ju vara kul med något nytt, även om jag gillat den tapeten vi har nu, med små rosa rosor på :)

Nä, nu ska jag gå och göra mig en stor kopp te och kolla på Simon och Thomas i Sveriges fulaste hem! Sen Ankan!!  :)

Länge sen!

Datum:2009-09-28 Tid:09:24:53   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer


Sitter här och ska cadda lite, innan det är dags och bege sig in till CAD-lektionen i skolan. Är riktigt kul! Hade nästen glömt bort hur kul det är! :)

Helgen gick fort som vanligt. I fredags kväll var vi hos Jenny och firade henne, hon fyllde år i torsdags.

I lördags morse tänkte vi att vi skulle åka in till stan och äta frukostbuffé på Scandic. Vi vaknade så tidigt, och tänkte att det vore ju mysigt! Så Benny ringde in och skulle kolla om det fanns någon plats. Och han kom fram till receptionen och sen skulle han bli runtkopplad till matsalen, men de svarade inte! Provade flera gånger! Men inget svar! Så det var väl inte meningen att vi skulle in och äta lyxfrukost! ;)

Istället låg jag och Zigge i sängen på förmiddagen och myste, medans Benny var iväg och hjälpte Göran med nåt. Han är så mysig Zigge, han ska ligga under täcket, precis intill kroppen och bara njuta! Han är en riktig mysfarbror den hunden!

Senare på lördagen åkte jag och Benny in till stan en sväng. Kollade lite på bilar, men hittade inget. Var i Sova-butiken och lånade hem en kudde som jag ska provsova på i en vecka. Min dunkudde som jag har är så platt nu, och den känns inget bra längre. Benny köpte sig en sån där Tempurkudde för ett tag sen, och säger att den är jättebra. Har testat hans, men den är alldeles för hög för mig, eftersom jag sover på mage. Så jag lånade hem en platt Tempurkudde! Än så länge känns den ju bra. Men frågan är om den känns så bra så att man är villig och betala 1300 kr för den.. :S

När vi kom hem från stan igen, skulle vi småstäda lite här hemma. Benny har en stol som han brukar hänga kläder på bredvid sitt nattduksbord. När han drog fram stolen, såg han att de var nåt grönt konstigt på väggen. Så drog han fram sitt nattduksbord, och det var ännu mer där. Drog fram sänggaveln och där var det MASSA!!! Något grönt och vitt på väggen som buktar utåt!! Och det, vad det nu är, måste ha kommit jättefort, för det fanns inte där för 1,5 månad sen!! Vi trodde att det kankse kunna vara mögel, så vi ringde hit hyresvärden direkt. Han kom upp och kollade på det, men trodde inte att det var mögel, för det finna tydligen ingenting i väggen som kan mögla, eftersom det är tegelväggar. Bara tapeten som kan mögla i sånna fall... Men han borrade lite under diskbänken i köket (väggen mitt emot "mögelväggen"), för och se om det kunde stå vatten där i väggen. Men inte... Han trodde i alla fall inte att det var mögel, utan någon kalkutgjutelse från väggen :S Han skulle fixa någon fuktmätare till i eftermiddag och komma och mäta på väggen i alla fall.. Se om han kommer fram till VAD det är och VARFÖR.. Är ju otäckt ju, i alla fall om de är mögel! Då ligger vi och andas in det!! :S

På lördageftermiddagen kom familjen Nilsson förbi! Lilla Kajsa bara sov och sov och sov! Hon hade sovit jättedåligt hemma, men när hon kom till tant Louise, då sov hon minsann!!! ;)

Tyckte hon hade växt massa, blivit jättelång. Hon är så söt, lilla Kajsa!! :)

Det var någon här hemma som var väldigt avundsjuk när jag satt i soffan och höll Kajsa. Zigge... Han är ju van att det är han som får sitta i knät och gosa. Inte att det är en bebis, så han blev jätteledsen på mig! Syndes på honom hur ledsen han var! Men Benny satt med Zigge i knät, så han inte skulle känna sig helt bortglömd, lilla pluppen!! :)


