Badat i Hultsjön

Datum:2008-07-31 Tid:23:51:24   I kategorin:Allmänt | 4 Kommentarer

Kom precis hem från Hultsjön, har vart där och badat med Anna och Jocke. Var riktigt skönt i vattnet faktiskt! Säkert över 25°C tror jag! Varmare i vattnet än över ytan till slut.

På vägen dit stannade vi och köpte en engångsgrill och lite korv, så vi kunde grilla lite.


Jag och Anna badar


Vi tände grillen


Fortfarande ljust, precis när solen går ner


Dax för vurre!!


Pussipuss


Var hungrig efter badet ;)


Hmm.. Jocke??


Sötisarna äter korv


Såhär såg det ut när vi åkte hem, nästan lite spöklikt..

Precis när vi badat klart sista gången och skulle åka hem igen, kom det två rävar och sprang runt på gräsmattan och letade mat. Jättekonstiga, de var inte rädda alls, kom jättenära. Men fina var de!!


En av rävarna

Ja, det var en trevlig kväll, och väldigt skönt och komma ut och bada och svalka av sig lite! :) Men nu är det väl bäst och hoppa i säng, ska ju upp hyfsat tidigt imorgon! Ska åka till Vadstena med halva Bennys släkt! Och vi ska möta dem i Berg, för de ska fika där! Hallå, det är inte långt till Berg för dem! Den sträckan åker vi ju var och varannan helg ju, och inte stannar vi på vägen då för och fika! Phu!! Jaja, alla är vi ju olika.

Nä, dax och krypa ner då!

God Natt!!

Bokat resa!

Datum:2008-07-31 Tid:15:34:06   I kategorin:Allmänt | 6 Kommentarer

Nu har vi precis bokat resa till Helsingfors, kryssning söndag till tisdag!! :D Så kul!! Vi ska ha en A-hytt och äta buffé 2 ggr och frukostbuffé 2 ggr!! Kan de bli bättre eller??

Vi åker med Silja Symphony, den där stora med shoppinggatan i! Och sen har vi en hel dag i Helsinfors! :D


Den här ska vi åka med!!

Pratade annars om och åka till Sthml och vara där några dagar, men det blir så dyrt allt. Tåg, hotell och så om man ska göra nåt, typ Grönan. Så de blir såhär istället!! :)

Fiskat

Datum:2008-07-31 Tid:12:48:14   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Igår var jag och Benny ute och fiskade lite! Eller inte så lite, vi var ute i båten 5 timmar, sen tar det nästan 1,5 timme och åka dit, så det blev ju hela dagen!


Benny fixar iordning båten för avgång

Det dröjde inte alls många minuter innan Benny fick fisk, såklart. En liten abborre blev det! Men Benny bara klappade den lite, och sen slängde han i den igen.


Lilla abborren


Jag har en geting i håret ju!!! Ahhhh!!!! Tur att jag inte visste det då,
för då hade jag nog hoppat i sjön!! Haha!!

Vi åkte runt och trollade mest, stannade bara på ett par ställen och kastade lite. Men det blir jobbigt och bara sitta stilla i båten hela tiden, så vi var uppe på land lite också, för att röra lite på sig och för och kissa.


Måste ju kolla mobilen när man kommer upp på land ju

Jag tror att jag ska bli fotograf eller nåt! Tycker det är jättekul och fotografera olika saker nu! Jag fotar allt! Allt, allt!! speciellt naturgrejer. Kolla:


Fin fjäril


Lite lingon på ön vi gick iland på


Det fanns näckroser i sjön


Varmt, hatten åker på :S


Fint!!

När vi kom iland igen och skulle åka hem på kvällen, kom det fram flera regnbågar, på tre ställen samtidigt, var de! Lite häftigt och se!


En av regnbågarna

Nä, nu ska jag gå och städa lite, behövs, tror inte jag gjort det alls på semestern! Ahh!! Fast, vi har ju inte var hemma knappt.. Och sen skulle Victor komma förbi och fika på vägen hem från jobbet. Tvätta lite måste jag med. Just det, vi har inte fått nån ny klump till tvättstugan än! Så Benny ringde Stångåstaden förut för och kolla var vår klump var, men det låg en beställning på sen ny klump hos ett annat företag. Så den kommer väl vartefter.. Tur att det alltid finns tider, så man inte behöver boka, då hade de ju inte vart så kul. :S

Dax och sätta igång!!

