Frukostbesöket åkt

Datum:2008-10-30 Tid:08:51:40   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Nu har pappa åkt, efter lite frukost! Han skulle hem och jobba vidare.

Vi diskuterade jobb och utbildningar, vad jag ska göra efter nyår. Han fick mig nog att tänka om lite. Kankske ska tänka i lite andra banor än vad jag gör nu. Mmm, tror nästan det. Mycket att fundera på.

Men det känns heller inget kul när man blir påtvingad att tänka på framtiden. Jag MÅSTE ju verkligen nu. Men jag känner bara, nej, fy!! Inte nu!! Orkar inte!!

Och sen pratade vi fackutbildningar också, pappa sa att han tydligen var både vanligt skyddsombud och huvudskyddsombud. Det visste inte jag! Eller, han är inte det nu, men har vart! Hehe!! Men han orkade inte med facket efter ett tag, utbildningarna var ju inte riktigt utbildningar, tyckte han. Eftersom han gick fackutbildningarna efter gymnasiet precis, när han började jobba, var han ju van vid pluggandet, går man en utbildning, ska man plugga. Och ja, lite så känner ju jag med, det är ju inget plugg på utbildningarna, bara massa diskussioner.

Han sa också att han hade vart "chef" över sin jobbgrupp när han bara var 22 år gammal. Man kankse skulle gå i hans fotspår... ;) Hehe.

Nä, nu ska jag lägga mig på soffan och vila lite, var ju uppe tidigt ju!! :P




Frukostbesök

Datum:2008-10-30 Tid:07:03:26   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Sitter här och väntar på att min frukostgäst ska komma! Pappa skulle komma och äta frukost här idag! :) Han skulle till Ljungsbro och hämta lite grejer i jobbet, så då skulle han åta frukost här!


Grattis Bror!!

Datum:2008-10-28 Tid:23:10:47   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Grattis bror på din dag!!

21 år!! Det går fort! Måste ju alltså betyda att jag snart blir 23. Oj! Var tar åren vägen??


Grattis, grattis!!
Ja, sen råkade ju Sandra komma med också!! ;)
Puss på er mina sötnosar!!

Och Victor, jag hoppas du bakar en god tårta nu tills på lördag när vi kommer!! ;)

Pipparkakor

Datum:2008-10-28 Tid:08:13:21   I kategorin:Allmänt | 4 Kommentarer

Hihi, man kankse skulle baka pipparkakor istället för pepparkakor till jul!! ;)


...

Datum:2008-10-27 Tid:22:57:10   I kategorin:Allmänt | 4 Kommentarer

Idag har jag kommit till insikt med en sak. På jobbet.

Idag har jag bara gjort absolut mitt, inte småpillat lite här och var, fixat och donat. Bara brytt mig om mitt. Inte vart gamla hjälpsamma jag, som alltid ska hjälpa till överallt, som alla ska be om hjälp. Gjort klart mitt i lugn och ro, och sen hjälpt någon annan, om någon frågar om något.

Och så skönt det var!! Att inte behöva bry sig!! Att inte ha koll överallt. Att inte springa runt.

Först idag, insåg jag hur mycket jag stressar, och har stressat, helt omedvetet. Jag har inte ens vetat om det!

Men idag tänkte jag på det. Eftersom jag inte har något som helst engagemang i jobbet längre, jag måste ju ändå gå dit och göra mitt, så då tänker jag bara göra mitt också!

Musik i öronen och pratat i telefon i stort sett hela dagen. I vanliga fall brukar jag inte ha lurarna i, tycker att man ska prata med sin kollegor. Men nu orkar jag inte bry mig längre. Nu gör jag bara mitt och skiter i andra.

Ja, antadligen helt fel attityd och inställning, tycker säkert många. Men tänk er själva om ni vore i min sits. Veta om, att man ska bara vara här i 33 dagar till. Sen aldrig mer. Spelar det då någon roll vad jag gör? Kan inte jag då få vara en som alla andra mina sista 33 dagar, och bara göra mitt? Bara göra det jag vill. Och jag menar försås inte att jag missköter mitt jobb, utan jag gör ju ändå det jag ska. Jag tänker ju inte arbetsvägra. Bara ta det lugnare. Inte ta några beslut. Inte ta några intiativ till nåt. Bara flyta med liksom.

Och framförallt, stressa ner!!

Från kursen!!

Datum:2008-10-26 Tid:08:22:57   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Kankse ska skriva lite om kursen jag var på! Har ju lite bilder och visa därifrån! :)

Var som sagt på kurs i Stockholm förra veckan, måndag till torsdag. Mobbning, konflikter och kränkande särbehandling, tror jag den hette. Intressant och bra kurs.

Kom dit på måndageftermiddagen och fick våra rum. Jättefina! Speciellt badrummet, gillade verkligen färgen!!


Rött och fint! Och dörren in där, var duschen. Jättebra att den var instängd där, blev det ju inte blött i hela badrummet!


Fruktstund i lektionssalen


Lektionssalen med några av kursdeltagarna


Några stengubbar utanför matsalen. Det var något speciellt med dem, men kommer inte ihåg var det var... Hmm...


I dethär röda huset bodde vi


Utsikten från klassrummet. Havet var runt hela kursården, den låg på en halvö


Sista kvällen samlades alla för att äta ost och kex, dricka lite för den som ville, för att umgås lite. Här har vi musiktävling, tror Anna sitter och tänker lite :P Och kolla killen bredvid Anna, visst är han lik Victor? Jag trodde att det var han, när jag såg honom första gången!!


Ost och kex!! :D


Wiskey, någon??


Skål!!


De tre inne i hörnet, var i mitt lag på musiktävlingen

Ja, ungefär såhär hade vi det då. Massa mat hela tiden också, mat varannan timme. Lite väl ofta kankse, de kunde ju ha sträckt sig till var tredje i alla fall. Men väldigt god mat var det!

Ska tillbaka om två veckor igen, då på skyddsombudsutbildning.

Kanelbullens Dag - lite efter

Datum:2008-10-25 Tid:11:32:54   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Nu har jag äntligen bakat mina kanelbullar, de som jag skulle gjort till Kanelbullens Dag. Bara en månad sent ungefär. Men bättre sent än aldrig!


Bullar!!



Så jag bjöd upp Malin på lite färska bullar på kvällen. Och så hade hon lilla Zigge med sig också! Ååå, han är så söt! Lille grisen! Var ute och gick med honom två gånger igår också. Fast, vet inte om jag kan kalla det promenad riktigt, han orkar ju inte gå så långt. Första gången gick vi upp på kanalbanken borta vid vanliga stället, och ner nästa stig, så vi kankse gick 50 m på kanalbanken. Sen var hunden trött. Fast det kankse inte är så konstigt när man är en lite mopps, och knappt kan andas! Andra gången gick vi bara runt grannhuset och tillbaka. Så han är ju inte direkt ansträngande!


Ungefär såhär ser lille Zigge ut!

