Lite bilder från Bulgarien (del 1)

Datum:2008-10-04 Tid:13:51:37   I kategorin:Allmänt | 2 Kommentarer

Tänkte att jag äntligen skulle lägga in lite bilder från Bulgarien! :)

Om det nu är så att någon har missat det, så var jag och Sandra i Sunny Beach, Bulgarien 10-17 spetember. Våra födelsedagspresenter till varandra, helt enkelt! :)


Så fort vi var uppe på Arlanda, öppnade vi vinet. Jag behövde lugna ner mig lite, inför flygresan! :P


Väl inne på Arlanda, när väskor var incheckade och allt var klart, skulle vi gå till TaxFree och köpa nåt gott och dricka, för det var ju över två timmar kvar till planet gick. Men nej då, vi flög till fel land, så vi fick inte köpa nåt! Så vi fick köpa de dyra drinkarna i barerna, som fanns överallt. Precis innan flyget gick, tog vi oss en varsin muffins och en liten Jäger :P


Ombord på flyget. Vi satt längst bak, längst in i hörnet.


Kolla molnen, visst ser de härlig ut? Bara så att man skullevilja känna på dem!


Famme! Kom väl fram runt 11-tiden tror jag på kvällen. Lite hungriga, så tog första bästa restaurang och åt lite vitlöksbröd och tzaziki :D


Andra dagen hyrde vi en taxichaufför som körde oss till grannstaden, där det var marknad varje torsdag. Fanns samma saker som i Sunny Beach, fast mycket mycket billigare.


Vi köpte en burk färska hallon! Var jättegoda! Sen, när vi nästan ätit upp hela, kom vi på: är hallonen sköljda? Haha, dags och tänka på då! För man ska ju vara jättenoga med all skölja allt noga! Men vi blev inte dåliga av det, det var ju huvudsaken!


Vinodlingar fanns det överallt!


Redo för kvällen! Sandra har precis köpt nya skinnstövlar, långt under halva priser mot hemma!


Lite öl och vin i väntan på maten. En öl kostade 5 kr, ganska ok! (I alla fall för de som dricker skiten!) :P


Någon form av jordgubbsorgasm - underbart god!


Såhär såg det ut utmed gatorna, inget att smyga med här inte!!


Såhär såg alla menyer ut - överallt. Alla maträtter var fotograferade. Fast man fick oftast inte det som faktiskt var på bilden, utan man fick bestäla allt var och en försig. Kött försig, potatis försig, sås och grönsaker. Lustigt. Men så hade dem det!!


En dag åkte vi en katamaranutflykt på Svarta Havet.


Stannade en stund för att bada. Men jag badade inte, var så försyld :(


Skål!!


Vi såg delfiner på turen också. Så det lilla svarta som syns i vattnet där, är faktist en delfin som dyker ner!! :D


En dag på stranden


En dag åkte vi en bussutflykt runt halva Bulgarien, för att se naturen och kulturen. Då fick vi bland annat åka åsna med vagn en liten bit. Bularierna använder åsna och vagn till allt, på lande´t har knappt ingen bil, de kör åsna istället!


Ett av stoppen var hemma hos en bulgarisk familj uppe i bergen. I Bulgarien är det så, att när man får besök, ska frun i huset (hon med blomman i håret) baka bröd till sina gäster. När man går in genom dörren, bryter man av en bit bröd och doppar det i en kryddblandning.


Och far i huset spelar säckpipa när gästerna kommer


Vi fick batisa, tror jag det hette, som en blandning mellan ostkaka och pannkaka, kan man säga. Det åt de till frukost i Bulgarien. Och så har man vanlig naturell youghurt till.


Vi stannade ochså på ett ställe som hette Stenskogen. De här stenarna sägs ha någon hemlig kraft, så om man kramar stenarna, ska man bli heelad. Sen är det ju upp till var och en vad man tror på, men reseledaren sa att det kom massa, massa bulgarier dit varje dag, och kramade stenaran och bad böner.


Den här lilla ödlan borde ju må jättebra, han bor ju i Stenskogen! :P


Vi fick några timmar att gå runt själva i staden Varna, som var andra största staden i Bulgarein. De hade en jättestor katadral, som tydligen är jättekänd. Vi var inne en sväng, och det var jättefint där inne. Men man fick inte fota, man fick betala typ 100 spänn för och fota! Så jag tog bara kort på utsidan! :P

Hmm, nu kan jag inte ladda upp mer bilder, det kankse finns ett maxtal på bilder per inlägg. Får fortsätta i nästa!!

Kommentarer
Postat av: Lollo

Va trevligt ni hade det.. kännde igen mig lite av de man såg. Varna var man oxå o gick hade marknad när vi var där. Delfiner såg man oxå =) o vill simma med delfiner får som man man kan göra de någon gång :P Krya på dig =) kram

2008-10-04 @ 16:37:58
Postat av: Lollo

Glömde skriva oxå att ni hade ta mig tusan bättre väder än vad man själv hade det regnade hela veckan =( men man kan ju aldrig rå för de tyvärr =( kram

2008-10-04 @ 16:39:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0