Puss

Beskök i Norrköping

Datum:2008-07-31 Tid:12:22:20   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

I tisdags klippte jag mig! Fick äntligen en tid, vet inte hur många gånger jag ringt och kollat om det finns nåt ledigt samma dag, men inte funnits nåt. För jag vill inte boka nån tid i förväg nu under semestern, jag vill ju inte vara uppbunden bara för en klipptid, som jag kan göra när som annars! Men, hur som helst, i tisdags blev det av! Jag klippte bara topparna och tunnade ur massor, nästan inget hår kvar!! Haha! Nä, men det känns ju bara så första dagen! Jag har så himla tjockt hår, så det behövs göras varje gång. Och frisören var jättetrevlig, vi pratade Bulgarien massa, hon hade vart där, dit vi skulle!

Efter klippnignen åkte jag med Benny till Norrköping, och han åkte vidare och fiskade. Var runt hos flera stycken och bara åt och fikade hela dagen! ;)

Hur som helst, så var besök nummer 3 hos Andreas och Lovisa! Var länge sen jag var där. Vi gick till HC och handlade lite och köpte fika. Satt hemma på deras balkong sen och fikade på det goda vi köpte! Lovisa åt negerboll och jag åt biskvi med bit choklad med smultron- och päronfyllning!! Ja, det var så underbart gott som het låter!!


Fika!! Men Lovisa har redan ätit lite på sin negerboll ;)

På kvällen var det dags och åka vidare, och besök nummer 4. Tog bussen till Sandra (ville inte gå i värmen från Hageby och nästan ända ner till polishuset) och var med henne på jobbet fram till hon slutade. Och lagom när jag kom hade hon gjort mat, fläskfilé och grönsaker och tzatziki! Så passande!! ;) Haha!! Det var riktigt, riktigt gott!


Och, ja, Sandra och jag är tzatzikiomaner!! :P

När Sandra slutade kl 22, skulle vi tvätta hennes bil, den var helt kletig!! Sandra hade ju ställt den under träden på Kungsgatan, inte så smart. Så vi åkte ut till Shell, och tänkte, det är ju halva priset på vanliga biltvätten så här sent på kvällen, så vi tog en sån! Och jag tror inte att det hade vart så kul och stå och gno på det där kladdet själv..


Innan tvätten. Kolla på fönstret, man ser hur kladdig bilen är där,
i skenet från blixten

Och det gick ju som det brukar när Blondie 1 o 2 ska göra saker de aldrig gjort förut. Haha! Körde lite fel först, missade infarten till tvätthallen, fick köra ett extravarv på parkeringen.. Haha! Sen var vi väldigt trött också, bådatvå, och det gjorde nog sitt till. :P


Sandra lite nervös, hennes första tvätt


Hmm, vad är det här? :P


Här syns iaf att håret är kortare framtill!


Sen kom fluffet över bilen, bilen blev som en stor bakelse!


Bilen är klar!! Inget kladd längre!!

Lagom när bilen var tvättad, ringde Benny och sa att han var på g, att de hade fiskat klart. Han kom och hämtade mig och vi åkte förbi Björn och Madde också på vägen hem, och hämtade lite grejer vi glömt. Var inte hemma förens strax innan 12, och då var jag ju hungrig igen, så vi åt lite på film. Såg Arn, men, jag har en lte fråga. Ska inte Leonardo DiCaprio eller vad han nu heter vara med i den? För vart är han då i sånna fall! Jag såg honom då inte! Om han inte har ändrat sig sen Titanic, vill säga!! Haha!!

Måla hus

Datum:2008-07-28 Tid:23:27:30   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

På fredag förmiddag åkte vi till Bennys föräldrar. Tog det mest lugnt den dagen, bara va helt enkelt. Men på lördagen var det full fart hela dagen! gick upp kl 7 och började måla dirket, innan det skulle bli för varmt. Målade ungefär en timme, sen var det frukost! När jag sen målade vidare efter frukosten, kände jag nåt som höll på och kliade på halsen. Trodde jag fått ett myggbett eller nåt, men det kliade som bara den efter ett tag! När jag kände på det, var det en liten "plupp" där på halsen. Vågade inte pilla på det själv, tänkte, om det skulle kunna vara en fästing. Och mycket riktigt, det var en fästing! Mitt på halsen! Vilka små as!


