Nu är det i full gång...

Datum:2009-06-25 Tid:20:54:23   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Flytten, alltså...

Både igår och idag har vi kört kartonger i bilen flera varv. Packat upp lite direkt också, alla kökkssaker är redan uppackade. :)

Men nu har vi tagit kväll, måste vila lite innan jobbet inatt. Är jättetrött redan nu, jag sover jättedåligt på dagarna eftersom det är så varmt. Solen ligger på vårt sovrumsfönster hela dagen, och det är verkligen kokhett i sovrummet!

Kan tänka mig att jag inte kommer skriva speciellt mycket här de närmaste veckorna, det tar ju ett tag innan internet kommer igång i nya huset :)

Så, hejdå på ett tag!! :)

Nycklarna hämtade!

Datum:2009-06-23 Tid:21:17:41   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Ja, nu ikväll har vi vart och hämtat nycklarna till lägenehten!! :D

Midsommar!!

Datum:2009-06-20 Tid:20:44:11   I kategorin:Allmänt | 6 Kommentarer

Midsommarafton började ju inte så jättebra... Jag cyklade ner till Hemköp på morgonen efter frukosten, för att köpa jordbubbar och lite annat till dagen. På Hemköp tog jag ut pengar, 100 kr, för att kunna köpa jordgubbar utanför färgaffärén, för de har ju stått där flera dagar och sålt. Men när jag cyklade förbi, stod de inte där. Så jag cyklade ju hem, packade upp matgrejerna och skulle ta upp hundralappen. Den var borta!! Så jag måste ha tappat den någonstans utmed vägen hem. Hade den i fickan på magen i munktröjan, och på något sätt måste den ha åkt ur. Sprang ner till cykeln igen för att se om den låg där, men inte.. Cyklade även en sväng och kollade, men det blåste ju så mycket, så det hade säkert blåst långt bort... Kul, hundra spänn back, sådär på midsommaraftons morgon!! :(

Väl hemma och jag hade sörjt klart över mina tappade pengar, kom Malin upp och hjälpte mig med håret!! :D Hon gjorde massa, massa lockar i det! Korvade upp håret och satte i hårspännen, och så skulle det torka så.


Haha, ser ju ut som en tant med permanentat hår!! :P Kankse så man ser ut när man blir gammal!! :P

Vi fixade och donade och gjorde oss redo här hemma. Sen bar det av mot Berg, till Marcus föräldrars hus. De var bortresta, så då passade vi på att utnyttja huset! ;)

Började dagen med sillunch, i alla fall för de som åt sill! Sill, färskpotatis, gräddfil, gräslök, rökt lax och allt de där som man brukar ha! Marcus hade rökt egen lax, som jag smakade. Och lyssna på de här: JAG ÅT AV DEN!! Jag tog till och med två gånger!! :P Haha!! Och nej, inte för att jag var onykter, för de var jag inte, utan för att jag tyckte att det var ganska gott!! :P Haha!! JAG ÄTER FISK!! :P


Dagen började med midsommarlunch


Där på fatet ligger laxen som jag åt!! :P


Och snapps, såklart!!


Evelina och Jenny


Fredrik, Cilla och Martin


Benny och Marcus


Hmm, vad gör Evelina?? :P


Midsommardrinken!!


Söta Malin med blomma i håret!


Här syns ju håret lite, lockigt som bara den! Sen hängde de ju ut sig, ju mer tiden gick! Men en inbakad fläta i luggen och blommor i håret!! :)


Kankse syns bättre i håret


Efter lunchen var det dags för kubb!!


Zigge kontrollerar planen


Vi körde pojkarna...


... mot flickorna. Men Zigge var med i båda lagen!! :P


Malin och Zigge


Zigge satt nog i allas knä den kvällen!! Här trivs han hos Evelina!


Sötnosen ♥


Lite vila efter kubbspelandet


Flickorna (och Zigge) i soffan


Evelina ♥ Fredrik


Jag och Malin


Marcus och Martin spelar och sjunger så hela Berg hör!! :D


Fredrik sjunger också


Och även Benny


Jag och drinken ;)


Framåt kvällen var det dags för middag - grillat!!


Massa gott!!


Malin och hennes kyckling! ;)


Mat - igen!!


Grillat är gott!! :D


Hmm, undrar om Cilla visar hur högt eller hur stort någonting är här.. :P


Snappsvisa


Vitlöksflikkan äter vitlök... :P


Ser ut som om Benny är sugen på Fredriks köttbit!! ;)


Zigge och jag


Zigge ska ju självklart vara med vid bordet :P


Hihi!!


Kärlek ♥





Kisse


Senare på kvällen blev det lite kyligt, då åkte filten fram!!