Nu ska jag åka iväg med bullar till Benny och svärfar, de håller på med Bennys motorcykel. De ska göra iordning den inför vintern och sådär, och så ska den ju stå där ute hos hans föräldrar under vintern. Så han åkte förut, se om de är klara tills jag kommer. Så jag får väl tvätta bilen eller nåt om de inte är klara! :P Det behövs ju, tyvärr!!



Lunchrast

Datum:2008-10-22 Tid:13:10:39   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Har lunchrast precis nu, fick lite längre rast, så vi skulle hinna gå ut i det vackra vädret och se skärgården lite. Så vi har precis gått en promenad efter maten :)

Fick jättegod lunch idag, vildjärpar, potatis och kantarellsås! Riktiga kantareller i! Och massa kantareller! :D

Nä, det är väl bäst och gå in i lektionssalen igen, vi ska prata mobbning på arbetsplater nu.

Puss mina vänner!!

Runö!!

Datum:2008-10-20 Tid:21:16:44   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Nu är vi framme på Runö Kursgård!

Började med att vi fick våra rum, jättefina! Jättefina badrum, med rött kakel!! :)

Sen var det middag, fick kalv med bakad potatis och sorbet till efterrätt.

Sen en sväng in i lektionssalen, och fick lite läxa!! Första kvällen!! Så den har vi precis läst nu. Och jag var lite hungrig, så vi gick upp till vår cafeteria och drack lite choklad, åt en skorpa och två clementiner. Stadig kvällsmat!

Sen blir det väl i säng snart, ska ju upp tidigt imorgon och äta FRUKOSTBUFFÈ!!! Haha!!

Puss o god natt!!

Påskrivet och klart

Datum:2008-10-20 Tid:10:14:55   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Japp, nu är min uppsägning påskriven och klar. 2 månader och 11 dagar till, sen är Cloettatiden över. 

Ja, för det betyder att det alltså är 2 månader och 11 dagar kvar till nyårsafton idag! Vad gör vi då mina vänner? Ja, på tolvslaget får ni väl trösta mig, när jag står och gråter och precis blivit arbetslös.. :(  


Puss

Datum:2008-10-19 Tid:20:50:09   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

♥ Älskar dig ♥


Runö

Datum:2008-10-19 Tid:18:37:21   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Imorgon åker jag till Runö, en kursgård i Stockholms skärgård någonstans, på kurs fram till torsdag kväll. Jag och Anna ska åka. Kl 14.00 går tåget från Linköping imorgon. :) Ska bli kul faktiskt, tror att den där kursen är både nyttig och intressant. Den heter nåt i stil med "Mobbning, konflikter och krishantering". Är nog bra att ha med sig bagaget. Bara tacka och ta emot!! :P

Så jag ska väl strax ta och packa ner det sista. Svårt och veta vad man ska ha med sig, alltså, hur "fin" ska man vara. Haha, här är man ju van vid och gå i mjukisbyxor och slapptröja för jämnan ju, till och från jobbet. Och jag borde väl få dispans att få ha mjukisbyxor, jag är ju skadat och har plåster ju!! :P


Runö Kursgård - hit ska vi! Synd att det inte var sommar, så vi kunde bada ute!

Shoppinghelg

Datum:2008-10-19 Tid:12:18:38   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Nu var det visst några dagar sen sist. Men ska väl försöka berätta vad som har hänt, se om jag kommer ihåg allt.

I fredags var jag på vc igen - som vanligt. En läkarstudent skulle kolla på mig, men jag fick fasen vara hennes assistent. Haha!! Fick berätta vad och hur hon skulle göra, vilka saker hon skulle sätta på. Fick till och med plocka saker själv, som jag skulle ha med mig hem under helgen. (Man börjar ju lära sig det där nu... )

Efter vc var jag en sväng på jobbet, på möte med Start Kraft, ett coachingföretag, som ska hjälpa oss som är uppsagda med att få nytt jobb, hitta utbildningar, skriva cv och allt sånt. De verkar jättebra. Vi kommer ha en coach som heter Carina, och hon var jättetrevlig och bra. Har första mötet med henne om två veckor, så då ska vi gå igenom vad jag kan, vad jag har pluggat, och vad jag vill göra i framtiden. Och det bästa av allt - det är på arbetstid! Vi som är uppsagda får gå ifrån jobbet nästan hur mycket vi vill nu, med betalning, för att gå på möten, prata av oss, eller söka andra jobb. Man kankse skulle söka jobb varje fredag.. :P

På fredagkvällen kom Sandra hit! Vi lagade mat och åt, kollade alla bilder från Bulgarien och filmen från katamaranen. Så mysigt!! Vilka minnen!! Benny låg inne i sovrummet hela kvällen, jättesjuk stackarn!


Lite nya bilder, från Sandras kamera

På löragen gick jag upp strax efter att Benny gick till jobbet. Åkte in till Maxi så jag var där tills de öppnade, och köpte färska frallor til frukost i S:t Anna. Och så hade Hortonfilmen på Maxi också. Jag skulle ju gått och sett den med Amanada på bio när den gick, men det blev ju aldrig så. Så jag köpte filmen till henne! Tänkte vi kunde se den hemma hos dem på kvällen istället!!

Kom till S:t Anna vid 9-tiden eller nåt, och då var frukosten framdukad, bara brödet som fattades! Bara att sätta sig och äta! :)

Efter frukosten åkte jag, Victor, mamma och Amnada till Skönero, en gård utanför Valdermasrsvik, där de säljer kött direkt på gården. Har aldrig ätit kött därifrån, det brukar tydligen finnas i vanliga mataffärer ibalnd, men då är de ganka dyrt. Men mamma och pappa har börjat åka dit och köpa kött, för dels blir det ju billigare, och så säger de att köttet är mycket godare. Och eftersom vi fick helfrys i veckan, var det ju bara att handla! :) Köpte 4 paket nötfärs, en falukorv, ett paket högrev, och paket hamburgare. Så det är ju bara att testa!



Skönero gårdsbutik

Efter Skönero, stannade vi till i någon lite håla där det fanns en jättestor prylaffär! Allt fanns där! Ljus, ljusstakar, saker, servetter, tomtar, smycken, te, muggar, dekorationssaker - ALLT! Jättefin affär. Marias Hus, tror jag det hette. Jag köpte mig en tomte och sen en ängel som höll i ett värmeljus. Plus att jag köpte födelsedagspresent tll Victor, han hittade en fickplunta som han ville ha, så jag köpte den till honom.


Ängel med silverglitter på. Den är säkert 30 cm hög! Jättefin!


Tomte! Eller, skäggbiff, som Victor sa :P

Sen åkte vi vidare till Klädhuset i Falerum. Jag var ute efter nya kängor till vintern. Jag hittade ett par, långt under halva priset mot vad de kostar på Stadium eller Inter Sport! Amanda fick ny overall, mössa, vantar och kängor till vintern också. Victor handlade också massa, cowboyboots typ, nya Lee jeans, en jättesnygg grå ulljacka med halsduk till. För mamma blev det bara en bh. :)


Mina nya kängor

Efter Klädhuset åkte vi hem igen. Blev en lång dag ute och turista!! :) Kom hem och åt hamburgare, sånna som vi köpte på Skönero. Sen kollade vi på Horton och fikade. Fast jag tycker inte att den var så bra egentligen. Lite smårolig ibland, men jag ville se mer av Horton, inte de där himla dammkornet. För Horton är ju så söt!! :)


Hihi, så söt


Hmm, hallå, någon där??