Måla, måla, måla.. Till och med blåkläder har jag på mig ;)

De hade hyrt en lift, så man inte skulle böhva stå på stege överallt och måla. Och dessutom går det inte att nå enda upp på huset från marken med stege, eftersom huset är så högt. och vem blev uppskickad i liften för och kolla hur långt upp man kunde åka? Jo, jag! 12 m rakt upp! Det var lite utsikt där uppe!


12 m upp!!

Vi hann klart hela huset på lördagen, all röd färg blev målad då! Så det gick väldigt bra!

På söndagen var det bara lite vitt runt fönster och så som målades.

Kolla före och efterbilderna på huset, det är stor skillnad!


Före..


Efter.. (Bara lite vitt runt fönstren kvar)

Så på söndagen gick jag och Benny ut en sväng i skogen och kolla om det fanns någon svamp. Var väldigt tort i skogen, men hittade ändå ganska mycket. 5 hg blev det, när de var förvällda och klara! 


Mumma!!

På kvällen åkte vi hem, men åkte först förbi Virlången, en sjö vid Stavsjö, där Benny haft sin båt tidigare, för att kolla om det fanns någon plats ledig. Och det gjorde det, så båten ska i nu i veckan! Stannade till hos Ingrid och Roger också, när vi ändå var där uppe och for! :)

Var nog inte hemma förens närmare 11 på kvällen tror jag, men det var så skönt och få komma hem och framförallt få sova i sin egen säng! :)

Slapptorsdag

Datum:2008-07-28 Tid:23:02:44   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Har bara solat och badat hela dagen! Bara njutit av att vara på landet!

Katterna har däremot hållit igång idag. Vet inte hur många möss de har tagit och bärt hem till mig idag! De tror väl inte att jag kan fixa mat själv, nu när inte mamma är hemma ;) Och varje gång de har kommit med en liten söt oskyldig mus, har Wilma sprungit fram och vill vara med och leka med den också. För katterna dödar ju inte direkt mössen direk. Nä, det ska lekas med dem så länge som möjligt först, så de nästan dör av utmattning istället. Vilka hemska djur katter är egentligen!


Här är de ju ganska söta och helt oskyldiga, Ior och Tarzan


Men här har MördarTarzan vart i farten

Framåt eftermiddagen kom Victor hem, han hade inte vart hemma på två veckor, bara vart i Mjölby och jobbat hela tiden. Victor och Benny slängde sig i poolen igen, och Marcus, Victors kompis kom och fikade. Sen tände vi upp grillen och gjorde mat! hade haft kött liggandes i marinad i två dagar och tzatziki som stått och verkligen dragit till sig! Benny däremot, grillade sina fiskar som han fick dagen innan när han fiskade. Halstrad abborre, blev det för honom.


Bennys abborre

Senare på kvällen kom mamma, pappa och Amanda hem igen från sin semester.

Grekisk buffé

Datum:2008-07-28 Tid:22:47:28   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

På onsdagen var Benny ute och fiskade med Roger, och jag och Wilma (mina föräldrars hund) låg under äppelträden i en solstol hela dagen och bara tog det lugnt. Det var ju så varmt, gick ju inte vara i solen ju! 


Här, med en korsordstidning och en flaska vatten, tillbringade jag större
delen av dagen


Wilma tyckte också det var väldigt varmt

När Benny och Roger kom tillbaka på eftermiddagen, grillade vi lite korv och åt och satt i trädgårdsmöblerna under äppelträden och pratade. När Roger åkt hem, badade jag och Benny lite i poolen, var 24°C varmt ett tag på eftermiddagen i vattnet! Riktigt skönt faktiskt, framförallt svalkande!

