JAAAAAAAAA!!!!!! :D

Datum:2009-05-26 Tid:17:08:45   I kategorin:Allmänt | 9 Kommentarer

Var ute på promenad med Zigge, och telefon ringer. Det var den ansvariga för utbildningen jag har sökt till hösten. Han sa att han hade mina papper och betyg framför sig, och sa att JAG VAR SJÄLVKLAR TILL DEN HÄR UTBILDNINGEN!!! :D

Det var över 80 sökande till 20 platser, och JAG VAR SJÄLVKLAR!!! :D Haha!! Såååå skönt!! Men han var ändå tvungen att ställa lite frågor, som de frågade alla de ringde till, t ex hur jag var som person, om jag var bra på problemlösning och hur jag kunde sammarbeta. Och han verkade ännu mer nöjd med mina svar ;) Hihi!!

Så den 24/8 börjar jag!! :D Så himla skönt! Frågade om hur mycket man gick i skolan, om det var "vanliga" 5-dagarsveckor. Men det var det inte! Utan de brukade trycka ihop det lite, så man var ledig minst en dag i veckan, antingen måndag eller fredag, med tanke på dem som hade långt hem. Och är inte det för skönt då??? :D

Frågade också om jag kunde förbereda mig på nåt sätt eller nåt, det är ju ändå 4 år sen jag pluggade sist! Känns som man han glömt bort allt!! Men han sa att med mina betyg och allt jag hade läst, så behövde jag absolut inte det. Jag skulle bara njuta av sommaren, sa han!! :D Och att jag kommer kunna glida med bra! ;)

JAG ÄR SÅÅÅÅ GLAD!!!
KÄNNS SÅÅÅÅ SKÖNT!!!


Söndag

Datum:2009-05-24 Tid:23:21:46   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Idag fick vi besök av Bennys föräldrar! :D Vi var här hemma ett tag först och fikade. Sen åkte vi bort till nya huset och kollade, visade vart vi ska bo sen!

Det har verkligen blivit jätte, jättegrönt och fint där borta nu! Glömde ju förstås kameran hemma... Trädgården till huset är SÅ STOR!! :D Vi kommer ju inter behöva trängas med de andra som bor där i alla fall.. :P Det var ingen som hade några möbler ute på baksidan alls, så den kommer kankse bara bli våran!! ;) Massa av fruktträd fanns det, som stod i blom nu! Äppelpaj, äppelmos, äppelkräm... Kommer kunna göra massa gott sen ju!! :D Jag hoppas att det finns massa rabarber också! :D JAG VILL FLYTTA DIT NU!!!!

Vi gick en liten sväng utanför huset och upp mot strömmen och kollade. Zigge var med och märkte in sitt nya revir ;)

På vägen tillbaka stannade vi till på Venus och åt lite. Zigge fick en pizzasalladsburk med vatten i! :) Så nu har lilla prinsen vart på restaurang med oss också! :P
 
Sen ikväll har vi mest tagit de lugnt. Solat lite och packat några kartonger i förrådet. Tänkte att jag skulle försöka börja packa ner allt skit som man inte använder nu den här veckan. Packa ner det i kartonger och ställa ut i förrådet, så man ändå inte ser det :)

Nä, nu ska jag nog gå in och krypa ner bredvid Benny! Han gick la sig för ett tag sen, han börjar extra tidigt imorgon och ska upp kl 4 :S

God Natt!!


En bild från igår :)

Urban...

Datum:2009-05-24 Tid:00:43:53   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Har suttit här ikväll och försökt rensa lite i datorn. Börjar bli fullt  på hårddisken.. :S

Tagit bort filmer jag inte kommer se, musik och bilder som finns i tusen exemplar på samma sak fast från olika vinklar! :P Haha!! Fattar inte att jag lyckas ta så mycket kort! Och jag rensar ju aldrig bland dem heller! Som förut idag, när vi var och plockade blommor, tror jag att det blev 76 kort eller nåt. 76 ST!!!! Kankse är lite väl.. :P


När jag gick igenom gamla kort hittade jag den här! Min kära Urban!! :D
Bennys Audi står längst bort och min Urban är den vänstra av de två bilarna.
Undrar om han har det bra nu, Urban... :S


Har även bakat en blåbärscheescake till imorogn, för då får vi besök! :D

Nu är jag riktigt trött, så det blir dags att hoppa i säng!

God Natt!!

Blomplockningstur

Datum:2009-05-23 Tid:18:30:05   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Kom precis hem från en roadtrip i Ljungsbroskogarna!

Jag ville plocka lite blommor, så vi tog bilen ut på grusvägarna :) Letade och letade och letade... Inga blommor någonstans!! Jag ville plocka lite gullvivor bara, de var det som var tanken. Men tydligen finns de inte en ända gullviva häromkring!! :P Men när vi var en lite bit efter Sibborpssjön, såg jag lite mandelblom bredvid vägen. Självklart regnade det just då, så jag fick springa ut själv och plocka dem, medans Benny och Zigge satt kvar i bilen :)


Lilla sötnosen ♥


Jag plockar blommor i regnet :P


"Var är Lollo??"