Lätt som en fjäder

Efter Horton var klockan närmare 9 på kvällen, och jag åkte hemåt till sjuklingen Benny. Packade in köttet i frysen och tog mitt pencillin, sen var det sängen. Föresten, nya kylen och fysen, så här ser det ut:


Nya kylen och frysen

Hade inga förebilder, men frysen, den till höger, vad skafferi förut. Och vet ni vad som har hänt? Lampan i kylen är redan trasig! Den gick sönder i fredags! Efter två dagar! Så dåligt! Det sitter en spotlight precis i kanten av kylen, och Benny hade provat att byta mot lampan i frysen, men det fungerade inte i alla fall. Så det är alltså inte lampan som är trasig, det är någonting innuti. Så det blir väl ett telefonsamtal till Stångåstaden imorgon... :(

Idag håller jag på och tvätta. Och sen ska jag väl pcka inför imorgon, åker ju till Stockholm på kurs då!

Imorgon kl 11, ska jag träffa min chef och skriva på uppsägningen också. Så då är det på riktigt...

Nä, ska väl ut en sväng till stugan.

Puss alla mina vänner! ♥

Konstig reklam

Datum:2008-10-16 Tid:08:41:26   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Nu när man sitter hemma och ser all reklam, regerade jag på en som jag såg igår kväll. Har sett den förut, men inte lyssnat helt. Men igår lyssnade jag faktiskt på den.

Det är den här läkemedelsreklamen, där en kvinna i vit rock går runt och säger att de har så billiga läkemedel, att det inte behövs recept, doktorerna frågar inga jobbiga frågor och sånt. Plus att hon säger att "här finns allt från värktabletter till anfettamin" Ok?!?! Tänkte, det måste ju vara nåt hel konsigt med det där. Det är ju olagligt, man får ju inte ge ut vanliga receptbelagda mediciner hur som helts. Och speciellt kankse inte skylta med att man säljer anfettamin.

Så jag gick in på hemsidan:
http://www.crimemedicine.com/

Och då börjar det låta polissirener och det kommer fram en film om egentillverkade läkemedel. Hur farligt det är att köpa det, man vet ju inte vad det är. Nu har jag inte kollat på hela fimen, bara några minuter. Men jag fattar inte hur de kan ha en sån reklam! De måste ju förklara sig också! Ja, om man kollar deras hemsida, så förstår man ju, men tänk alla pensionärer som sitter hemma och inte vågar ta i en dator eller inte kan något om dem, vad tror de? De måste ju liksom komma en fortsättning på reklamen, i tv:n tycker jag. För allas skull!!

Eller är det bara jag som tänker så??



Jaha..

Datum:2008-10-15 Tid:15:52:21   I kategorin:Allmänt | 4 Kommentarer

Min chef ringde förut. Och kallade ner mig på möte. Direkt, ville hon prata med mig. Och var det så att jag var för sjuk för att komma ner, skulle hon komma hem till mig. Men jag sa att jag ska ändå ner till vc snart, så jag kan komma.

Så nu är jag uppsagd på grund av arbetsbrist.

Fan.

Bara ut och kolla jobb och utbildningar direkt.

Men jag fick ett tips på bra jobb. Eller, Benny fick det av en av sina kollegor, som skulle säga det till mig, med tanke på den utbildningen jag har. Och det låter inte helt dumt.. Kanske skulle vara värt och satsa på.. Men måste suga lite till på det först. Och prata med de här coacherna som vi ska få till hjälp, först.

Men det kommer nog att lösa sig.

Det kommer bli bra.

Jag kommer komma dit jag vill.

Förr eller senare.

Norrköping, here we come!!

Ååå..

Datum:2008-10-15 Tid:11:31:31   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Satt här och bara tänkte lite. Tänkte på förr bara. Och började tänka på vår älskade hund som vi hade när jag bodde hemma. Cherry, hette hon, en berner sennern. Så fin! Min lilla älskling. Men vi fick avliva henne. Gick i 7:an då, tror jag. Först dog Cherry, en vecka senare Emil, vår gamla katt. Men han dog för att han var gamal. Och en vecka efter det dog Morfar. Var lite mycket då. Så jag kom och tänka på en dikt som jag hittade då, för vi höll på med dikter i skolan när allt det här hände. Så jag sökte efter den på Google, skrev in de delarna jag kom ihåg. Och jag hittade den! Jag tyckte den var så fin:

Gråt inte för att jag är död
Du har min röst
den finns i dig
den kan du höra när du vill
Du har mitt ansikte
min kropp
Jag finns i dig
Du kan ta fram mig
när du vill
Allt som finns kvar
av mig
är inom dig
Så är vi jämt tillsammans


Barbro Lindgren


Jag tycker den är jättefin. Och då för några veckor sedan, när vi rensade på vinden, hittade jag en ask, med en hårtuss från henne, och så låg den där dikten skriven på en lapp i. Ååå, får tårar i ögonen bara jag tänker på det.

Men visst är dikten fin? ♥


Diseny´s Husfruar ;)

Datum:2008-10-15 Tid:10:21:22   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer


Idag..

Datum:2008-10-15 Tid:08:58:27   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Idag ska tydligen beskedet vi väntat på så länge, komma. Idag. Via telefon. Eftersom jag är hemma, ska chefen ringa oss som inte är på jobbet. SÅ RING DÅ!!! Jag sitter ju bara här och väntar!! Ååå..

Just nu håller två karlar på i köket och river ut gamla kylen och frysen och skafferiet. Skafferiet satt tydligen jättehårt, de banka och slog massa och jag tror alla hus i hela Härna vaknade. Haha! Men det är ju inte mitt bekymmer :P Men skönt ska det bli, med mer plats!!

Sen blir det en sväng till vc idag igen. 14.15 ska jag vara där. Aj. Känner redan nu hur ont det kommer göra. För det har blivit värre. Jag har mycket ondare nu, än när jag gick dit i måndags :(

Annars blir det ju lugnt, Ska ju bara vila. Lite Rederiet kankse ;) Har bara 2 skivor kvar att kolla på nu, sen måste jag låna nya ;)

Nä, ska gå ut i köket och kolla läget, de bar precis upp nya kylen och frysen :D

Cool bil!!

Datum:2008-10-14 Tid:20:37:39   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Jaha, nu har de snott min idé också, det som jag skulle bli rik på! :P

Bilar som går på komprimerad luft. Så bra! Gör bara 70 km/h idag, men det går ju att utveckla! Fatta vad billigt, bara köpa sig en kompressor och ha i garaget, och sen tanka hemma! :)

Frågan är ju vad som händer när man krockar med den. Komprimerad luft är ju inte och leka med...