På kvällen åkte vi ut till Moon och åt, det var grekisk buffé där. Så mycket god mat! Jag var så mätt när jag gick därifrån! Blev dock lite besviken på vattnet, det gick inte och dricka vanliga kranvattnet, för det hade kommit in havsvatten i vanliga dricksvattnet. Så jag fick dricka juice till maten, väldigt ovanligt. Det gick inte ens och dricka te där, det smakade som man fick en kallsup när man badade.


Massa god mat


Grillen gick hela kvällen


Benny testade musslor :S

Efter maten tog vi en promenad ner till bryggorna och badplatsen.


Tänk om man bodde såhär, alledeles vid vattnet..


Lagnöbron, tyckte bilden blev väldigt fin!


Spruta och S:t Anna

Datum:2008-07-28 Tid:21:32:25   I kategorin:Allmänt | 8 Kommentarer

Nu har jag ju inte varit hemma på nästan en vecka igen, så nu har jag ju massa att ta ifatt och skriva om!

Jag börjar med tisdagen (22/7), gick upp tidigt och åkte til Norrköping och hämtade upp Sandra. Vi åkte ner till stan, till Medicin Centrum eller vad det heter, där vi skulle vaccinera oss. Gick upp och fick lite emblasalva (vi HATAR sprutor) och gick sen till hotellet snett över gatan och åt frukostbuffé!! Salvan skulle ju sitta på en timme, så vi satt där en hel timme och bara åt och åt! Det var sååå gott!!


Frukost!!


Emblasalva.. :´(


Det är ju tur att man inte behöver diska efter sig ;)

Efter frukosten gick vi tillbaka för att få våra sprutor. Jag tog min först, känneds ingenting! Sandra var så jätte, jätteduktig när hon tog sin, det gick mycket, mycket bättre än de gjort tidigare! (Du är så duktig Sandra, nästa gång går det ännu bättre!!) Så nu ska vi tillbaka den 20 augusti och ta spruta nummer 2, och sen nummer 3 ska tas efter 5 månader. 500 spänn styck, kostar de, men då har vi skydd resten av livet också! Och det är det absolut värt, ska ju inte utomlands bara en gång i livet ju!

Efteråt var vi helt slut, båda två. Vi gick en sväng på stan lite. Upptäckte en ny affär som jag aldrig vart i förut, New Yourker (tror jag det stavas) gud vilken underbar affär!! Massa fina färger på kläderna! Jag köpte 3 linnen, lila och rosa! ;) Sen köpte vi en liten present till Benny också..


Benny öppnar..


Och fick en spygrön tröja, den verkligen lyser, men det syns inte så bra på kortet

Sen tog vi en sväng till ÖB, skulle köpa ett par dunkar till vatten i helgen.


Äntligen vatten!!

Efter ÖB släppte vi av Sandra på hennes jobb, och vi åkte till S:t Anna, hem till hunden och katterna. Lagon när vi stannar bilen hemma i S:t Anna, ser jag att Sandras hemnyckel ligger i vår bil!! Och näraste extranyckel fanns utanför K-holm, och det är ju ännu längre ifrån Norrköping än S:t Anna. Så framåt kvällen tog vi en tripp in till Norrköping igen. Men vi stannade i Sörping, på Smultronstället ;) Mycket gott! Och världen är ju allt bra liten, för vem sitter där inne och åter glass när vi kommer? Jo, Jenny och hennes familj. Man kan då inte vara ifred någonstans! ;) Vi tog samma glass båda två, Twin Peaks, med daim- nougat- och chokladglass, mjukglass och varm fudge! den var riktigt riktigt god!!


GLASS!! (lägg märket till Bennys nya tröja i bakgrunden ;) )


Jag blir så trött på folk!

Datum:2008-07-21 Tid:20:21:47   I kategorin:Allmänt | 4 Kommentarer

Fan, jag blir så trött på folk! Var precis ute i tvättstugan nu, som jag nyss skrev att jag skulle. Och när jag kommer ut dit, är tvättstugedörren uppbryten! Min klump som satt i låset är borta och låsgrejen är helt sne! Varför?? För ingenting är borta, varken tvättmedel eller sköljmedel eller någon tvätt! För tvättmaskinerna var inte ens öppna! Fan!! Jag blir så trött! Så onödigt!! Om man sen inte ska ta nåt heller!! Åhh!! Så vi ringde Stångåstadenjouren och sa att låset var paj. Och vi ville ha en ny klump sen ;) 


Ja, man blir ju lite ledsen. Men mest ARG!!