Vi och våran lilla bebis, Zigge ♥


Senare på kvällen/natten spelade vi spel, Pratmakarna, tror jag att det hette. Här förklarar Marcus reglerna.


Och det var liv då, när vi spelade! Folk skrek, för och höras och överrösta varandra!! :P


Ja, det var en trevlig midsommarafton!! :D


Flyttstädningens början...

Datum:2009-06-16 Tid:19:46:34   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Ja, nu har flyttstädningen börjat lite... Jag har precis sprutat in ugnsrent i hela ugnen, och väntar på att det ska verka klart så jag kan börja torka. Usch för och göra rent ugnen, det är ju skum och lödder överallt ju!! Men den var inte så skitig, Benny gjorde rent den för inte alls länge sen :)

Tänkte att jag skulle torka ur köksskåpen nu direkt också, för de är så gott som tömda. Så det inte blir så mycket att göra den dagen den stora flyttstädningen är, försöka förbereda så mycket som möjligt!

Ska väl gå och packa ner ett par kartonger till också, finns fortfarande lite grejer att packa! Benny håller på och packar i sovrummet just nu.


Snart bor vi här!!! :D

Måndag!

Datum:2009-06-15 Tid:20:05:42   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Jag har ju inte bloggat ordentligt på ganska länge. Det har hänt ganska mycket saker här faktiskt!!

Jag har tex börjat jobba igen! Det vet väl de flesta av er redan, men för dem som inte vet, så jobbat jag tillfälligt på Cloetta igen, i 5 veckor. Är redan inne på 3:dje veckan nu, så de är inte långt kvar... Känns väldigt både och att vara tillbaka... Alltså, det är jättekul att vara tillbaka och träffa alla och jag trivs jättebra med mitt skift. Men samtidigt så går man där och vet att det snart är slut - igen - och man ska gå igenom skiten en gång till. Att skiljas från allt igen liksom. Och det känns inget bra alls!! Sen är man ju inte lika engagerad som man var förr... Tar liksom inte tag i grejer som förr... Men det kanske är ganska förståligt...

Har också fått reda på att facket lurat oss, lurat oss om våra pengar som vi skulle få när vi blev arbetslösa. De sa att vi skulle få 80% av HELA våran lön, tack vare vår inkomstförsäkring som vi har. Och det har vi ju alla självklart trott på!! Det har ju hållt på och krånglat och strular fram och tillbaka hela tiden, men förra veckan fick jag äntligen mitt slutgiliga besked från inkomstförsäkringen. Och enligt det beskedet skulle jag inte alls få många kronor i månaden... Ringde runt och kollade vad som var felet den här gången, men ingen kan svara på det. Blir irriterad, så jag och Jessica (som har samma problem) åker in till fackets kontor i stan med alla papper och ber dem hjälpa oss. Och vet ni vad de säger?!?! Att det är rätt!!! Att vi inte ska ha mer pengar!!! Helt otroligt!! För de drar så mycket skatt på pengarna och allt vad det var, så det blir inte många kr kvar... :S Jag som trodde att det inte skulle vara så illa ändå ekonomiskt, att vara arbetslös.... Att jag ändå skulle få min 80% av lönen jag hade förr.. Men neh då... Inte det inte!! Usch och fy och blä för dem, som lurat oss!!!!

Haha, ja, jag har vart nere på vårdcentralen också, för att ville att de skulle ta bort en leverfläck som jag har på halsen. Det växer ut, fastnar i kläder,  jag sliter bort den och så växer den ut igen. Så där håller det på. Så jag ville ha bort den!! Men när jag kommer in till doktorn, säger han att det är en finne!! EN FINNE!!! Haha!! Nej, säger ju jag, det är det inte. Och han dividerar med mig om att det är en finne... Så böjer han bak mitt huvud och börjar klämma på den, och säger igen att det är en finne. "Sluta klämma, det är inte någon finne!!" säger jag med höjd röst. Men han säger att jag har ju småfinnar runt om, så det ÄR en finne. Och jag får säga nej igen! Men till slut ger han sig, säger att det inte är någon farlig leverfläck, och att han inte tar bort den. Jag svarar att jag vet att den inte är farlig, eftersom jag skulle ta bort den en gång när jag var yngre, men att jag ändå ville ha bort den, för att den stör mig. Men han vägrade. Så leverfläcken är kvar... Skitgubbe...

För övrigt flyttar hon som bor i våran kommande lägenhet ut idag. Så jag hoppas att vi får nyckeln nu, vilken dag som helst!! :D

Och så längtar jag till hösten. Längtar till att få börja skolan. Längtar tills att jag äntligen får göra någonting vettigt igen. Använda huvudet igen. Bli någonting. Jag vill börja nu!!!