Ja, ni kan ju läsa själva, om ni nu tycker att det är intressant:
http://www.aftonbladet.se/bil/article3536881.ab

Jag tycker i alla fall att bilarna var gulliga!! :)


Coola va?? :) Som en lite utomjordisk dammsugare :)

Kankse ska ta och göra sig en stor kopp te nu till husfruar. Sen ska jag sova, är så himla trött redan nu!

Lista

Datum:2008-10-14 Tid:11:50:15   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Tog den här från Evelina:


JAG ÄR
[x] flicka
[ ] pojke

[ ] homo
[x] hetero
[ ] bi
[ ] osäker

[x] kompis
[x] syster
[ ] bror
[ ] mamma
[ ] pappa
[x] kusin


JAG ÄTER

[x] kött
[x] fågel
[ ] fisk
[x] grönsaker
[x] frukter
[x] ost
[x] yoghurt



JAG DRICKER

[ ] kaffe
[x] te
[x] Oboy
[x] mjölk
[x] saft
[x] kranvatten
[ ] kolsyrat vatten


JAG HAR
[x] släktingar
[x] bror
[x] syster
[x] mamma
[x] pappa
[ ] någon allvarlig sjukdom
[x] fobier
[ ] inget
[ ] allt

[ ] kort hår
[x] långt hår, halvlångt
[ ] brunt hår
[x] blont hår
[ ] rött hår
[ ] nåt annat

[x] pojkvän
[ ] flickvän
[ ] en vän
[x] flera vänner

JAG HAR

[x] varit i ett höghus
[x] borstat en katt
[ ] suttit kvarsittning
[ ] slagit en kompis
[x] druckit alkohol
[x] tvättat en toalett
[x] ljugit för min mamma
[x] varit vaken hela natten
[ ] gjort sönder ett fönster
[x] sovit med kläderna på
[x] klippt av mitt hår
[x] bitit på naglarna
[x] busringt
[x] varit i Helsingfors
[x] lyssnat på klassisk musik
[x] hatat någon riktigt mycket
[x] ringt fel nummer
[x] spytt
[x] gråtit utan orsak
[x] varit beroende av någonting
[x] bråkat med någon riktigt ordentligt
[x] ordnat ett disco
[ ] städat upp spyor
[ ] rymt hemifrån
[x] prenumererat på någon tidning

[x] varit rädd för spindlar
[ ] gillat apor
[x] plockat bär
[x] plockat jordgubbar
[x] gått vilse
[x] sjungit i en mikrofon
[ ] svalt ett tuggummi
[x] gillat The Rasmus
[x] varit hos en läkare

[x] använt bikini
[ ] använt hängslen
[ ] andats in helium
[x] använt mascara
[ ] inte vaknat av väckarklockan
[ ] stigit på fel buss eller tåg i misstag
[ ] sett samma film två gånger efter varandra
[ ] varit på min favoritartists spelning

[x] hittat pengar på gatan
[x] sagt mamma/pappa till någon annan av misstag
[x] läst bibeln (inte hela)
[x] vunnit i lotteri
[ ] blivit förföljd av en främling
[x] använt minikjol
[x] känt mig ensam

[ ] stickat vantar
[x] sprungit allt vad jag orkat
[ ] hittat på aprilskämt som någon trott på
[ ] ordnat en överraskningsfest
[ ] ätit pizza till frukost
[x] varit i en ambulans
[x] varit i en polisbil
[x] haft ett husdjur
[x] sjungit solo- i duschen
[ ] sjungit/spelat i ett band

[x] kört bil
[x] somnat i skolan under en lektion
[ ] läst någon annans dagbok i smyg
[x] varit vid datorn över 5 timmar i sträck
[x] målat en tavla
[x] smakat på bläckfisk
[ ] glömt en bra väns födelsedag
[ ] fuskat i ett prov
[ ] blivit stucken av en geting

[ ] gett pengar till en gatuspelare
[ ] först hatat någon, men sedan börjat gilla den
[ ] tappat bort en biblioteksbok
[x] lärt mig första hjälpen
[x] spelat golf/minigolf
[ ] varit med om en trafikolycka
[ ] beställt nånting jag inte har nytta av
[ ] rökt
[ ] varit till Lappland

[x] varit med i tidningen
[ ] varit på bio utomlands
[ ] gått på dagis
[x] använt reflex
[x] lekt med småbilar
[x] ätit någonting inom senaste timmen
[x] fått ett blåmärke inom senaste veckan
[x] varit på sjukhus senaste året
[x] varit hos doktorn senaste året



Lunarstorm

Datum:2008-10-14 Tid:11:06:27   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Oj! Jag gjorde nåt jag inte gjort på länge. Väldigt länge. Loggade in på Lunar. Och vad hittade jag där? Gamla bilder! Och då menar jag gamla bilder, kaske från när jag var 15 eller nåt, från livet då. Hur nu de kan ha kommit dit!? Förr var man ju tvungen och betala för bilder, kommer jag ihåg. Men det var ju som sagt ett tag sen jag var aktiv där. Haha!! Men nu är bilderna borta i alla fall!!

Nu får det vara nog!!

Datum:2008-10-14 Tid:10:28:11   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Nu har jag fått feber - igen.

Och måste vara hemma från jobbet - igen.

Kände direkt imorse när jag vaknade, att allt inte var som det skulle. Helt genomsvettigt i sängen. Men jag gick upp, tog febern, hade 37.0, åt lite fil och tog mina två tabletter. Man skulle äta fil eller youghur några gånger per dag när man åt de där himla tabletterna, för magens skull.

Såret gör ont så jag håller på och dö. Jag går och haltar, så ont gör det. Men jag ringde vc kl 8 när de öppnade. Så jag fick komma dit direkt, för de ville kolla på bulan igen. De la bara om bandaget helt enkelt. Men det var inte skönt det! Plus att det står två läkarstudenter och kollar på! Underbart :P

Men även fast jag fått feber, ska jag fortsätta med antibiotikan. Men om nu febern skulle stiga eller jag får frossa, måste jag åka ner till dem direkt, annars till akuten, om de inte har öppet. Ok? Är det då inte bättre och ta reda på om det är så att jag får feber av antibiotikan, och då kankse ge mig nåt annat istället? Nä, det kan ju vara dumt!!

Så jag blev ordinerad vila, ska ligga på soffan tills det blir bra igen. Eftersom jag här sån kraftig intektion i kroppen, får jag inte antränga mig nåt alls. Gör jag det, kommer jag aldrig bli bra, tydligen. Fan!

Varför ska just jag råka ut för allt det här?

Mmm..

Datum:2008-10-13 Tid:19:48:13   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Lycka gör dig Söt,
Utmaningar gör dig Stark,
Sorger gör dig Human,
Misslyckanden gör dig Ödmjuk,  
Framgång gör att du Strålar,  

men endast VÄNNER får dig att hålla ut!