Mat, minigolf och glass

Datum:2008-07-21 Tid:19:47:35   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Var inne i stan en sväng på förmiddagen och köpte en luftmadrass, som vi ska ha som extrasäng här hemma. (Är nog skönt för Victor i alla fall, soffan är skön säger han, men alldeles för kort för honom.) Den är nästan lika stor som en dubbelsäng, 163 cm bred är den! Och hög också, 50 cm hög! Det är faktiskt skönt, nästan lite pensionärsvarning ;)


Nya madrassen

Var nere i Berg en sväng på eftermiddagen med Anna och Jocke och åt mat på Jenny´s. Var riktigt gott! Fast jag blev riktigt besviken på dem, de tog betalt på för vattnet till maten! Hallå, kranvatten! Nä, där går gränsen! Haha!! ;)


Anna och Jocke åt schnitzel med klyftpotatis och bearnesås


Jag och Benny åt kyckling- och quornspett med klyftpotatis och tzatziki

Efter maten tog vi en runda minigolf, gick väl sisådär! Svårt med golf!! Och avslutade med en god glass!! Det var mycket trevligt! :)

Nu ska jag springa ut i tvättstugan igen och hämta sista tvätten, och sen börja packa. Vi ska till S:t Anna imorgon och vara hund- och kattvakt där fram till torsdag-fredag någon gång. Sen åker vi till Bennys föräldrar direkt efter och ska hjälpa till och måla om deras hus under helgen. Så vi kommer väl hemåt tidigast nästa måndag, tror jag. Så de blir och packa stora resväskan! ;)

Just det, innan vi åker till S:t Anna imorgon, ska jag och Sandra vaccinera oss också! Första sprutan imorgon, sen blir det en till om en månad. :S

Nä, tvätten väntar!

Puss Puss

Födelsedagskalas och Uggla

Datum:2008-07-20 Tid:16:23:03   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Började lördagen med en lång joggingtur utmed kanalen innan frukost. Fast det är nåt som inte är helt hundra i foten alltså, när jag väl springer, känner jag inget, sen i slutet kommer värsta värken, och några timmar efter är det hemskt!! Konstigt!

Åkte till Blacka på förmiddagen, till Bennys bror, han fyllde år i veckan. Och han fick inte bara ett paket kan jag lova, tog lite tid och slå in alla ;)


Björns paket ;)

När vi kom hem igen senare på eftermiddagen, låg victor i badkaret och badade. Han hade slutat tidigare, inte jobbat sånt där hemskt långt pass som han alltid brukar (06.00-21.00) och ville komma och vara med oss istället för och sitta ensam i Mjölby!

Senare på kvällen dök det upp mer folk och vi satt och pratade och sjöng lite SingStar. Mycket trevligt!! Planerna var väl egentligen att vi skulle ta med oss picknick ner till Uggla och sätta oss på en filt utanför och lyssna och mysa lite, men efter ett par timmar här hemma, blev syskonen Pettersson så hungriga, så vi hade picknick själva, vid köksbordet! Så vi åt vår mat hemma istället!! :) (Fast det hindrade ju inte syskonen Pettersson från att äta en gång till senare, när alla åt ;) )


Här blandas det för fullt! Evve och Jenny var törstiga efter cykelturen ;)


Victor gör drink till Benny


SKÅL!! Fast jag sympatiskålar bara, jag gick på vatten hela kvällen!


Benny börjar redan bli lite rund under föttera ;)

Sen bar det av ner till Berg och Uggla. Vi kom precis när det började bli mörkt och kallt, så de var väldigt kyligt att sitta där! Tyckte i alla fall jag då, som var nykter. Men vi åt (igen!!) och satt där ett tag och lyssnade.


Mat!!


Evve och Ankan picknickar


Börjar bli lite småkyligt nu..

Gick till Maruks en sväng för och få lite värme! Och musiken hördes ju dit med, var u bara 50 m från kanalen!  Markus spelade gitarr, jättemysigt!