Vi åkte till en sjö ute i skogen :)


Pojkarna ♥


Men det är ju mycket roligare att springa omkring och lukta på allt, än att vara med på kort, tycker Zigge


Och självklart är ju gräset som växer precis vid vattnet godast att äta! :P


Gott, gott :)





Så fina ♥


Jag glömde ju att ta med en flaska med vatten till hunden! Men som tur var, så var vi ju vid en sjö :)


När jag tog lite vatten i händerna, då drack han. Inte själv, direkt ur sjön!!


Zigge och jag! :)


Tycker den här bilden är väldigt fin! ♥


Jag, vad har man inte hundbajspåsar till?? :P
Var ju tvungen att ta ett blött papper runt blommorna, så de skulle klara sig hem :)

Joho då!!

Datum:2009-05-22 Tid:18:40:26   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Visst kom vi iväg till Ulfåsa! :D Inte långt efter att jag skrev inlägget, ringde Benny och sa att han var på väg hemåt igen. Så jag gick ut direkt och mötte honom, och så åkte vi!

Fanns mycket fint där! Massa, massa fina trädgårdsmöbler speciellt. Inte så mycket vanliga möbler, mest köksbord. Fanns flera fina ekbord!! :D Men de kostar ju... Kostar ju runt 10 000 kr.. :S Så det blir nog och kolla Blocket sen när det är dags!

Hittade en jättefin divansoffa som jag vill ha också! Divanen var stor som en säng!! :D Haha!! Jättehäftig!!

Nu har vi precis kommit hem och ätit, och jag ska lägga mig och läsa en tidning som jag köpte förut!


Kolla stilen på honom. Halvsitt-ligger i soffan, coola hunden ;)


Zigge sprang och hämtade sitt ben när vi satt och åt.
Ser ju ut som om han skulle ha en cigarr i munnen :D


Sötnosen ♥


Någon som är sugen på hasselbackspotatis och kyckling, tror jag... :P
Nu har vi Bennys köksbord framme, fram tills vi köper ett nytt :)



Fredag!

Datum:2009-05-22 Tid:14:44:11   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Frågade Benny imorse om vi inte kunde åka till Ulfåsa och kolla lite på möbler, vad de har för någonting! Jag har aldrig varit där, och det ligger ju inte så långt bort (Benny har jour, så han får ju inte vara mer än en timme från jobbet).

Och det tyckte han att vi kunde göra! Men det tog inte många minuter efter att vi pratade om det, tills han fick ett migränanfall.. :S (Kankse var han sätt att säga att han egentligen inte ville.. :P )

Han gick och la sig och vilade/sov ett par timmar, och sen blev det lite bättre! Jag hoppade in i duschen för att göra mig iordning, och Benny gick ut med Zigge. När de var ute på promenad, blikade det till i lamporna... Så himla typiskt!!! För det finns ju risk för att det gjort det nere på jobbet också, och någinting stannat eller vad det nu är. Och mycket riktigt, när de kom tillbaka, sa Benny att han hade fått larm... :S Så himla typiskt!!

Så antingen skulle det gå jättefort, eller så kunde det väl ta hur lång tid som helst.. :S Är kankse inte meningnen att vi ska åka till Ulfåsa idag!! :P

Hoppas på att han kommer hem snart igen, så vi kan åka dit innan de stänger! :)


Fotomodellerna!! ;)

Datum:2009-05-21 Tid:21:54:24   I kategorin:Allmänt | 4 Kommentarer

Jag skrev ju för ett tag sen, att jag fick följa med Malin och Annelie till Gusum för fotografering! Jag har fått lite bilder därifrån nu, så jag tänkte visa dem!


Annelie är verkigen en jättebra fotograf!! Kolla på hennes hemsida, finns massa fint!
http://alafoto.se

















Jag blir så trött...

Datum:2009-05-20 Tid:10:53:52   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Alltså, snart måste det väl vara nog!! Snart har det gått ett halvår som jag vart arbetslös, och fortfarande inte fått alla mina pengar som jag ska!!! Jag fattar inte att det ska vara så svårt... Papper försvinner i posten, det är kö inne på a-kassan för att få sina besked, Cloetta skickar fel papper och gör att tiden drar ut ännu mer, man ringer hit och dit, blir runtkopplad innan man hittar rätt person att prata med...

Nä, jag är trött på det nu!!!!

Så nu på morgonen pratade jag med Folksam, för jag undrade igen (för säkert tionde gången i ordningen) vart mina pengar var... Och de skyller på a-kassan. Men jag sa att jag har fått beslutet från a-kassan, som visar att jag har rätt till inkomstförsäkringen. Det fick jag för nästan en månad sen. Men a-kassan har bara skickat det hem till mig, INTE till Folksam!! OCH DET ÄR JU DIT PAPPRET SKA!!!! Ahhhhhh!!!!

Så nu sa jag till tjejen jag pratade med på Folksam, att jag går och tar en kopia på mitt beslut själv, och skickar in det. SÅ DET HÄNDER NÅGONTING, NÅGONGÅNG!!!!!

Jag tycker inte att man ska behöva vänta så himla länge på sina pengar...

USCH!!!!!


Tisdag!

Datum:2009-05-19 Tid:17:44:18   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Idag har jag vart inne på Arbetsförmedlingen och rapporterat mina sökta jobb, som vanligt. Benny var med in också, så vi stannade till lite på Ikea och kollade sängram och bord och lite sånt, som vi ska köpa sen efter flytten. Kolla och drömma lite i alla fall!