Kajsa bara sov och sov :)


I söndags gjorde vi äntligen klart alla fönster här hemma! Äntligen! Nu är alla fönster tvättade med nya tätningslister, ludd och tejp. :)


Malin kom förbi på eftermiddagen och lämnade lite mer mat till Zigge. Och så hade hon lite manikyr på honom också, det var dags att klippa klorna! ;) Hon sa att hon hade vart på bio och sett Flickan som lekte med elden, och att den var jättebra. Så den vill jag också gå och se! Är den så bra som första filmen så! :D Kankse en kväll i veckan, men inte ikväll, det är ju Anna Anka ikväll!! :P Haha!!!

 

Nä, nu ska jag gå och äta lite frukost :)

 


Plugg, plugg, plugg...

Datum:2009-09-21 Tid:16:09:48   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer


Ja, nu har det börjar på riktigt, pluggandet. Har vart en månads mjukstart ungefär. Men nu sätter det igång på riktigt! Har massa och göra och första proven kommer nästa vecka.

Så hädanefter måste jag se till att plugga lite varje dag, det har jag inte behövt hittills.

Hade bara en kort CAD-lektion idag, så vi slutade klockan 12. Jag och Linda från klassen gick ner till stan och stosade omkring lite och fikade. Himla trevligt! Var så länge sen jag var på stan och fikade, så de var verkligen dags! Åt en jättegod macka med skinka, pesto och mozarella.

Och nu är de bara att sätta igång med allt pluggande... Måste räkna lite matte och lite mekanik. Kankse cadda lite, om jag hinner och orkar.

Lika bra att sätta fart!! :)


Ååå, förensten, Anna Anka är ju på tv ikväll igen! Hollywoodfruar eller vad det heter. Såg förra veckan, och vet inte riktigt vad jag tycker om den människan. Är hon så eller spelar hon bara?? Haha!! Kan inte vara lätt att inte "vara något" själv, att bara vara sällakapsdam till sin man hela tiden! :P




Höst

Datum:2009-09-16 Tid:21:16:43   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer


Tycker nog att hösten är här nu! Är höstiga vindar ute :) Och kallt börjar det bli också!

Kommer ju inte gröja länge innan träden bli röda, gula och oranga och jättefina! :)


Lilla Kajsa!!

Datum:2009-09-15 Tid:20:35:50   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer


Har precis var och hälsat på Anna, Jocke och lilla Kajsa. Hon var såååå söt!! Satt i soffan och höll henne, så mysigt! Var länge sen jag höll en så liten bebis, måste vara Nova sist, och de är ju två år sen. Så man hinner ju glömma bort hur små de är mellan gångerna! :)

Hon var hur söt som helst i alla fall!!

Och jag tycker att det var så himla härligt att se familjen Nilsson! Det märks verkligen hur glada och stolta de är över sin dotter. Speciellt pappa Jocke, han kan nästan inte ta ögonen ifrån sin lilla tjej! Ja, härligt att se, helt enkelt!!

Nu ska jag sätta mig i soffan med en kopp te, sen hoppa i säng. Skola redan från 9.30 imorgon!! Tidigt!! :P

Hej hopp!!

Datum:2009-09-15 Tid:17:35:34   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Kolla min nya design som jag vann!! Är den inte för fin?!? :)

Har precis kommit hem från skolan, gjort mat och ätit. Gjorde nog världens godaste mat idag! De var så gott så jag vet inte vad!! :P Benny sa att han ville ha något typ som kassler i ugn, med annanasskivor och kasslerskivor och sånt. Visste inte riktigt exakt vad det var han menade, men jag gjorde till nåt bara, tog vad som fanns i skåpen! Och de blev bara såååå gott!! :) Kassler, annanas, champinjoner, lite såsigt, massa paprikapulver och lite ost över, sen in i ugnen! Så smidigt, och såååå gott! Till och med så jag tog ett kort på maten:

 

Passade ju på och tömma mobilen på bilder också. Och det fanns ju ganska mycket gammalt, som jag tänkt lägga upp här, men inte gjort!