Markus spelar och Ankan sjunger


Jenny är törstig som vanligt ;)


Fyllegänet


Gruppbild

Sen bar det av hemmåt igen, för att fortsätta kvällen! Jag fick köra två vändor med bilen, var mer folk med hem till oss, än vad det var på vägen dit! Och polisen var ute och åkte på vischan mitt i natten också!


Fredric rockar loss när vi kommer hem igen


Lite SingStar


Så söta


Pussipuss


Fredric har äntligen fått av sig kepsen, stackarn!
Och jag sitter med en stor filt om mig, så kallt!!


Det var en jättetrvlig kväll och natt, kom nog inte i säng förrens närmare 5 på morgonen! Så idag blir den slappardag!

Puss å hej!

Vadstena och Stubbegården

Datum:2008-07-18 Tid:22:42:55   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Sov länge, och åt frukost läääänge. Hade helt enkelt en skön morgon!

Adecco-Jennie ringde och var lite pratsugen, (föresten, kankse inte ska säga Adecco-Jennie, gick bara av farten! Hon heter ju faktiskt bara Jennie ;) ) Hur som helst, hon längtade tillbaka till oss, hade de inget vidare på stället hon var på nu. Tycker faktiskt riktigt synd om henne, när folket inte ens säger ett pip! Hon sa att de var medeltidsmarknad i Vadstena den här vecka, fram till på söndag. Och Vadstena är ju en mysig stad, så jag och Benny bestämde oss för att ta en tripp dit på eftermiddagen!

Åkte dit och gick på marknaden, alla var medeltidsutklädda och de sålde "gamla grejer", var faktiskt jättemysigt och gå där! Jag köpte 1 hg te, med svarta vinbär och rabarber-smak, det luktade jättegott, ska prova en kopp sen innan jag går och lägger mig! Benny köpte korv, vildsvinskorv och hjortkorv med olika smaker på. Självklart köpte vi en strut med brända mandlar också, det var ju ändå marknad ;)

När vi skulle åka och gick tillbaka till bilen, var det ingen vacker syn vi möttes av! Fågelskit på hela bilen! Nja, halva iaf! Och då hade bilen inte ens stått där parkerad i en timme! Men dessvärre under ett träd. Det var inga små bajsar kan jag lova! Och bajs på bilen är ju aldrig bra, så det blev raka vägen till macken i Vadstena och snabbtvätta bilen!


Kolla in bajsen!


Snabbtvättning...

Efter tvättningen åkte vi till Stubbegården, där man får äta hur mycket kakor man vill, kakbuffé helt enkelt! Fast vi tog med mat också, vi hade bara ätit frukost, så ville ju ha lite mat innan. Jag åt nästan en hel kycklingfilé först av allt (taktiskt va? ;) ) och sen gick jag loss på kakorna!! Ni fattar inte hur mycket kakor det fanns! Herregud säger jag bara!! Det var mycket "Mormor-kakor" typ drömmar och syltkakor och sånt, men det fanns även kladdkaka, wienerbröd, tårtor och pajer. Och VANILJSÅS! Den var underbar! Det var väldigt fint där och mysigt. Jättefin utsikt från verandan vi satt på, utsikt över Vättern och hela Östgötaslätten.


Ena kakbordet (ja, de fanns flera..)


Såhär gulligt var Stubbegården

När vi ändå var ute och åkte, åkte vi förbi Victor, min bror, på vägen hem. Han jobbar lite utanför Skänninge just nu och kör dumper. Han ville ju visa upp sin stora maskin!


Victor och hans maskin i bakgrunden


Den är ju faktiskt ganska stor, dumpern

På vägen hem åkte vi även och hämtade min kamera som jag beställde igår, den hade redan kommit! Så nu har jag en ny kamera! Jippie! :)

Nu ska jag gå och ta mig en kopp av mitt nya svarta vinbär och rabarerte! Hoppas det går gott!

Puss å god natt!

Köpt mc-kläder

Datum:2008-07-17 Tid:23:04:08   I kategorin:Allmänt | 4 Kommentarer

Jag beställde en ny kamer i morse, min är så slö och batterierna börjar lite riktigt dåliga. Jag har ju ändå haft min kamera i 5 år, så de är dags och byta upp sig lite!