Hittade jättefina mat och vattenskålar på Ikea också, och en nytt underlägg som vi köpte till Zigge! Och han åt och drack så glatt ur dem, så det blev nog bra! :)


Fina va? :)


Det är kungakronor i botten på skålarna! :D

Nu har jag precis sålt vårt köksbord och soffbord. Var en kille här nu och hämtade grejerna. Så tomt det är nu! Ingenting i köket, och ingenting framför soffan! Ställde dit det lilla silvriga runda bordet, bara för att det ska vara nåt där! Men det är ju bara fjärkontrollerna och ett ljus som får plats där, sen är de ju fullt! Så vart jag ska sitta och äta sen vet jag inte.. ;)

Imorgon är det partaj på jobbet, eller mitt gamla jobb, får jag väl säga, även fast jag fortfarande kallar Cloetta för jobbet. Min gamla avdelning ska ha fest, och har bjudit in oss som slutade i julas. Det tycker jag var jättegulligt av dem!! :D Så det ska bli kul att se alla igen, även fast jag tror det kommer kännas konstigt. Det är ju inte som förr!! Men jätte, jättesnällt av dem att tänka på oss som försvann i julas! :D

Nä, nu ska jag lägga mig i soffan och läsa lite tror jag. Känner mig inte hundra i kroppen. Är nåt skit som är på g, småsnorig och ont i kroppen.


Såhär låg Zigge i morse, och höll om kossan :)
Jag undrar om Zigge inte gillade att soffbordet försvann, för nu har han legat ute på hallmattan och sovit, ända sen bordet försvann. Och han ligger inte där för att han behöver gå ut, för vi var precia ute. Han kankse gillade att ligga i sin korg bredvid bordet. Bordet kankse skyddade honom lite :)



Helgens staketbygge!!

Datum:2009-05-19 Tid:15:58:51   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

I fredags förmiddag, när Benny vaknat efter sin nattvecka, packade vi ihop och åkte till S:t Anna för att hjälpa till att bygga staket där. Men på vägen dit stannade vi i Sörping och åt på Smultronstället!! :D


Den högra glassen åt jag, med persika och varm hallonsås, vaniljglass, annanasglass och apelsinglass, grädde, vit riven choklad och smulad drömkaka över. Den var helt underbart god! :D Men man blev så mätt!!


Mumma!! :D


Benny hugger in!


Framme i S:t Anna, och jag och Amanda skulle försöka ta kort på alla djuren...


... men att få katten att titta in i kameran är inte lätt...


... eller ens få honom att vara kvar i bild...


... så då får man ta styrpgrepp på katten, så står han still. Men då hänger håret fel! :P Inte lätt att vara fotomodell inte :P


Och det gick inte bättre för mig heller :P


Så vi gav upp att ha med katten på bilden, och Amanda fick posa vid päronträdet istället!


Och lukta på blommorna! :)


Söta Amanda


På kvällen blev det grillat, här Victor och mamma


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Mat!! :D


Lördag morgon, och staketbygget påbörjades!! Först skulle alla stolpar kapas till och målas längst ner, innan se skulle ner i marken. Pojkarna sågade...


... och flickorna målade! Här är det lite paus, medans stolparna ska torka, innan de ska ner i marken.


Och när det är rast, passar Victor på att hoppa studsmatta!! :P (Kolla också att här finns det inget staket i bakgrunden, bara två vita stoplar som ska vara en grind ut mot skogen)


Första stolpen slås i


Och jag och mamma kollar på så det går rätt till!! :P


Hmm, ska det vara såhär?? ;)


Wilma låg uppe på verandan och åt morötter, hon kunde ju inte vara med när vi målade, så hon inte skulle få rödfärg på sig!


Ja, Amanda kan det där med hur man ska posa!!


Brumm, brumm!!


Pojkar som gör saker tillsammans...


Haha, vätskepaus :P


Amanda skriver sitt namn på staketet istället för att måla det!


Victor körde omkring med grejer i sin lilla leksak! :P


Nu börjar det hända grejer, några målar, några bygger!
Först görs bara skelettet på staketet, sen ska det skruvas dit lodräta plankor på hela staketet. Tror pappa sa att det var 1200 plankor som skulle på sen!! Det är några stycken det!!


Måla, måla, måla...


Och nu har Wilma kommit ut också, för att kolla läget


Victor och Wilma vilar lite


Mamma och jag målar från varsin sida


Ännu mer vila...


Det är faktiskt riktigt jobbigt att måla två dagar i sträck! Det känns fortfarande i armen och handen!!


På söndagen hade Amanda en killkompis hemma och lekte med


Wilma sniffar Benny i örat lite :P


Hon är så fin, Wilma!!


På söndagkvällen innan vi åkte hem, gick vi och plockade lite blommor. Ville ha en lite bukett på köksbordet :)

Ja, det är väl ungefär helgens händelser det! Mycket målande och byggande! :) Se om vi åker dit nu i helgen också, och fortsätter att hjälpa till. För det är ju inte klart än, på långa vägar!!

Lite grejer till salu!

Datum:2009-05-18 Tid:15:51:05   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Har precis lagt in en annons på Blocket på lite grejer:

http://www.blocket.se/vi/21774080.htm

Sängram, sängbord, köksbord, soffbord och en takfläkt den här gången!
Tänkte att vi skulle kunna bli av med lite innan flytten :)

Nu ska jag krypa ner i soffan under en filt och vila lite. Håller på och bli sjuk, min näsa rinner massa, har ont i kroppen och fryser :( Usch!!