 

Till exempel fanns de bilder från i helgen, när jag planterade lite :P Vi har två krukor som står utanför ytterdörren, med gamla vissna penseér i. Och de är INTE fina, kan jag lova! Har stört mig på dem rätt länge nu, och väntade väl in i det sista på att någon annan i huset skulle ta tag i planteringen och plantera nåt nytt i krukorna. Men i helgen fick jag nog!! Åkte in till Plantagen och köpte jord och ljung, och sen planterade jag och Zigge! :) Zigge var självklart med, och satt på verandan och vaktade, medans jag höll på! :P

Betydligt mycket bättre än innan!!


Vakthunden!!




Hade också bild på när Zigge badade sist! :) Här på bilden sitter han och väntar på att schampoot ska verka klart, skulle sitta i 5 min. Lite som inpackning för hunden kankse!! ;)


Är han inte för söt?? :)


Nä, nu ska jag gå och slå in ett par paket till lilla Kajsa! :) Sen kankse plugga lite grann.. Eller tvätta ett till fönster. Tar världens tid att tvätta fönstrena här hemma!! Tar ungefär en timme/fönster!! Är ju så många sidor och så små rutor.. :S Men efteråt tejpas de ju, så då kan vi ju inte tvätta dem på hela hösten/vintern/våren!! :P Det är ju det bästa!! :D


Bläää...

Datum:2009-09-14 Tid:19:04:29   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Idag är de sån där blä-dag.. Vet inte, men allt känns bara skit. Allt känns konstigt. Allt känns lustigt. Människor är konstiga.. Jag vet inte varför, men jag har sånna dagar ibland...

Vill åka till ett fik, dricka varm choklad med grädde och äta nåt gott tillsammans med någon trevlig prick. Ja, de vill jag!!





BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!


Jag vann!!! :D

Datum:2009-09-14 Tid:10:37:22   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Tjohooo!!! Jag vann den där designen som jag var med och tvälade om!!! :D

Så nu har jag precis mailat till tjejen som lottade ut den, om hur jag vill ha designen!! :D

Tack så jättemycket, Erica!!! :D

Nu ska jag strax åka iväg till skolan, första CAD-lektionen idag! Var länge sen jag caddade, har ju inte gjort det på 5 år! :P Och så är det ett nytt program, har caddat i tre olika program tidigare, och nu blir det ytterligare ett nytt. Men alla funkar ju likadant! :P

Ska köpa lite ludd och tejp till fönstren på vägen till skolan också, de börjar bli dags att tejpa ihop dem!

Årets glögg!!

Datum:2009-09-12 Tid:17:15:00   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Var precis inne på Blossas hemsida, och årets glögg finns nu att förhandsboka där! Glögg med clementinsmak är det i år. Låter ju spännande! :P

Funderar på om jag ska boka en, kan ju vara svårt att få tag på någon flaska annars. Förra året missade vi ju blåbärsglöggen.

Kommer tydligen till bolaget 1 oktober :)



Ska ni förhandsboka en flaksa eller två?? :)


Choklad!

Datum:2009-09-10 Tid:22:14:46   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Choklad är ju bland det bästa som finns! Speciellt vanlig Marabouchoklad, den slår allt! Så ska jag köpa choklad, är det alltid Marabou som gäller. Men jag skulle vilja testa den här nya chokladen från Lindt, med chokladmoussefyllning. Finns tydligen med mjölkchoklad-, hasselnöt- och mörk choklad-fyllning. Har kollat efter dem på Hemköp här, men de finns inte där. Kankse ska be Benny åka förbi Maxi på vägen hem imorgon och kolla om de finns där? :P

 

Ja, jag tycker de ser goda ut i alla fall!! Är ju fredag och fredagsmys imorgon ju, då måste man väl ha lite choklad?? :P

 

Undrar massa hur de går för Anna och Jocke. De är inne på BB nu. Tror jag i alla fall, har inte hört nåt på några timmar. Och mobilen är avstängd, så jag antar att de är där inne än. Undrar om de har kommit någon liten tjej än! Eller om Anna är där inne och bara plågas och har jätteont... Usch! Jobbigt och inte veta!!