Piller - igen

Datum:2008-10-13 Tid:19:33:51   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Idag har jag vart på mitt stamställe, i alla fall om man ska se det till senaste veckorna. Nämnligen både Apoteket och Vårdcentralen. :S

Det är såhär mina vänner. Jag har upplevt den värsta smärtan i hela mitt liv. Jag har fått någon typ av infektion eller inflammation eller vad det nu heter. Från början var det en vanlig finne. Hade den när jag var i Bulgarien, kommer jag ihåg, för då klämde jag på den. Men den la sig liksom aldrig. Gjorde inte ont till en början, men det var som en knöl där. Men senaste veckan, har det bara blivit värre och värre. Och under helgen, var det hemskt! Det värsta jag vart med om! Kan inte ens sova på mage! Ja, den lilla finnen/knölen/grejen/bulan eller vad sjutton det nu är, sitter långt ner på magen, nära höften. Så fort jag rört den eller bara kommer emot den, skriker jag rätt ut. Tårarna bara sprutar alltså. Det är verkligen det värsta jag vart med om!

Så imorse stod jag inte ut längre! Jag ringde vc. Så jag fick komma dit efter jobbet. Och herre jävlar! Doktorn skulle bara titta, men hon pillade och klämde! SMÄRTA!!!! Tårarna sprutade och jag spände hela mig, så jag knäckte till ryggen på köpet! Så jäkla illa var det! Haha!! Så de la om det lite, så nu har jag alsolsprit på, med ett bamseplåster över. Smärta, svider faan!! Fick grejer med mig hem också, så jag ska lägga om det själv en gång per dag.

Men jag ska tillbaka på onsdag efter jobbet igen. Och då ska de kolla på det, om det blivit bättre eller inte. Och evetuellt ska de skära upp det då, beroende på hur det ser ut! Ahhhh!!! 5 bedövningssprutor innan, tack!!

Och så fick jag en ny kur med antibiotika. Vilka jäkla piller! De största jag någonsinn sett! Kaplsar som är stora som jag vet inte  vad! Ok då, kankse inte världsstora, men för mig är de! Jag som tycker det är jobbigt att svälja p-piller ju!! Så de ska jag äta i en vecka, tror jag det var.

Men antagligen fick jag det här nu, efter jag slutade med den andra antibiotikakuren jag åt. Det skulle tydligen påverka bacillerna på nåt sätt att öka i det såret jag hade. Ja, fatta inte, eller lyssnade nog inte riktigt hundra hela tiden heller. 

Plus att de fick för mig att jag hade diabetes också! Herregud, nu får de väl ge sig! Jag ska väl inte dra på mig allt heller! Bara för att jag vart trött och hängig och seg senaste veckan. Så är man trött har man diabetes nu också! Jag blir så förvirrad på dem! Men jag var ju och tog blodprov, sen skulle de ringa om det var nåt, men det har de ju inte gjort än. Så jag hade väl inte diabetes då. Alltid nåt.

Ja, vad ska man säga, sjuka familjen. I helgen var det ju Victor också, men det var ju så pass illa att han fick åka till akuten han. Så han är väl ändå snäppet värre än jag! Jag håller mig ju till Vårdcentralen, tycker det är tillräckligt!!


Helg!!

Datum:2008-10-12 Tid:12:45:49   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Nu är helgen snart slut - igen.

Fredagen blev det inte mycket med, jobbade ju ända till kl 18. Var nästan lite rädd för att det skulle bli ett par timmars övertid där också, men det slapp vi som tur var! Stannade till på Hemköp efter jobbet för jag och Benny skulle äta lite tacos på kvällen, och jag skulle handla lite till det. Men där fastnade vi med Ankan gankas länge och pratade, så var nog inte hemma förens framå 7-tiden. Då var det bara att sätta igång med maten! :)

Lördagen gick fort den med, sov länge. På eftermiddagen fick vi för oss att bjuda Björn och Madde på mat, de har ju bjudit oss så himla många gånger, så nu var det vår tur. Men vi sa åt dem att vi kommer till er och är där istället, de har ju ett stort hus. Och mycket större kök! För nu var grejen den, att Benny skulle fixa mat till Madde, och jag till Björn. Benny skulle göra fisk åt dem, men varken jag eller Björn äter ju fisk, så ja gjorde vanlig hederlig mat! ;)

Men när vi väl kommer fram och packar upp alla varor, ligger fisken kvar hemma i kylskåpet! Vi glömde den! Så jag och Madde åkte hem igen, för att hämta abborrefilén (den som Benny fiskade på Åland). Så maten blev ju lite försenad då. Men det blev gott i alla all! Benny och Madde åt abborrefilé i ugnen, med nåt gegg runt, och jag och Björn åt Flygande Jacob. Gott, gott!!

Sen lite senare på kvällen, gjorde vi efterrätt också, after eight-päron med vaniljglass!! :P Ååå!! Sååå gott!! :D

Sen hade lördagen också gått, var väl hemma framåt 12 tiden på natten. Så det var bara att sova då - igen. :P

Idag vet jag inte riktigt vad det blir. Vi pratade om och kankse plocka svamp. Och tvätta bilen och cyklarna. Handla lite. Fast inte för mycket, för på onsdag får vi äntligen vår nya kyl och frys!! Helkyl och helfrys, gud vad jag har saknat det!


Var ska man bo?

Datum:2008-10-07 Tid:23:11:30   I kategorin:Allmänt | 5 Kommentarer

Vi har kollat lite på lägenheter nu ikväll, i Norrköping! :) Frågan är ju var i Norrköping man ska bo. Benny är lite inne på Åby. Eller kankse inte lika mycket längre, han var det förut. Stora och billiga lägenheter, och det är ju bra! Men Åby.. Nja, jag vet inte riktigt vad jag tycker om det stället alltså. Hellre Åby än Navestad eller Hageby (sorry Lovisa), men nja, jag har fått för mig att de ställena är lite lika. Men jag vet ju inte. Vill inte bo där alla utlänningar bor, om man nu får säga så. :P

Men det lutar nog åt Oxelbergen eller Ljura. Hmm. Ja, det kankse skulle vara nåt, inte allför dyra heller. Gud man är ju bortskämd med hyran här ju! Här är det ju jättebilliga lägenheter mot Norrköping ju!

Men det är klart, man kan ju inte säga nu, var man ska bo sen. Det beror ju på vad man gör. Måste ju jobba eller plugga i Norrköping först, för att kunna flytta dit. Och då vill man ju bo nära skolan eller jobbet. Och sen nära Sandra också! Det är väl mina enda krav. Och sen i ett lugnt område. Hehe, och det kankse inte är alltför lätt. Hittade en 2:a precis i korsningen Lindövägen/Östra Promenaden. Anar att det var över pizzerian på hörnet där. Och det är ju jättecentralt och bra! Billig var den med. Men där! Fatta vilket liv det borde vara! Spårvagnen som går utanför var 5:e min dygnet runt. Nej tack!