Se om jag orkar lägga in bilder senare ikväll från helgen, har massa bilder!! :D

Onsdagen

Datum:2009-05-13 Tid:23:22:52   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Den här dagen har gått fort, precis som alla andra dagar!

Sov jätte, jättedåligt inatt, hade världens mensvärk. Men orkade ändå inte gå upp och ta en tablett. :S Drömde mardrömmar... Nä, usch, ingen bra natt!

Efter frukosten gick jag en lugn promenad, för en gångs skull. Gick och njöt av vädret, allt det gröna, vattnet och blommorna. Inte ofta jag gör det ska jag säga! Och det var riktigt skönt! Men anledningen till att jag gick så lungt var ju inte för att "gå och njuta", utan det var för att lindra mensvärken. Brukar bli bättre när jag går lungt! :)

När jag gick mitt varv runt kanalen, gick jag och sneglade på glasskiosken vid Malforsbron. Och var jättesugen på glass! Så jag, Malin och Zigge gick upp dig och tog en varsin glass! :)


Jag och Zigge


Malin!!


Zigge på grönbete ;)


Å, de är så söta tillsammans, familjen Eriksson :)


Hemma igen, och Zigge gosar ner bland kuddarna i soffan :)

Kollade klart på Nile City på eftermiddagen, det är ju bara för bra!! :D

Sen fick jag ett ryck och började greja i badrummet! Hade bara tänkt att "städa som vanligt", men jag rensade lite också. Rensade ut i badrumsskåpet, för vi har haft medicin, värktabletter, plåster, febertermometer och sånna grejer liggandes där inne huller om buller. Så det gick jag igenom och la i en låda istället, och slängde sånt som var gammalt. (Typ åksjukatabletter som gick ut 2006 :P )

Så då blev det ju helt plötsligt massa plats i badrumsskåpet, så jag började plocka in grejer som stått på hyllan i badrummet. Det blir ju så dammigt när det bara står framme, bättre att ha det i skåpet. Gick igenom gammalt smink och slängde sånt med. Så skönt att rensa och kasta! Mindre att bära i flytten! ;)

Efter maten fick jag ett ryck igen, då fick jag för mig att jag skulle baka! :D Så jag cyklade bort till Ica först och handelade ingredienser, och satte jag igång! Gjorde brownies, jättegoda! :D Svärmors recept ;) Och jag vet ju att Benny älskar dem, så han blev glad! :D


Brownies med vita chokladbitar i!!



Ja, det har väj ungefär vart min dag det! :D

Se om jag har samma energi imorgon :P Har sett länge att fönstren behöver tvättas, se om jag får lust med det imorogn kankse...

Kankse packa lite imorgon, för på fredag när Benny vaknat efter sitt nattpass, åker vi till S:t Anna hela helgen och är där! Ska hjälpa till att bygga staket runt hela tomten, så hunden kan springa lös utan löplina. Så jag hoppas på sol och fint väder, så man blir lite solbränd samtidigt.

Nej, mina vänner, nu ska jag och Zigge krypa ner i sängen... Så nu säger jag och Zigge god natt!!


God Natt!!!
(Ja, en bild som är några veckor gammal, hårfärgen stämmer ju inte för dagen :P )


Lista!!

Datum:2009-05-12 Tid:23:06:36   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Har man inget bättre för sig, så kan man ju fylla i sånna här egentligen ganska ointressanta listor! Men det är bra tidsfördriv! :P

Klädsel
Vad har du på dig idag:
Svarta mjukisbyxor, rosa linne och grå tröja
Vad använder du just nu för skor: Har inte skor på mig inne, bara strupor just nu
Favoritfärg på kläder: Blandat. Svart med något färgstarkt till. Gärna rosa!!

Senaste person som
Sov i din säng:
Benny
Du pratade med: Malin
Du delade en drink med: Tror jag var på och smuttade i någons glas på Valborg, men vems glas det var, det kommer jag inte ihåg :P
Du gick på bio med: Malin
Du gick på stan med: Anna
Skällde på dig: Zigge, kankse :P

Senaste
Låt du hörde:
Hmm, ja, det var väl det som var i bilen på väg hem från frisören. Men vad det var, det kommer jag inte ihåg :P
Film du såg: Bröllopsduellen, såg den igår kväll/natt
Mat du åt: Tonfiskmacka från Subway
Kram: Benny
Puss: Benny
Fest: Valborg, hos Fredrik och Evelina
Känslan: Trött
Ilska: Hmm, säkert nåt med pengar, pengar som jag inte fått... :S
Resa: Bulgarien i september
Glädje: Jag är glad nu!
Dröm: Hmm, den ska jag nog inte berätta om här... ;)
Boken du läste: Åsa Larsson - Till dess din vrede upphör
Personen du träffade: Malin, när hon var uppe och hämtade Zigge
Personen du pratade i telefon med: Mamma
Personen du fick sms av: Sandra
Gången du åt en 7-eleven korv: Har jag nog aldrig gjort...
Gången du var utomhus: Ett par timmar sen
Gången du sov: I natt
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Söndags
Saken du köpte:
Tamponger :S

Om dig

Namn: Louise
Ålder: 23
Smeknamn: Lollo
Syskon: Lillebror Victor och sladdlillasyster Amanda
Sysselsättning: Arbetslös för tillfället. Men har ändå fullt upp jämt!!
Linje/klass: Förhoppningsvis tillhör jag en klass i höst! :D
Hårfärg: Flerfärgad!!
Ögonfärg: Blå/gröna


Haha, ja, det var väl inget nytt det inte!! Men jag har ju fått 5 min att gå!! ;)

Nu ska jag nog ta med mig datorn in till sängen och kolla på en film eller nåt. Sover helt ensam inatt, Benny jobbar och Zigge ville sova nere hos Malin! Mysigt för Malin och Zigge och sova tillsammans! :)

God Natt!!