Har säkert massa saker som jag glömt skriva... Kankse kommer på mer senare!

Nu ska jag gå och äta lite, hoppa in i en dusch med älsklingen (förhoppningsvis, om jag lyckas lura med honom ;) ) och sen lägga mig, är jättetrött!!

Så, god natt!!!


Mopsutsällning!

Datum:2009-06-14 Tid:19:46:08   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Fredag-lördag var jag, Malin och Zigge som sagt i Fagersta/Avesta på hundutställning! :) Vi åkte på fredag eftermiddag efter jobbet till Fagersta, hem till Monica (som är Zigges uppfödare) och hennes fru Anna. Jätte, jättetrevliga människor!! :D Åt mat och drack vin och hade det jättetrevligt! :) Tack så mycket, Monica och Anna, för att vi fick bo hos er!! :D

På lördagsmorgonen gick vi upp tidigt och begav oss till Avesta där hundutställning var. Massa hundar, så mycket mopsar överallt! Kul att se så många samtidigt. Tyvärr regnade det nästan hela dagen, så det var lite småblött och väligt lerigt. Inte speciellt varmt heller, men det var ju bara bra för alla hundar.

Zigge vann klassen som han ställdes i! :D Han är ju helt enkelt bäst!! :D Fick massa fina priser! :D


Zigge hade det bra den natten - en brud på varje sida om sig!! ;)


Zigge och jag myser


Här har vi precis kommit fram, satt upp tältet och alla hundar är på plats


Zigge hade egen bur, den till höger. Kolla så grå han är i ansiktet mot de andra yngre mopsarna


Malin och Monica


Den här lilla sötnosen sprang jag med i ringen en liten sväng. Hon som ägde hunden, sprang i ringen bredvid precis när han här på bilden skulle in. Så jag började, så tog hon över sen!


Längst bort i svart är jag!! Och dommaren står i mitten och kollar


Monica visar upp en svart mops och dommaren godkänner


Zigge vilar innan det är hans tur att springa i ringen


Här är det Zigges tur!! Monica springer med honom!


Heja, heja!! :D


Här visas Zigge upp för dommaren


Stolt matte och duktig hund!! För ZIGGE VANN!!! :D


Här är Malin inne med Zigge, och Monica med sin hund, som jag inte kommer ihåg vad hon heter.


Dommaren funderar på vem av dem som ska vinna...


Här har de fått sina stora medaljer!!

En väldigt trevig helg!! :)







Fredag!!

Datum:2009-06-12 Tid:10:41:15   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Äntligen fredag, äntligen helg!! :D

Veckan har gått riktigt fort. Har mest vart på jobbet, känns det som.

Ska strax dit igen, först någon slags utbildning, sen jobb fram till 4-hugget någonstans. Smiter hem lite tidigare idag, eftersom Malin, Zigge och jag ska åka till Fagersta ikväll! Vi ska sova i Fagersta inatt, hos Zigges uppfödare, och imorogn åker vi vidare till Avesta för Mopsutställning! Zigge ska vara med!! :D Hoppas han tycker att det ska bli kul och att det går bra för honom! :)

Och det bästa av allt, att jag får se honom massa!! :D har ju inte sett honom så mycket nu de här två veckorna när jag jobbat. Och jag saknar honom MASSA!!! Lilla pluppen!! Hade honom uppe här ett par timmar igår innan jobbet, och det var så mysigt!! :) Vi låg och gosade i soffan ihop! :)

Imorse var pappa här och åt frukost! :) Han hade vart här i Ljungsbro och handlat lite, så då passade han på och komma och äte frukost med oss. Haha, åka 20 mil för frukost, de är inte illa!! ;)

Nä, nu är det bäst att börja göra sig redo för jobbet då...


Åhhh!!

Datum:2009-06-10 Tid:11:14:24   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Ja, jag vet att det är länge sen. Men jag har varken haft tid, ork eller lust.

Hade tänkt att jag skulle blogga ifatt nu idag, men det skiter sig. Hittar inte kameran. Måste ner till city en gång extra, hinner då kankse inte äta inna jobbet, vilket gör att jag blir ännu grinigare.. :P Haha!! Lyckodag, helt enkelt. Plus att jobbet börjar en timme tidigare idag..

Nä, känns faktiskt lite som om det inte riktigt kommer vara min dag idag... :S

Det är ju tur att de är så pass sällan, för usch va jobbigt!! :S

Så, då har jag fått klaga av mig lite!!

Nä, nu ska jag åka till den stora operationen - igen...

RSS 2.0