Hoppas i alla fall att allt går bra och bebisflickan kommer ut nu! Så vi kankse ska komma och hälsa på henne någon gång under helgen eller nåt, när de orkar ta emot besök! Måste ju vara jättejobbigt sådär i början, alla vill ju komma och kolla på underverket! Och man kanske inte vill ha massa folk springandes runt sig heller, man kankse inte känner sig så jättefräsch dagarna efter en förlossning?

Tänker på dem hela tiden i alla fall!! ♥


Måste säga grattis till min Sandra som fyller år idag också!! :D

GRATTIS, GRATTIS!!!! :D

 

Nu ska jag nog gå och lägga mig vartefter, är trött och huvudvärken sitter i än.

Ingen skola imorgon, utan plugg hemma och så ska jag tvätta!

God Natt!!


Hmm..

Datum:2009-09-09 Tid:14:21:34   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Jaha, då har nästan halva dagen gått, och jag har fortfarande inte börjat plugga :P Man fastnar väldigt lätt här framför datorn...

Men jag har gjort lite nytta idag i allafal! Jag cyklade bort till bibloteket och skrev ut pappren från Csn, så att skolan kan fylla dem imorgon. Och så var jag inne på Hemköp och köpte morötter till kalopsen! :)

Just de kalopsen ja.. Den kanske jag ska gå och sätta på, det tar ju ett tag :P För mannen lär väl vara hungrig när han kommer från jobbet! :) Jag åt precis lassange-resterna från igår, lite sen lunch, så jag kan ju gärna vänta med middagen! :P

Jag är med i en tävling föresten!! :D Många som har olika tävlingar på sina bloggar överallt! Nu hittade jag en som jag absolut vill vinna! :D En tjej som lottar ut en design, en jättefin design! Så nu håller jag tummarna att jag bloir den lyckliga vinnaren!! :D Kolla själva: http://pitetjej.webblogg.se/2009/september/vill-du-ha-den-har-designen.html 

Nä, sätta på kalopsen, sen plugga...

Föresten, ingen bebis än.. Men snart... ;) ♥

Iittala-skålar och bebis på g!!

Datum:2009-09-08 Tid:22:12:04   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Jag är helt kär i de här skålarna! Tycker de är så himla fina och mysiga, och de finns i regnbågens alla färger! Skulle vilja ha en rosa skål och en i vanligt genomskinligt glas. Bara ha ståendes på bordet för de är fina! Eller med nåt i! :)

Ja, jag gillar dem massa!! :D


Jag sitter här och är jättenervös också!! Annas vatten har gått!!! Så det kan komma ut en bebis när som helst nu!!! :D Men jag är jättenervös.. Fattar inte varför egentligen, men de är jag! Har vart de länge på ett sätt liksom, men nu, nu ÄR JAG NERVÖS!!! Garanterat mer nervös än någon av de blivande föräldrarna! Men det ska bli så kul, och jag är så glad för deras skull, att de snart kommer ha en liten tjej i sin familj, som de så länge har grömt om! Åå, de är så att jag blir tårögd bara jag tänker på det!! Jag har blivit så himla känslig senaste tiden!! Hur som helst, så hoppas jag att det går jättebra för Anna och Jocke nu när det väl är dags. Att allt kommer gå bra och snabbt och smidigt och inte alls göra ont! För snart har de sin lilla tjej i sina armar ♥


Imorgon är jag hemma från skolan, tänkte jag. Har bara en lektion, och den har jag nästan gjort klart. Så jag ska sitta hemma och ränka istället. Och så blir Zigge glad också, han slipper vara ensam! :)

Nu ska jag strax hoppa i säng! (Om jag nu kan sova, kommer ju ligga på helspänn IFALL mobilen ringer eller jag får ett sms, om de på g in till BB eller nåt sånt!! ♥)

God Natt!!