Nyklippt och nyfärgad!!

Datum:2009-05-12 Tid:20:35:00   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Japp, nu är man fin och fräsch i håret igen! :) Blev jättebra! Är jättenöjd! Tog 3-4 cm på hela längden överallt. Sen lite mörk toning i utväxten, så man inte ska se gråhårig ut! Och sen ljus-guldiga slingor på det!

Eftersom jag hade massa olika nyanser redan i håret, ser det nästan ut som om det är slingat i massa olika färger! Både blont, guldigt, ljusbrun, mellanbrun, mörkbrun och så en touch av rött. Haha!! Snacka om flerfärgad! :P

Är lite svårt att se på bilderna, blixten förstör ju lite.. Men på ett ungefär! Tog ju ingen direk "före"-bild nu, men ni får väl jämföra med hårfärgen från bilderna från igår, då när jag badade Zigge!




Badat Zigge!!

Datum:2009-05-11 Tid:23:32:14   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Nu är Zigge nybadad! Han är så fin och len i pälsen så!! :D


Här har jag precis "fångat" honom, och han vet vad som väntar...
Och han blir dubbelt så tung när han ska in i badet kan jag lova! Fattar inte hur en hund kan bli tyngre, så som han blir då! :P


Lite småotäckt...


Fast det är ju ändå skönt!!


Och så lite schampoo...


Snart färdig...


Och äntligen klar!! Bara torkning och föning kvar!!

Nu har han torkat till ordentligt, så nu ska vi ut så jag kan ryckta honom lite igen. Han fäller som bara den!! Tvättade precis han filtar och handdukar nu, fick göra rent i tvättmaskinen efter hans grejer var färdigtvättade! Det var hundhår i hela maskinen! För att inte tala om luddfiltret på tummlaren... Haha!! Och det är bäst att vara noga och göra iordning efter sig, annars sitter det väl en sur lapp i tvättstugan från någon granne.. :P

Nä, ut och hämta sista tvätten, tyckta hunden och nattkissa med honom! Sen blir det sängen!!

God natt!!


Måndag igen!

Datum:2009-05-11 Tid:12:31:12   I kategorin:Allmänt | 4 Kommentarer

Då var det en ny vecka igen då!

Har precis ringt runt till Linköpings alla frisörer, (känns det som i alla fall) för att hitta nåt bra ställe och klippa och göra slingor på. Både Anna och jag ska göra smma sak, och ville ha tid någonstans samtidigt. Det vanliga stället som Anna brukar gå till, hade inte tid de närmaste två veckorna. Så det blev att börja ringa runt! Eftersom Anna jobbar nu, så ringde jag, eftersom jag är hemma!

Det är jätte, jättemånga frisörer som är så dyra! Jag menar 500 spänn för och klippa sig?!?! Jag kommer ihåg när jag bodde hemma, då kostade det 180 kr att klippa sig i Sörping!! det är lite skillnad det! Så de första åren jag bodde i Linköping, åkte jag till Sörping för att klippa mig! :P

Vi fick i alla fall tid på Brännpunkt imorgon kl 16, båda två! Och det var inte farligt dyrt där heller, trodde det var en av de dyraste ställena. Men tydligen inte! :D

Jag ska klippa topparna bara, sen lägga i ljusa slingor! Vara lite ljus nu till sommaren! :D

Funderar på och ta in Zigge i badrummet och duscha honom lite nu. Sen ska jag söka lite jobb, så jag har det klart till imorgon. För imorogn blir det ju in till stan två gånger, först på förmiddagen till Arbetsförmedlingen, sen eftermiddagen och klippa sig! :D



Dansuppvisning!!

Datum:2009-05-10 Tid:22:55:58   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Idag var det dansuppvisning i Borgen i Norrköping! Och barnen/ungdommarna var lika duktiga som vanligt!


Amanda innan uppträdandet.
Visst ser hon stor ut! Nästan vuxen ju! :P  I alla fall i mina ögon...


Masken på, som de skulle ha på när de dansade


Amandas grupp visas på skärmen...


Början...


Amanda är den åt vänster av dem i mitten :)


Alla dansare


Amanda i mitten!


Efteråt åkte vi till Knäppingsborg och åt lite mat. Här - Victor!!


Jag åt en jättegod kycklingwraps


Amanda kom med sin mat och en flaska öl i handen. Såg lite konstigt ut! :P


Men det var ju pappas öl


Jag funderar på och göra ljusa slingor i mitt hår, som mamma gjort. Vi har nog ungefär samma hårfärg i botten, så jag borde ju bli nåt liknande henne! Och jag tror jag vill vara lite ljus nu till sommaren, och sen bli mörk till hösten igen :)

Har vart en lång dag, så det börjar bli dags för sängen för mig och Zigge nu. Benny gick precis till jobbet, han skulle jobba extra inatt.