En sån här kamera blev det och ett 8GB minne till



Benny åkte och kollade på en motorcykel i Blacka imorse, och jag gav mig ut på en springtur runt kanalen. Kokade lite ägg till mackan när jag kom hem igen (var typ det ända som fanns i den tomma kylen) och gjorde en kopp te. Lagom när jag skulle sätta mig o äta, (svettig och jättehungrig) ringer det på dörren. Då står Jenny, Evelina och Enya utanför och vill låna toan, för de var ute på promenad. Och man känner sig ju inte direkt fräch efter springturen, och kan ju inte direkt säga "nej, jag är för svettig för att ni ska få kissa" ;) Så jag fick lite frukostsällskap, det var trevligt! Sen såg det ju ut som hej kom och hjälp här hemma, disk överallt, tvätt som hänge framme, väskor i hela hallen, eftersom vi vart borta i flera dagar. Men, så är det ibland!

När Benny kom hem igen, och jag hade fått duschat, åkte vi in till stan och kollade mc-kläder till Benny. Nu har han köpt allt, hjälm, jacka, ryggskydd, handskar och byxor. Bara skor kvar. För övrigt sitter han med sin hjälm på sig i soffan framför datorn, har säkert gjort det i en timme nu, för att känna in den, om den verkligen är bra. Ser ju lite roligt ut ;)

 
Såhär snygg är han i sina skyddskläder ;)

Var på Maxi en sväng och handlade också, och köpte juice (kors i taket). Var nog mest för att flaskorna var så fina och för att det var grapefrukt-smak på. För jag älskar grapefrukt! Jag gillade bara den smaken med grapefrukt, men Benny gillade den andra bättre, men jordgubb-blåbär-äpple.


Den goda juicen

Bad i poolen och middag på Fyrudden

Datum:2008-07-17 Tid:22:36:15   I kategorin:Allmänt | 5 Kommentarer

På tisdagen (15/7) badade och solade vi hela dagen hos mina föräldrar. Jag brände mig självklart på ryggen, har en jättefin vit rosett mitt på ryggen, eftersom jag inte knöt upp bikinin.

Amanda tycker det är kallt i vattnet, bara 17°C



Benny, Amanda och jag badar



Jag vet inte riktigt vad Benny föröker göra med bollen...


Senare på kvällen, bestämde vi oss för att ta en tripp till Fyrudden och äta middag där. Kringlig och krokig väg dit, usch! Men jag fick ju sitta fram bredvid mamma och vara kartläsare, så det gick ju bra ändå!


De åt nån äcklig gösfilé...


Vi var ju tvugna och ha en glass efter


Det kom en svan med sin lilla bebis, så gosig den ser ut!

Jag har släktingar!! :)

Datum:2008-07-17 Tid:22:02:08   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Började dagen med att äta frukost på stan, en toast med kyckling och soltorkade tomater, på Waynes Coffe. Gick lite på stan, Benny köpte sig massa nya fina kläder. :)

Frukostmackan


När vi var på stan, ringde mamma och sa att hon, pappa och Amnanda var på Kolmården och hade träffat Gay, (ja, han heter faktiskt så) min ena morbror, där. Och att han och hans sambo skulle med hem till S:t Anna och sova där. Då vlle jag ju självklart komma hem och hälsa på, när det dyker upp en släkting sådär! har bara träffat honom två gånger, morfars begravning (och det var 10 år sen) och mammas och pappas bröllop (7 år sen). Han har alltid bott i Helsingborg, tror jag, så det är ju inte dirkt nära.