 


Tisdag!

Datum:2009-09-08 Tid:09:20:59   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Tänkte först skriva måndag, men de är ju redan tisdag! Tiden går fort när man har roligt, eller vad är de man brukar säga?? :P

Ringde precis Csn för och kolla hur de gick med min ansökan... Är ju inne på tredje veckan i skolan nu, men inte ens fått klart att jag får några pengar. Sist jag ringde, sa de att de var 4 veckors väntetid, och det fanns inget att göra för att skynda på.

Men idag tänkte jag att jag skulle försöka att ringa i alla fall, och kolla hur det ligger till, om väntetiden minskat. Blir runtkopplad till 4 olika personer och tog 30 min innan rätt person svarade, men, när hon väl svarade fixade hon allt!! Hon ringde bara upp a-kassan för att de skulle bekräfta att jag inte fick pengar därifrån längre, och så klickade hon i något på sin dator att allt är ok. Så nu är i alla fall själva ansökan klar, alltså klart ATT jag kommer få pengar. Tyvärr inte NÄR, men ATT! Och de var ju det jag var lite smårädd för, att jag inte skulle få nåt!

Skönt att de är fixat i alla fall!! :D

Idag ska jag till skolan i två timmar bara, har en mekaniklab 12.40-14.40. Tänkte att jag skulle räkna lite hemma innan jag åker in också. :)

Nähä, kankse bäst att förflytta sig till skrivbordet, så jag kan räkna lite innan det är dags att åka till skolan! :D

Siemens - framtida jobbet??

Datum:2009-09-04 Tid:10:10:11   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Nu var det länge sen jag skrev här igen, känner jag!

Veckan har gått fort som vanligt, har vart lite i skolan och haft lektioner. Känns lite tråkigt på ett sätt, för jag har inte lärt mig ett ända dugg än!! Och är rädd för att jag inte kommer göra det de kommande veckorna heller :S Men, min lärare säger att jag ska njuta av det nu i början och bara repetera lite som jag själv tycker. Hon säger att det blir mer och göra om några veckor!! :D

Men annars känns skolan riktigt bra! Verkar vara en väldigt bra utbildning och det känns som jag är på helt rätt ställe! :D

Igår var Siemens på skolan och presenterade sig (de är ju ett av de tre stora företagen som "har hand" om utbildningen). Och efter att nu ha hört både Saab, BT och Siemens presentation, så tror jag massor på Siemens! Det tror jag är ett bra företag! De verkar ju i alla fall vara det företager som man kan utvecklas mest inom, som det går bäst för, de anställer massa folk nu hela tiden! Plus att de ville ha MASSA TJEJER!! :P Det vill väl i och för sig alla teknikföretag, men Siemens sa det extra mycket.

Så efter jul ska vi ha vår första praktikperiod, eller LIA som de heter, och jag ska söka mig till Siemens!! :D Här ska det göras gasturbiner!!! :D

Fredag idag då, vilket betyder ledigt från skolan!! :D Vi ska nog ta och åka in en sväng till stan sen när Benny vaknat, han skulle ha lite grejer till mc:n och jag behöver ett par nya skor. Jag går fortfarande med mina skor med dubbla hål i på varje fot, plus röd målarfärg på dem :P Haha!! Så jag måste skaffa ett par nya!

Benny var glad när han kom hem imorse! Han jobbade natt den här veckan, och jag vaknade när han kom hem, och han var glad att det nu äntligen är slut med Cloetta-tiden! För på måndag börjar han på nya jobbet!! :D Det måste vara jätteskönt för honom och komma därifrån tidigare, istället för och gå ända till jul.. Samtidigt som han säger, precis som jag gör, kommer sakna alla på Cloetta! Men, många av dem ser man ju på byn i alla fall!! :P

Nä, nu ska jag gå och göra lite frukost, och sen väcka Benny och Zigge. De snarkar ikapp där inne i sovrummet! :P

RSS 2.0