Imorgon blir det en lugn dag, inget speciellt och göra. Bara vara hemma! Kankse bada Zigge, han skulle behöva det.. Funderar på och ringa vårdcentralen också, se om de har någon tid till mig. Var ju länge sen jag var där nu, börjar bli dags och gå dit på ett besök! :P Innan högkostnadskortet går ut!! :P

God natt!!!





God Morgon!!

Datum:2009-05-10 Tid:08:53:13   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Hämtade mitt paket från Haléns igår, beställde det i sondags tror jag, och det kom i fredags. Det är snabbt de! :) Beställde världens skönaste byxor, eller piratbyxor eller 3/4 byxor, många olika namn :P



Hade ett par gråa innan, och ny beställde jag ett par svarta och cericerosa! :D För bara 99 kr/st är det ju helt ok! Så bra att det är fickor på också, så man kan ha mobilen och nycklar i fickorna när man är ute och går eller joggar. För det är dåligt med fickor på träningskläder annars!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen bär det av på dansuppvisning! :D


Såhär såg det ut på förra dansuppvisningen, innan jul!
Amanda i den svarta tröjan!


Snart har alla ögondroppar.. :P

Datum:2009-05-09 Tid:15:26:56   I kategorin:Allmänt | 4 Kommentarer

I torsdags var Malin och jag med Zigge till veterinären. Tog lite prover för att se om medicinen han äter nu hjälper ordentligt. Får svar på det på måndag!

På torsdagseftermiddagen höll Benny på med bilen och lagade rost. Var i ett garage nere på Cloetta och grejade med det. När han sen kom hem på kvällen, kände han att han hade fått in nåt i ögat. Han hade fått in en metallflisa. Gick inte bort med ögonskölj (använde Zigges, fast det är till människor egentligen) eller om man petade på det. Ringde sjukvårdsupplysningen, och de sa att han skulle avvakta till fredag morgon kl 7, när ögonmottagningen öppnade inne i stan.

Och våran bil stod ju nere på Cloetta, nymålad med rostskyddsfärg, så den ville vi ju inte köra med förens den torkat. Ringde Jenny, som var snäll och lånade ut sin bil! Gick ner på kvällen och hämtade den, så vi skulle ha den hemma på morgonen, om vi skulle behöva åka in.

Benny gick upp kl 7 och ringde, fick en tid inne på ögonmottagningen kl 9. Var en metallbit som hade satt sig fast. Först plockade de bort metallflisan med en pincett. Tydligen blir det rost runt om direkt när man får in metall i ögonen, så de var tvungna att slipa bort rosten med någon sorts slip. Sen fick han en ögonsalva som han ska ha i ögat.

Så nu är det ögondroppar och ögonsalva överallt här hemma, hunden har, och Benny har! :P Gällar att hålla isär på allas tuber!! :P

Jag gjorde mina naglar igår!! :D gjorde förstärkning med fransk manikyr. Jättefint! :D Kändes lite ovant igår, men nu märks det inte. Skulle hålla mellan 4-6 veckor. På ringfingren och tummarna, har jag ett rosaglitter-mönster också! Så fint!! :)






Sen tog vi det bara lugtn igår kväll. Såg på film, Marley and Me. Fasen så sorglig!! Herregud vad jag tjöt i slutet, när de var tvugna och avliva sin hund... Kramade Zigge i soffan och ville inte kolla mer på filmen!! :(

Nu ska vi väl börja med maten vartefter, ska grilla! :D Och göra Malins potatissallad som vi gjorde Valborg! :)

Imorgon bär det av till Norrköping, Amanda har dansavslutning. Var och köpte mig ett dygnskort förut, ska ta buss och tåg dit imorogn. Benny, Marcus och Martin ska ut och fiska imorgon, och har ju bilen då. Så jag ska ladda med min nya ljudbok i öronen, bussen går hemifrån 10.33 och dansuppvisningen börjar 13.30. Haha, då är det lite resväg och lite väntatider!! :P Jag tycker faktiskt att det är ganska skönt att åka sådär, och ta de lugnt. Ska man köra själv är man ute i sista sekund och får stressa, ska leta parkering och köra vilse (vilket jag gör varje gång jag ska till Amandas dansuppvisning. Fattar inte att det kan vara så svårt att hitta till Borgen i Norrköping :P ) Plus att det är mycket, mycket billigare än att åka bil, och det är ju bra!! :D

Föresten, Benny har startat en blogg, så kolla: http://bennybrandman.blogg.se




Onsdag 6 maj 2009

Datum:2009-05-06 Tid:11:03:42   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Glömde ju och skriva i inlägget om nya lägenheten, att blir inflyttning någon gång i mitten av juni! :D :D :D Hon som bor där nu, ska flytta ut den 15 juni, sa hon. Så årets midsommarfirande kankse blir i form av en flytt! :P Hihi!! Skönt att det inte är så långt kvar nu. Om en månad är det ju dags att börja packa på riktigt! Så blir det först flytt, sen jobb, sen skola! Stressig sommar!

Pratade om semester igår, jag och Benny. Vi hade ju pratat om att åka till Gotland i sommar. Har aldrig vart där, och jag tror att det är så fint där! Men det ser nog ganska mörkt ut... Åker vi, vil vi ju vara bort närmare en vecka. Och först är det flytt, och sen ska jag jobba. Efter jobbet är slut, boder skolan börja. Och åka bara över en helg känns lite stressigt... Så vi får väl satsa på Gotland nästa år istället då..