Jaja, det löser sig nog! Fast frågan är ju om vi ens kommer flytta dit. Vi vill ju, men det ska ju vara så smidigt som möjligt också. För de flesta utbildningarna är ju faktiskt i Linköping, sorgligt nog. Och jag kan ju inte välja utbildning efter stad. Jag vägrar åka Campusbussen mellan varje dag, två timmar åt skogen varje dag, eftersom jag inte kan läsa på bussen. Hade jag kunnat läsa på bussen, hade det var ok. Eftersom att bussen är gratis och allt. Men åksjukan hägrar.. :(

Kankse skulle slå till med en villa direkt?? :P



Är det inte för fint?? :P

Nä, ska väl hoppa i säng då, alldels själv... Benny fick precis åka ner till jobbet. Och han trodde han kunde bli borta hela natten :( Eller så kommer han väl hem lagom till kl 14 imorgon, när han börjar jobb igen :P

God natt, mina vänner, sov så sött <3

Hej!!

Datum:2008-10-07 Tid:19:22:06   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Var hemma från jobbet idag med då. Men idag på förmiddagen hade jag inten feber, hade 36.4 när jag tog (inte 36.5 som jag trodde var min normala temp) Vad som nu är normalt föresten, det där kan nog slå lite på graderna. Sen har jag inte tagit febern någon mer gång, men det är nåt som inte är bra alltså. Kroppen känns inte bra helt enkelt. Kan inte förklara, men nåt är det :S Blir helt slut så fort jag gör nåt! Imorse när jag stod i köket och skulle göra mina knäckemackor och te, fick jag gå och sätta mig flera gånger under tiden jag höll på. Flämtade som en gamal pensionär ju! Lite så som min mormor låter faktiskt... :S Jaja, kankse är för att man inte har så himla mycket energi i kroppen, man äter ju lite dåligt när man bara är hemma i soffan! :P

Å, Benny min älskling! Vet ni vad han hade gjort igår? Han var och fiskade hela dagen igår, och när han kom hem, sa han att han hade vart på Hemtex på Ikano, för att köpa de där fina lakana som jag ville ha! Men de var tyvärr slut, var bara nåt tillfälligt som de hade, och skulle inte få in dem igen.. :( Men jag tycker att det var jättegulligt av Benny! <3

Ja, annars har det väl inte hänt så mycket här. Börjar fundera mer och mer på framtiden. Hur det ska bli? Hur det ska gå? Var ska man bo? Vad ska man plugga? Ska man plugga? Eller ska jag bara jobba och inte komma längre än så här? Ska man plugga senare? Frågorna är många. Men samtidigt vill man ju inte tänka på dem, förens det är absolut säkert på hur det blir. Frågan är om man vill vara kvar? Blir jag besviken om jag får gå, eller blir jag besviken om jag får vara kvar? Jag vet faktiskt inte. Jag vet faktiskt inte det just nu. Jobbet är ju ändå ens familj, en mycket, mycket stor del i ens liv. Det är så många människor som är inblandade, så många man kommer bli utan, så många man kommer sakna. Nä, usch, jag vet faktiskt inte!! Blä!!

JAG VILL BARA VETA!!! NUUUU!!!!! (Tack! :) )

Feber

Datum:2008-10-06 Tid:12:27:31   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Ringde vc nu på morgonen. Men de säger bara att jag ska avvakta till imorgon, och se om det blir sämre tills dess. Åhh!! Jag blir så trött på dem!!

Så idag stannar jag hemma från jobbet, eftersom jag fortfarande har feber. Usch!!


Lite bilder från Bulgarien (del 2, forts)

Datum:2008-10-05 Tid:20:35:45   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Då tänkte jag att jag skulle fortsätta med bilderna från Bulgarien lite! :)


En kväll bestämde vi oss för att fixa håret, för det var väldigt billigt. Sandra färgade utväxten...


...och jag gjorde slingor


Men tyvärr blev inte Sandra nöjd, som ni kankse ser :S


De var väldigt effektiva, det är ju inte ofta man har två frisörer samtidigt! Eller så var det för att de ville bli av med oss så fort som möjligt, eftersom Sandra inte direkt sa så vackra ord till dem..


Jag blev i alla fall jättenöjd!


Mamacita´s - den absolut bästa restaurangen i hela Sunny Beach! Mexicansk mat. Så där åt vi två kvällar i rad! :)


Det här var grejer! Kycklingtacos med paprika! Mumma!!


Såhär såg det ut på väldigt många uteställen - en tjej som stod och smådansade runt en stång. Och hon kunde typ bara 4 olika moves också! Så jag kan dem med!! ;) Haha!!


Här ska vi testa Rakia, som är upp till 80% ren sprit, som deras hembränt. Och reseledaren sa till oss att vi var tvugna att testa! Alla i Bulgarien dricker det här!


Rakia!!


Det var inte mycket kvar av den stackars grisen!!


Färska sjösaker fanns på restaurangerna. Så jag antar att de bara var att peka på vilket offer man ville äta upp!! :P


En dag åkte vi till grannstaden Nessebar. Hela staden är jättegammal, mest ruiner, och allt är k-märkt. Men en jättefin stad!


I Nessebar åt jag en nationalrätt i Bulgarien - Shopskasallad, tror jag det hette. Sallad med riven featost helt enkelt, och en liten oliv på toppen ;)


Ja, som sagt var ju inte vädret det bästa hela veckan. Ganksa höga vågor :(


Ja, detta är då flickornas hotellrum


Här sitter vi i en bar utanför vårt hotell och ska ta en drink innan maten. Och det var på det här stället de hade dem där speciella drinklistorna med lite udda namn, som jag har haft med bild på tidigare.. Föresten så är det vårt hotell som syns högst upp i högra hörnet, bakom granarna!


Kväll två på Mamacita´s! Lite jordgbuusdrinkar och lite vin :)


Sandra med hennes nya fina skinnjacka


Nu beställer vi Rakia - igen, och hoppas på att den är godare den här kvällen! :P


Fast den här gången tar vi lite vatten till också! :P


Är det inte gyllene måsen som syns i bakgrunden?? :P


Ja, såhär tyckte jag om Rakian


Men Sandra gillade det bättre! Kolla in de coola stolarna!


Studerar drinklistan


Vidare - jordgubbsdrink och lite chokladtårta!! Haha!!


Bartendern försöker lura oss att betala mer än vad vi ska. Och Sandra ska försöka slingra sig ur det, inte helt lätt när man måste prata utrikiska och dessutom har några drinkar i kroppen! :P


Sandra hade en liten förkärlek till den här hoppborgen, hon slängde sig i den varje gång hon var onykter och gick förbi den! För den låg inte långt från hotellet, på hemvägen på kvällen. Men det kostade 50 leva att hoppa i den, men hon lyckades slippa betala varje gång! (Jag tror att killarna som hade borgen kände igen henne efter några kvällar!!) :P


Bad i poolen vid hotellet. Gäller ju att ta vara på de få soltimmarna!!


Vårt hotell. Vi bodde längst ner i högra hörnet.


Middag en kväll. Häftig tallrik, med hängande grillspett och massa småtallrikar på en ställning. Men det smakade inget vidare, tyvärr... :(


Påkommen!! :P


Kolla!! Galningarna sålde både vapen och knivar helt öppet!! :S



Här har jag köpt en träporrfigur!! Haha!! Nä, men jag tycker de där figurerna är sååå fina.



Här provar Sandra pannkaka med honung, nåt man ofta äter i Bulgarien.