Jag och Benny packade iorning och åkte dit, handlade med oss mat till kvällen att grilla. När vi kommer dit, finns det inget vatten i kranarna! Det är ju inte dirkt första gången det händer.. Mamma eller pappa svarar inte på mobilerna (det skulle ju ta några timmar till innan de kom hem) och jag hade inte en aning om vart jag ringer och anmäler felet! dessutom har åskan haft sönder fasta telefonen hemma hos dem, jag har typ ingen täckning med Telenor, och Benny, som faktiskt hade täckning, hade dåligt batteri. Typiskt! Hur som helst får vi tag på nåt nummer till en trygghetslinje i telefonkatalogen och killen som svarar säger att han ska kolla upp det. Men det dröjer ju inte många minuter innan han ringer tillbaka och säger att vi ringt fel. Men vi fick nåt journummer till en gubbe, som skulle sätta sig i bilen dirkt och åka ut och kolla på det. Tog nog kankse 20 min, så hade vi vatten sen!! Grumligt och bubbligt, men vatten!! :)

Senare på kvällen kom alla hem, var kul och se morbror, och vi grillade och satt på verandan halva natten och pratade! Jättetrevligt! Jag har en släkting!! :)

Varamon

Datum:2008-07-17 Tid:21:40:56   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

I lördags (12/7) kom Sandra på förmiddagen och vi skulle åka och plocka jordgubbar som vi skulle ha med oss till Varamon på kvällen. Men när vi kom fram var det stängt, vi blev jättebesvikna! :(

Vi åkte hem igen, jag hoppa in i duschen och Sandra fixade mat till oss, tacos. Självklart spiller jag på mina kläder som jag satt på mig, en vit och ljusrosa top och vit kjol. Ingen bra färgkombination när man ska äta tacos inte. Men det gick bort med lite diskmedel!!

Sen bar det av mot Varamon! :) Packade in lite i stugan först, gick runt och hälsade på alla människor som redan hade bott där en natt. Direkt ner på stranden sen o sola lite! Sandra-galningen badade, trots att det bara var 14°C i vattnet!!

Senare på kvällen grillade vi, kyckling som legat i marinad jättelänge, med sallad och tzatziki till! Men när vi ätit klart, insåg vi att glasskiosken precis skulle stänga, och glass måste man ju ha när man är på semester ;) Men vi hann alla och få oss varsin glass! :) Bara Martin som fick vänta lite på sin, han beställde sist, och glassmaskinen gick sönder precis när de skulle göra hans glass, stackarn! Men den kom vartefter!

Gick tillbaka till stugorna och satt mest och prata skit och drack jättegod vinbål som vi gjorde. Men framåt natten blev det inte bra längre.. Allt blev konstigt och fel, jag insåg att jag ska bli nykterist och hålla mig långt bort från alkoholen. Som tur var (om man får säga så) hade Benny ont i ryggen och åt värktabletter, drack ingen alkohol, så vi åkte hem framåt morgonen. Men det var trevligt så länge det varade! :)

Har inga bilder från då, jag glömde min kamera hemma såklart. Och jag har inte fått bilderna av Sandra än, så de kommer bilder senare!

Första dagen på semestern!

Datum:2008-07-17 Tid:21:21:51   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer

Tänkte skriva in lite vad som hänt under veckan, från det att semestern började!

I fredags (11/7) skulle vi egentligen åkt till Varamon och campat o grillat o grejat där, men det var inte så roligt väder, bara massa regn. Sandra och Fille kom hit, vi grillade massa gott kött och grönsaksspett plus att vi hade MASSA tzatziki till! Det var så gott, så gott! Sandra skulle fixa efterrätt (vi lyxade till det för en gångs skull) och hon hade köpt nån chokladmousse. Men hon glömde köpa mjölk (och vi dricker ju inte mjölk hemma) så de blev promenad förs oss och sightsing för Fille ner till Hemköp. 
 

De goda grillspetten

Börja Blogga

Datum:2008-07-17 Tid:19:42:22   I kategorin:Allmänt | 0 Kommentarer

Hmm, ska försöka med det här nu igen, var ett tag sen sist!

O, ja, namnet, tror säkert många reagerar på det, men det var jag och Sandra som satt här och kom på det alldeles nyss! Och det passar ju väldigt bra! För vitlök är ju livet (eller hur min vän), eller, kanske skulle ha hetet nåt med tzatziki!! ;)

Nä, ska gå och packa upp lite nu, har vart i stan hela dagen och köpt massa mc-kläder och lite annat smått och gott!! Återkommer nog senare!!

Puss å hej så länge

Välkommen till min nya blogg!

Datum:2008-07-17 Tid:19:07:33   I kategorin:Allmänt | 1 Kommentarer


RSS 2.0