Men någonstans måste vi åka i alla fall!! Det är inte sommar för mig om man inte åker på semster, helst och campar!! :D Så det kommer väl bli helgsemster istället! :)

Onsdag idag då... Tråkigt väder... Regn.. Var är solen? Jag måste ha lite sol, så jag kan sola bort min solbränna, höll jag på och säga! Nä, men nu de här dagarna när det har vart sol, har jag gått i linne. Och man kan ju säga som så, att det ser ut som jag har ett vitt linne på mig när jag är naken. Värsta solbrännan, på vissa ställen.. :P Så skulle ju behöva jämna ut lite.. ;) Annars får jag väl gå ner till solariet :)

Ända planerna som är för dagen, är väl att tvätta lite. Det räcker! Tvätta och sen lyssna på min ljudbok, den är snart slut. :) Och kankse leta fram någon ny ljudbok att lyssna på efter den där. Någon som har nåt förslag på en bra ljudbok? :)

Imrogon ska vi åka till veterinären med Zigge, och kolla om han mår bättre nu. Ta lite prover igen och se om medicinerna han har ätit hjälper. Hoppas verkligen det!


Ny mobil

Datum:2009-05-05 Tid:21:45:18   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Jag vill ha ny mobil. Hittade en så jag tycker är jättefin. Men gillar ju inte modellen. Vill ha med upphöjda knappar, och det är det väl inte på den där mobilen. Fast det är väl bara en vanesak... Men vacker är den!


Nile City 105,6!!

Datum:2009-05-05 Tid:20:44:11   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Haha, jag och Malin har kollat på Nile City idag! Fasen så bra det är! Farbror Barbro, Greger, Percy, Weiron i ottan och alla andra! Haha!! :D Såg 4 av 6 avsnitt, så vi har ett par kvar! ;)




Kvällen!!

Datum:2009-05-04 Tid:21:24:14   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Benny gjorde pannkakor, det är nåt han verkligen är bra på! Shit alltså, så goda de är!! Vräkte i mig 5 st!! :P Så jag är fortfarande porppmätt!!

Efter maten tog jag och Benny en prommenad runt kanalen. Det är så fint nu, när allt börjar bli grönt!






Just det, igår kväll när vi var ute på kvällspromenad, kom den här sötnosen fram! Tycker de är så söta! Men tydligen fullt med sjukdommar på dem, så Zigge får inte sniffa på dem!



Nu ska jag göra en kopp te och kolla på Ballar av stål. Sen blir det sängen, ska upp tidigt imorgon ju!!


Jag vill göra naglarna!!

Datum:2009-05-04 Tid:13:47:44   I kategorin:Allmänt | 4 Kommentarer

Sitter och kollar på bilderna från när jag och Sandra var i Bulgarien. Då gjorde jag naglarna 2 gånger på en vecka föra att det var så billigt! Här hemma kostar det ju tyvärr lite mera.. Men jag vill göra det igen!! Funderar på om man ska kolla upp nåt ställe och beställa en tid...


Kolla naglarna, vill ha så igen!!
Och den kycklingkebaben som jag äter där var sååå god!!



Och så behöver jag klippa mig också!! Sitter även och funderar på om jag ska fortsätta vara mörk eller inte, för toning håller på och gå ur massor nu. Är någon ful mellanfärg nu igen. Så, ska jag tona det mörkt igen, eller ska jag försöka få tillbaka det blonda, med blonda slingor?? Vad tycker ni? Vilket passar jag bäst i??

Huset!

Datum:2009-05-04 Tid:13:31:42   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Just det! Vi var i nya lägenheten igår kväll och mätte och kollade lite :) Skulle framförallt kolla hur stora vedklamparna skulle vara till öppna spisen, vi måste ju fixa ved nu. Och man kan ju inte köpa för stora vedträn heller :P

Så passade vi på att ta lite mått när vi andå var där. De är riktigt stora rummen, både sovrummet och vardagsrummet. Skulle det bara stå en dubbelsäng i sovrummet, är det så att det skulle eka nästan! :P Och köket också, så vi måste köpa ett nytt större köksbord, annars kommer vårt försvinna i köket :P Hihi!!

Nä, men nytt köksbord och ny sängram, det ska vi köpa sen när vi flyttat. Jag vill ha ett 6-sitsigt ekbord i köket. Och sen en vi sängram, med vita sängbort till. Gillar Hemnes-serien från IKEA. Och sen ett vitt lite mindre skribvord i sovrummet också.

I det lilla sovrummet ska vi antadligen ställa en säng, ha som gästsäng och även när Benny jobbar natt så borde det vara tystare i det sovrummet, så han kan sova där. Annars blir det pluggrum där. Vi ska vl se vad som passar bäst :D



Kö, kö, kö...

Datum:2009-05-04 Tid:12:33:16   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Har precis pratat med Arbetsförmedlingen nu. Måste ju meddela att jag fått jobb, så de vet det. Och vilken telefonkö!! Herregud! Började på att jag var nummer 113 i kön!! Trodde aldrig jag skulle komma fram..

"Du har plats 113 i kön, vi besvarar ditt samtal så fort vi kan".........plats 107........99........87......62......45....13.....7..... och sen blev det jag!! Gick jättefort!! Eller fort och fort, men kankse 5 minuter, och det är ju ganska snabbt ändå, med tanke på att det var 112 samtal före mig!