Sista dagen i Bulgarien - och självklart skiner solen! Så typiskt, när vi ska åka hem! Här äter i en kycklingkebab (jättegod) innan vi ska ta bussen in till staden Burgas, därifrån flyget går.


Kycklingkebaben! Och jag har precis gjort naglarna, igen. Visst är de fina? :) (Ja, det är faktiskt mina riktiga!)


Här tar vi en fika i Burgas


Och sen äter lite mat innan flyget hem


Framme på flygplatsen. Packar om väskorna lite, tar på oss så mycket kläder vi bara kan, för vi är lite oroliga för vikten på väskorna. Man får ju bara ha 20 kg med sig, och det är inklusive handbagage! Men vi slapp i alla fall betala något, så vi klarade väl vikten...

Ja, det var lite från vår resa!! Synd bara att vädret inte var bättre! Men nästa gång åker vi lite tidigare, så det blir mitt i säsongen!! :)





"Drick lite tranbärsjuice"

Datum:2008-10-05 Tid:13:33:44   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Ringde nu i alla fall Sjukvårdsupplysningen på morgonen, efter påtryckningar från flera personer. Eftersom jag har feber, visserligen bara 37.3 just nu (har 36.5 i vanliga fall) (och jag hade nog ganska hög feber i fredags natt) och för att jag nu på morgonen har fått tillbaka urinvägsinflammations-symptomen :S Jag har börjat småskvätta igen. Och de sa att det här var ju absolut inte bra, att det verkar ju som om antibiotikan inte har hjälpt. Att jag skulle ringa till vc direkt imorgon bitti, så jag fick komma dit. Och om febern ökade, skulle jag åka in till sjukan :S Låter ju inte bra det... Sen sa hon även "drick lite tranbärsjuice". Fan! Jag spyr snart på den där jäkla juicen!! Åhh!! Så nu har Benny precis vart nere på Hemköp och köpt mig 5 liter tranbärsjuice!! Haha!! Så nu jäklar blir det dricka av!! :P

Så, de blir inga nya lakan idag, håller mig hemma istället och vilar. Hon på Sjukvårdsupplysningen sa att jag skulle ta det lugnt, så det är väl bäst och göra det.


Här är i alla fall den godaste sorten av alla, om man nu kan säga att någon sort är god. Har ju testa ganska många olika märken på tranbärsjuice nu.. :(

Nya lakan??

Datum:2008-10-05 Tid:10:55:09   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Jag fick se reklamen från Hemtex igår. Och herregud vilka fina lakan de hade! Åhh! De vill jag ha! De var sååå fina! Så jag hoppas jag känner mig lite piggare sen framåt eftermiddagen, för då ger jag mig nog ut i stormen och köper dem! :)


Visst är bäddsettet för underbart? <3 Hela rummet är ju jättefint också!!

Benny hade med sig både smörgåstårta och kladdkaka hem till mig igår, efter kalaset! Det var gulligt av dem och skicka med det hem till mig! Tack familjen Viklund/Rudell!! :)

Såg Det där nya på 4:an igår, "Stjärnor på is" (hette det så?). Vad duktiga de var! Tänk om man kunde åka själv, det ser ju så himla lätt ut! Men jag såg aldrig vem som åkte ut, somnade när nyheterna började. Hehe. Kankse ska kolla det... Jaha, Lulu fick tydligen lämna. Det var ju synd, jag tycker hon är cool. ;)


Lite bilder från Bulgarien (del 2)

Datum:2008-10-04 Tid:14:01:58   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Så, nu fortsätter jag med bilderna :)

Nähä, det gör jag tydligen inte alls det. Det funkar inte att ladda bilder alls nu. Jaja, kankse nåt fel just nu bara. Försöker senare då!!

Ska nog lägga mig i soffan och vila lite nu.

Hej så länge!!

Lite bilder från Bulgarien (del 1)

Datum:2008-10-04 Tid:13:51:37   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Tänkte att jag äntligen skulle lägga in lite bilder från Bulgarien! :)

Om det nu är så att någon har missat det, så var jag och Sandra i Sunny Beach, Bulgarien 10-17 spetember. Våra födelsedagspresenter till varandra, helt enkelt! :)


Så fort vi var uppe på Arlanda, öppnade vi vinet. Jag behövde lugna ner mig lite, inför flygresan! :P


Väl inne på Arlanda, när väskor var incheckade och allt var klart, skulle vi gå till TaxFree och köpa nåt gott och dricka, för det var ju över två timmar kvar till planet gick. Men nej då, vi flög till fel land, så vi fick inte köpa nåt! Så vi fick köpa de dyra drinkarna i barerna, som fanns överallt. Precis innan flyget gick, tog vi oss en varsin muffins och en liten Jäger :P


Ombord på flyget. Vi satt längst bak, längst in i hörnet.


Kolla molnen, visst ser de härlig ut? Bara så att man skullevilja känna på dem!


Famme! Kom väl fram runt 11-tiden tror jag på kvällen. Lite hungriga, så tog första bästa restaurang och åt lite vitlöksbröd och tzaziki :D


Andra dagen hyrde vi en taxichaufför som körde oss till grannstaden, där det var marknad varje torsdag. Fanns samma saker som i Sunny Beach, fast mycket mycket billigare.


Vi köpte en burk färska hallon! Var jättegoda! Sen, när vi nästan ätit upp hela, kom vi på: är hallonen sköljda? Haha, dags och tänka på då! För man ska ju vara jättenoga med all skölja allt noga! Men vi blev inte dåliga av det, det var ju huvudsaken!


Vinodlingar fanns det överallt!


Redo för kvällen! Sandra har precis köpt nya skinnstövlar, långt under halva priser mot hemma!


Lite öl och vin i väntan på maten. En öl kostade 5 kr, ganska ok! (I alla fall för de som dricker skiten!) :P


Någon form av jordgubbsorgasm - underbart god!


Såhär såg det ut utmed gatorna, inget att smyga med här inte!!


Såhär såg alla menyer ut - överallt. Alla maträtter var fotograferade. Fast man fick oftast inte det som faktiskt var på bilden, utan man fick bestäla allt var och en försig. Kött försig, potatis försig, sås och grönsaker. Lustigt. Men så hade dem det!!


En dag åkte vi en katamaranutflykt på Svarta Havet.


Stannade en stund för att bada. Men jag badade inte, var så försyld :(


Skål!!


Vi såg delfiner på turen också. Så det lilla svarta som syns i vattnet där, är faktist en delfin som dyker ner!! :D


En dag på stranden


En dag åkte vi en bussutflykt runt halva Bulgarien, för att se naturen och kulturen. Då fick vi bland annat åka åsna med vagn en liten bit. Bularierna använder åsna och vagn till allt, på lande´t har knappt ingen bil, de kör åsna istället!


Ett av stoppen var hemma hos en bulgarisk familj uppe i bergen. I Bulgarien är det så, att när man får besök, ska frun i huset (hon med blomman i håret) baka bröd till sina gäster. När man går in genom dörren, bryter man av en bit bröd och doppar det i en kryddblandning.