Hon som jag pratade med blev helt överlycklig när jag sa att jag fått jobb. Skrattade och var så himla positiv. Så det var ju bara att spela med...

Nu ska jag gå ut med lilla prinsen, sen ska jag nog bege mig ner till Ljungsbro City, måste till banken och sätta in mina pengar. Fick inte in pengarna på kontot den här gången, fick det på en utbetalningsavi. Heter det utbetatalningavi? Eller check kankse? Jaja, ska i alla fall gå dit och lösa in den!!

Annars blir det nog lungt idag. Känner mig sur idag. Vaknade sur. Har inte så mycket lust med nåt, bara vara... Ska nog bara ligga i soffan och lyssna på min ljudbok och mysa med Zigge!


2:a maj!!

Datum:2009-05-03 Tid:13:16:17   I kategorin:Allmänt | 3 Kommentarer

Igår var vi i Skärblacka en sväng! Lite bilder från då:


Björn och Börje skulle bygga räcke på balkongen


Zigge han låg och sov i sin korg under ett paraply på gräsmattan :)


Benny busade med barnen på studsmattan


Undrar vem som har roligast - barnen eller Benny :P


Vi var ute och gick en sväng, och Zigge blev trött. Istället för och bära honom, fick han åka i Novas vagn :)


Han satt där så snällt, så han tyckte nog det var skönt :)


Hmm, är det något som inte stämmer på den här bilden?? :P


Mat - tacos!! :D


Alla hungriga :)


Nova matade Zigge


Och Zigge åt så snällt så!


Efter maten tyckte Nova att Zigge skulle dricka lite också. Så hon doppade sina fingrar i hans vattenskål...


... och lät honom slicka upp vattnet från fingarna :)


Balkongen snart färdig!!


Hund i hatt!! :P


Precis innan vi åkte hem, somnade Zigge såhär i Bennys knä! Han gränslar både Bennys ben och armstödet på stolen. Ser ju inte direkt skönt ut.. :P


På kvällen när vi kom hem, gick vi en sväng vid kanalen. Vattnet låg helt spegelblankt.


Benny som ska kasta macka


Fint, solen håller på och gå ner :)






1:a maj!!

Datum:2009-05-03 Tid:12:44:09   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

1:a maj tillbringades i Godegård, någon håla långt ut i skogen! :P Det är tydligen marknad där 1:a maj varje år. Hade aldrig hört talas som det förut, men Benny hade hört det av någon på jobbet. Så vi åkte dit!

Långt och kråkigt var det dit! Smal väg och gjick inte att köra speciellt fort. Så det tog säkert närmare en timme att åka dit.

Men det var en jättestor marknad! Massa, massa stånd! Köpte mig ett par solglasögon, trosor och så självklart en strut med brända mandlar! :D Vi gick där ett par timmar, är lite kul och bara gå runt och kolla på allt som finns.

På vägen hem stannade vi till vid Hultsjön och åt äpple :) Måste ju ha matsäck med sig när man åker så långt! :P


Benny ♥


Kolla så fint vattnet glittrar!! Inte långt kvar tills man kan bada ju! :D


På kvällen skulle Benny lära Zigge lite konster, fick han för sig...





Jag testade ett nytt recept igen, potais-, zuccini-, rödlöks-, tomatgratäng med fetaost på. Var riktigt gott! :)


Valborg

Datum:2009-05-03 Tid:12:29:12   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Valborgsmässoafton började med att jag och Malin åkte in till stan för att handla lite gejer till grillningen på kvällen :) Gjorde sån himla god mat, nya recpet som Malin hade! Ni ska få se bilder på maten sen längre ner..

Vi åkte till en mopsuppfödare som Malin kände också. Så söta små hundar hon hade! Å så busiga de var. Sprang och bet i byxbenen och skosnörena! Hon hade väl ett 20-tal moppsar och lite taxar och taxvalpar.


De små taxvalparna! Och sen en svart mopps bredvid mig!


Här är Gordon, en 10 veckor gammal moppsvalp. Vilken fart det var i honom! En riktig bushund! Här får han slicka lite grädde :)


Hon hade en jättefin papegoja också, som satt med oss ute och fikade


Malin med en taxvalp.


Så söta!! :)

Efter besöket på moppskenneln åkte vi hem och solade lite, sen började fixa den goda maten! Sen på kvällen bar det av till Fredrik och Evelina!


Där flickorna satt i soffan, medans pojkarna grillade :D


Mat!!


Fredrik och Evelina!


Gott gott!!


Här var våran goda mat!! Hemmagjord pototissallad, som det är klyftpotatis i, bönsallad, pesto och grillad kycklingfilé. Det var såååå gott!! :D


Det blev lite kyligt frammåt kvällen, så vi förflyttade oss innåt.


Skål!!


Marcus spelade gitarr, så mysigt!!


Hmm, kan det vara så att de är inne i en diskussion om jobbet?? :P


Frammåt småtimmaran bar det av hem till Marcus för lite efterfest


Jag och Ankan


Det är så himla mysigt och trevligt när Marcus spelar och vi sitter och sjunger! I love it!!



Fick jobb idag också.
De ringde från Cloetta.
Så jag ska börja där snart igen...




RSS 2.0