Och far i huset spelar säckpipa när gästerna kommer


Vi fick batisa, tror jag det hette, som en blandning mellan ostkaka och pannkaka, kan man säga. Det åt de till frukost i Bulgarien. Och så har man vanlig naturell youghurt till.


Vi stannade ochså på ett ställe som hette Stenskogen. De här stenarna sägs ha någon hemlig kraft, så om man kramar stenarna, ska man bli heelad. Sen är det ju upp till var och en vad man tror på, men reseledaren sa att det kom massa, massa bulgarier dit varje dag, och kramade stenaran och bad böner.


Den här lilla ödlan borde ju må jättebra, han bor ju i Stenskogen! :P


Vi fick några timmar att gå runt själva i staden Varna, som var andra största staden i Bulgarein. De hade en jättestor katadral, som tydligen är jättekänd. Vi var inne en sväng, och det var jättefint där inne. Men man fick inte fota, man fick betala typ 100 spänn för och fota! Så jag tog bara kort på utsidan! :P

Hmm, nu kan jag inte ladda upp mer bilder, det kankse finns ett maxtal på bilder per inlägg. Får fortsätta i nästa!!

Usch!!

Datum:2008-10-04 Tid:12:25:27   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Ja, nu är jag hemma, blev inget kalas för mig idag. Kände mig lustig hela dagen igår och hela kvällen satt jag med två filtar i soffan och frös massa. Sen under natten både svettades och frös jag om vartannat. Så de kanske var lite feber :S Sov 12 timmar också, Benny sa de igår kväll när vi gick och la oss och jag ställde klockan på 10: "du kan väl inte sova 12 timmar heller!"  Men det gjorde jag! Och han låg och sov bredvid mig när klockan ringde också! Fast det kankse inte räknas, för han var tvungen och åka ner några timmar på jobbet inatt. Så det kankse var ok att han sov då!

Så jag håller mig hemma idag. Hoppas Benny tar med en blit tårta hem till mig sen :P


Äntligen fredag!

Datum:2008-10-03 Tid:18:42:10   I kategorin:Allmänt | 6 Kommentarer

Nu är det äntligen helg!! Trodde aldrig natten skulle ta slut där ett tag, för fy sjutton vad jobbigt det var! Jag var sååå nära och bara lämna allt och gå hem. Och man är ju lite extra känslig så där på natten, när man är trött också, så tårarna var inte heller långt borta! Fy! Men nu är det över i alla fall. Och det bästa av allt: det är 6 veckor tills jag jobbar natt nästa gång!! :D

Somnade som en stock imorse när jag kom hem. Hörde inte ens klockan, den ringde kl 12, men jag stängde nog av den i sömnen. Efter ett tag kom Benny in och väckte mig, för vi skulle åka in till stan. Och eftersom han har jour, ville han åka innan det fanns risk för att han skulle bli nerkallad till jobbet.

Jag var så trött, så jag kände inte direkt för och strosa runt på stan. Vi gick och handlade det vi skulle, så var det bra sen! Och jag hittade en present till Sandra! Haha! Nåt hon verkligen behöver! ;) Men jag kan ju inte skriva nu vad det är, för risken är ju att hon läser.. :P

Sen var jag ännu mer duktig i mitt skänkande till bröstcancerfonden, jag köpte ett nytt rosa bandet. Ett sånt knallrosa, på Åhlens. Funderade på varför det var olika färg på banden, finns ju både cericerosa och ljusrosa band. Men nu vet jag! Köper man ett cericerosa band, stödjer man de bröstcancerbehandlade och pengarna går till deras fond. Köper man ett ljusrosa, är det till forskning. Tycker att den versionen av ljusrosa bandet som är i år är jättefin, det står ju grejer på banden: kärlek, kunskap, empati, vännskap, lekfullhet, omtanke, saga. Ska nog köpa mig ett sånt också sen!



Så var vi nere en sväng på Clas Ohlsson också, för Benny skulle ha nåt där. Och där shoppade jag också, en ny resväska! :D En liten resväska, har ingen liten väska att packa i när man bara ska bort några dagar. Min sportbag som jag brukar ha då, har jag förstört, bärt för tungt i den, så hela innertyget är sprucket. Men det blev en ny väska idag. Och det bästa av allt, den är på hjul. Det är ju så skönt! Gör massor och slippa bära på skiten! Och eftersom den bara kostade 98 kr, tyckte jag att det var ganska ok. Fast kvaliteten kankse är därefter också, men den duger åt mig! :) Ska ju Sthml i en vecka på kurs snart, får väl packa i den då! :)


Nya väskan

Nu ska jag nog sätta mig till rätta i soffan, med filten, och bara vara. Kankse kolla lite på tv, om det nu finns något att se! Sen blir det säng tidigt tror jag. I alla fall som det känns nu! Imorgon är det kalas igen, den här gången är det i Åby, Andreas fyller 20 år. Sen blir det en sväng till Sandra efter. Eller, ska väl inte säga nåt överhuvud taget, Benny har ju jour, så det finns ju risk för att vi måste avvika mitt i kalaset :S Skulle ju vara typiskt!!

Trevlig helg, alla mina vänner!

Puss puss


Haha, så söt :)

Inte sjuk, men ändå??

Datum:2008-10-02 Tid:15:49:16   I kategorin:Allmänt | 7 Kommentarer

Jaha, då har jag precis vart på vc, igen. Tyckte inte att jag skulle behöva betala 100 spänn idag med, eftersom jag kom tillbaka för att jag inte fick hjälp i fredags. Men, nej, då, det är ju klart att jag måste betala! "Ja, herregud ja", som hon i receptionen sa, "du ska ju till en annan läkare idag, och då måste man betala!" Precis som om jag själv valt eller bett om att få komma till någon annan läkare då! Nej då! Skit samma, jag fick betala, gå till labb och lämna in provet, sen sitta i väntrummet länge, länge.

Sen kom läkaren, någon gubbe, som jag har hört att inte så många tycker om. Men han vart tydligen "min" doktor. Första gången jag såg karln. Men, jag undrar lite hur han tänker. För han sa att proverna visar ingenting, jag har inte urinvägsinflammation. Men, jag ska ändå äta pencillin mot det. Ok? Det är väl inte bra att äta antibiotika om man inte verkligen behöver, eller? Och om det inte blev bättre, skulle jag komma tillbaka. Hmm, jag hoppas på att de blir bra i alla fall. Och så tröck han på äggstockarna igen, men det kändes ingenting idag! :D Det var bra! :D

Inne på apotekt hade de försvarets hudsalva i ny version, rosa bandets försvarssalva. Tyckte den var så fin, så jag köpte två stycken! Så nu har jag bidragit lite till bröstcancerforskningen också! :)



Och jag gjorde nåt hemkt inatt på jobbet. Limpistolen anföll mig! :( Den droppade varmt lim på min hand. Rakt på filébiten!! Och jäklar vad ont det gjorde! Hehe, och gör än, för den delen, så fort man kommer emot nåt! Är lite lockande att ta hål på den där blåsan, men det är väl inte värt och göra. Då får jag väl världens ärr där. :(


RSS 2.0